Suomen suurin matkablogiyhteisö

New Yorkista kävellen New Jerseyhin

Otsikko kuulostaa kieltämättä hurjalta, aika samalta, kun kerroin joskus että kävelin Helsingistä Espooseen. Kuinka paljon sitä tuli loppujen lopuksi tuona päivänä USA:ssa käveltyä on hankalaa sanoa, sillä valitettavasti puhelimessani ei ole askelmittaria aktiivisesti käytössä. Pidän kuitenkin kävelystä, koska se on mielestäni usein paras tapa tutustua kaupunkiin kuin kaupunkiin. Myöskin erilaiset listat ovat mieleeni ja ajattelinkin kerätä listaksi kaikki USA:n osavaltiot, jossa olen vieraillut. Tämä oli myös osasyy New Jerseyhin menoon. Listalle vähän täytettä.

DSCN6486

DSCN6501

DSCN6505

DSCN6489

Osaksi kävelyreissun mahdollisti hostellini sijainti (103st Upper West Side). Vain lyhyellä metromatkalla olin George Washington sillan luona, josta ylitin osavaltion rajan. Sillalta oli myös aika siistit näkymät molempiin suuntiin. En ollut ainoa kävelijä, minut ohitti myös useat pyöräilijät ja lenkkeilijät.

DSCN6507

DSCN6498
Osavaltion rajalla.

DSCN6537

DSCN6544

DSCN6531

Saavuin Fort Leen kaupunkiin. Lähdin ensin kävelemään Hudson-joen suuntaisesti, kunnes törmäsin tyypilliseen amerikkalaiseen ”ongelmaan” kävelytie loppui. Ei auttanut muu kuin palata takaisin ja tallustaa kohti ”keskustaa”. Mitään käsitystä en Fort Leen kaupungista saanut, kävelin varmaan vain pienen murto-osan verran, mutta lasken silti lyhyen vierailun osavaltio-listaani. Näin ollen olen käynyt kolmessa osavaltiossa, jotka ovat California, New York ja New Jersey. Eli 3/50.

DSCN6513

DSCN6518

DSCN6524

DSCN6522

Yksi suuri haaveeni on (kuten varmasti monilla) Amerikan road trip. Reitistä en ole ollenkaan varma, rannikolta rannikolle ei näin aikuisiällä tunnu kovinkaan realistiselta. Pitää muutenkin aloittaa siitä, että hankkii ajokortin. Myös matkakumppani reissulle olisi jotenkin ehdoton juttu. Tiedän jo, ettei japsia voisi vähempää kiinnostaa, mutta kuinkas vanha olen, kun poikani on parikymppinen…

DSCN6528

Seuraa myös Instassa ja auta minua tavoittamaan 500 tilaajan tavoitteeni tänä vuonna!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply