Poikamme nimijuhla

Yhteistyössä Maxikarkki.fi

Maxikarkki-sivusto ei enää ole toiminnassa!
Jonkinlainen sanontahan kuuluu, ettei parhaimmista juhlista ole kuvia. Kun kyseessä on esikoisen nimijuhla, soisi toivovan että kuvia löytyisi jonkin verran. Vaikka kuvat ovat ihana muisto, niin oli silti tärkeämpää että lähes kaikki vieraat pääsivät paikalle. Poikamme toinen kummitäti oli kyllä Havaijilla, mutta se annettakoon anteeksi. Suurin osa omista sukulaisistani tulivat kuitenkin Porista ja varmasti ei ollut aivan täysin kevyt reissu omille isovanhemmilleni. Mutta tulivat silti. Avopuolisoni suvusta ei tietystikään kukaan Japanista päässyt paikalle, mutta elokuussa asia korjantuu, sillä saamme tänne japsin siskon ja isän sekä siskon lapsen ja poikaystävän.

Erityistä ohjelmaa juhlissamme ei ollut, käyn Porissa kuitenkin suhteellisen harvoin, joten oli mukavaa vain jutella ja vaihtaa kuulumisia. Aluksi ajatuksena oli pitää nimenarvausta, mutta pojan isä olikin jo paljastanut sen osalle vieraista. Aikakin kului kauhean nopeasti, mutta onneksi menemme pojan kanssa pian Porissa käymään.
Useimmat vauvat nukkuvat oman juhlansa ajan ja niin tämä meidänkin poika, tosin sopivasti herätessään saimme otettua ne muutamat kuvat. Kylläkään meidän pienestä kolmihenkisestä perheestä ei ole kuvaa. Eikä yhteiskuvaa paikalla olleista kummeista. Pitää ottaa kuva, kun kaikki kummit ovat paikalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

DSCN9676

Oli onneksi sen verran kaunis ilma, että saimme järjestettyä juhlan sisäpihallamme. Meidän pieneen kaksioon sateen yllättäessa ei nimittäin olisi mahtunut ja peruutimme alustavan varauksen juhlapaikasta. Nämä olivatkin ensimmäiset juhlat, jotka järjestin äitinä. Aloitimme jo edellisenä päivänä vaan silti tuli kiire. Odotan silti ihan hyvillä mielillä ensi vuoden 1-vuotissynttäreitä. Ne pidetäänkin sitten uudessa kodissamme!

DSCN9700

DSCN9701

Tein myös elämäni ensimmäisen täytekakun nimijuhlaan. Lisähaastetta kakkuun ja muihinkin herkkuihin toi, että ne pitivät mielellään olla gluteenittomia ja maidottomia. Täytekakku, josta suunnittelin tekeväni kolmikerroksisen nakukakun ei oikein lopulta onnistunutkaan, mutta maku sai kehuja ja toinen siskoni otti sitä jopa mukaan! Tein myös täysin vegaanisen juustokakun. Molempiin löysin ohjeen K-Market-sovelluksen kautta, jota voin suositella. Reseptit saavat kätevästi ”omiksi suosikeiksi”, joten ne löytyvät nopeasti uudestaan. Ruokia ja leipomuksia voi myös pisteyttää, joka tavallaan voi antaa osviittaa siitä kannattaako reseptiä yrittää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

35648072_10211800629679855_2985286949742313472_n

35864540_10211800632239919_6690015504641294336_n

Suolaisiin tarjottaviin saimme lisävahvistusta, koska äitini halusi tehdä voileipäkakut juhliin. Hyvä olla jotain perinteistäkin. Itse halusin karkkibuffetin, joka tuntuu nostavan suosiotaan juhlassa kuin juhlassa. Kävi vielä niin hyvä tuuri, että sain somessa.com sivun kautta Maxikarkki-yrityksen tekemään blogini kanssa yhteistyötä. Sain lahjakortin verkkokauppaan, jolla sain valita aika valtavan määrän herkkuja. Tilaaminen oli helppoa ja karkit olivat muutamassa päivässä meillä, josta olin todella iloisesti yllättynyt. Oli vähän vaikeaa valita karkit nimijuhlaan, sillä valinnanvaraa löytyy. Ainoastaan sinisiä Marianne-karkkeja tiesin haluavani nimijuhlan karkkibuffettiin. Lopulta valitsin suklaata, lakritsia, salmiakkia ja vegaanikarkkeja, joten jokaiselle vähän jotakin. Tilasin lahjakortilla myös sokeritonta Funlight Wild berries -mehua, jota käytin myös täytekakun kostutteena.

35402384_10211774523467216_3103115426138161152_n

35477065_10211774525187259_566150447086174208_n

Kaikki vieraat taisivat tulla autolla, joten oli hyvä valinta tarjota alkoholitonta kuohuviiniä. Päärynämäinen juoma sai myös kehuja ja tykkäsin siitä itsekin. Juhlasankarille emme ostaneet erikseen juhlapukua vaan hän juhli tummansinisissä puuvillahousuissa, jotka ovat tulleet äitiyspakkauksen mukana, valkoisessa bobysssä, jossa on edessä kolme nappia ja ihanassa jakussa, josta tulee itselleni mieleen talonpojat. 😀 Vaatteetkaan eivät paremmin näy kuin allaolevassa kuvassa. En tiedä miksi juutuin nyt tähän kuva-aiheeseen. Nimijuhlat olivat kuitenkin loppujen lopuksi aivan onnistuneet. Poikamme koko nimeä en aio blogissa kertoa, mutta jatkossa hänet tunnetaan täällä Kuuna. Kyseessä ei ole kuitenkaan poikamme etunimi. Emme tosin ole vielä saaneet pienokaiselle Kela-korttia, joten toivottavasti Kuu nimi menee läpi. Japaniksi nimi tarkoittaa ”taivasta”. Myös sattumalta poikamme etunimi tarkoittaa jotakin japaniksi, vaikka on aivan suomalainen nimi. Osaan sen jopa hiraganoilla kirjoittaa. 😀 Tosin ”oikea” versio kirjoitetaan tietysti kanjilla.

35645594_10211799955463000_7737565875040944128_n
Ihana tuo viiri. 😀

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seuraa myös Instassa ja auta minua tavoittamaan 500 tilaajan tavoitteeni tänä vuonna!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply