Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ensikertalaisen San Franciscon must-nähtävyydet osa 1

Vähän ehkä hullunkurista, että tein samanlaisen postauksen New Yorkista, mutta julkaisin sen tätä ennen, vaikka SF oli se ensi kokemukseni Amerikasta. En varmaan ikinä opi kirjoittamaan matkapostauksia tuoreeltaan. En ehkä edes halua sanoa milloin San Franciscossa olin, alle viisi vuotta siitä kuitenkin on. Nämä kaikki nähtävyydet ovat silti sellaisia, että ne ovat ”paikoillaan” vielä edelleen. Lätkäisen tähän ensimmäisen osan nähtävyyksistä, vaikka kieltämättä joistakin olisi voinut kirjoittaa erikseen.

1) Golden Gate
Elokuvista tuttu punainen silta oli minulle must see. Harmillisen pilvinen päivä osui kohdalle, kun siltaa kävelin toiselle puolelle, mutta olisi voinut osua pahempikin sää! Sillalla käveleminen oli yksi unelmani, tai ei ehkä itse silta, vaan se fakta että olin viimein Amerikassa.

DSCN7451

DSCN0007

2) China Town
Hostellini sijaitsi vain kävelymatkan päästä kiinalaiskorttelista, joten China Townissa tuli muutama kerta käytyä. On kyllä mielenkiintoisia nämä kaupungit, joista löytyy näin selkeä kulttuurillinen keskittymä, vaikka toisaalta se on sääli. Ostosten puolesta varmasti hyvä paikallisille.

DSCN7939

DSCN7935

DSCN7925

DSCN7926

3) Japan town
Kiinalaiskorttelin lisäksi kaupungista löytyy myös pieni Japan Town, jossa on muutama kauppakeskus ja aukio. Jos haluaa shoppailla halvalla ”paikallisella” Tokmannilla, niin kannattaa suunnata Daisoon. Kaupasta löytyy paljon krääsää, mutta myös hyödyllisiä pieniä juttuja.

DSCN7705

DSCN7696

DSCN7698

DSCN7700

DSCN7704

4) Palace of Fine Arts/Theatre
Uskomattoman kaunis rakennelma, joka sisältää tiedekeskuksen sekä teatterin. Itse ihailin paikkaa vain ulkoapäin. Palace of Fine Arts sijaitsee noin 30 minuutin kävelymatkan päässä Golden Gate-sillalta. Täältä saa kauniita kuvia, ja näin osan ihmisistä kiipeilevän rakennuksissa kuvia varten. Koska somettaminen on nykyään niin suosittua löytyy tämä must-listalta, sillä täältä saa taatusti hyviä kuvia, vaikkapa hääkuvien lokaatioksi on paikka satumaisen kaunis.
Sivuhuomautuksena, vastapäätä rakennelmaa on moderneja tyypillisiä sanfranciscolaisia taloja, ne vain ovat materiaaleiltaan kiveä puun sijaan.

DSCN7631

DSCN7624

DSCN7629

DSCN7640

DSCN7620

5) Painted Ladies
Tämä taloryhmä on San Franciscon kuuluisimpia. Kuten jo aiemmin kirjoitin, eivät nämä tehneet suurtakaan vaikutusta. Kannattaa ne silti tsekata. Lähistöllä on myös kiva puisto, jossa paikalliset tykkäävät hengata.

DSCN7674

DSCN7681

//
Seuraava osa ilmestyy toivottavasti aiemmin kuin myöhemmin.
Seuraathan Instassa ja autat saavuttamaan 500 seuraajan tavoitteeni tälle vuodelle!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply