Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinna: kahvila Mmuah ja ravintola Noa

Tallinnassa tulee vähintäänkin herkuteltua. Onneksi ainakin vielä kahviloissa ja ravintoloissa hinnat ovat edullisempia kuin Suomessa. Voi aika huoletta mennä syömään mihin haluaa. Tallinnassa on myös paljon kiinnostavia ravintoloita sekä kahviloita, joten valinnanvaraa riittää ja olenkin joka reissulla käynyt syömässä eri paikassa. Viime reissu Viroon sisälsi rentoutumista kylpylähotellissa Viimsissä. Tämä paikka oli kätevästi lähellä palkittua ja suosittua ravintolaa Noaa. Ennen kuin kerron ravintolasta, niin haluan antaa vinkin tunnelmalliseen kahvilaan aivan Kaubamajan ensimmäisessä kerroksessa (katutasossa). Itse löysin tämän kahvila Mmuahin Instagramin kautta. Nuo kuppikakut näyttävät vain niin herkullisilta, että oli pakko päästä testaamaan niitä itsekin.

DSCN9561

DSCN9562

Heti kun laivamme saapui satamaan otimme suunnaksi kahvilan, jonka löysimmekin melko helposti. Kaubamajan edustalla oli menossa vielä pääsiäismyyjäisiä, joten taisimme kävellä ensin kahvilan ohi. Kahvilassa on pöytiintarjoilu ja myynnissä on myös syömistä kuten keittoja ja salaatteja jne. Meillä ei ollut kauhea nälkä, joten päätimme jakaa kalakeiton, johon kuului myös pieni sämpylä. Keitto oli oikein hyvä ja maksoi hurjat 5€. Jälkiruoaksi piti tietysti saada kuppikakku, joiden takia koko kahvilaan halusin mennä. Voi valinnanvaikeus! Kaikki näyttivät niin herkullisilta, mutta päädyin lopulta mustikkaiseen kuppikakkuun. Mustikkakkuppikakku oli oikein hyvä, ei ollenkaan liian makea, mutta ei kyllä aivan vastatehdyn makuinenkaan. Menisin silti testaamaan uudestaan jotain toista makua. Hintaa kuppikakuilla on 2,80€ ja näiden lisäksi tarjolla on myös muuta makeaa. Pitää myös mainita, että asiakaspalvelu oli todella huomaavaista ja ystävällistä.

//

Olinkin lukenut muutamasta blogista ravintola Noasta ja myös omiin korviin oli kantautunut tieto, että ravintola on usein yksi suositelluimmista ravintoloista Tallinnassa, vaikkakin se sijaitsee melkein 10 km päässä Tallinnan keskustasta. Samalla bussilla, jolla menimme kylpylähotelliin Viimsiin pääsee myös ravintolaan. Me kävelimme hotellistamme, vaikka kieltämätttä vatsani painoi jo (raskauden takia siis).
Olimme varanneet ennakkoon pöydän ja saavuimme ravintolan eteen noin 20 minuuttia etuajassa. Kiertelimme hieman alueella, sillä Noa sijaitsee meren rannalla, josta näkee Tallinnan vanhaankaupunkiin asti. Hetken päästä päätimme kuitnekin mennä kokeilemaan onneamme ja pöytä olikin jo valmiina meille. Tässä vaiheessa olimme paikan ainoat asiakkaat.

DSCN9605

DSCN9607

DSCN9615

Pienenä huomiona pitää mainita, että söimme Noan puolella. Ravintolassa on myös intiimimpi Chef’s hall, jossa ymmärtääkseni menu on ennaltasuunniteltu. Noan sisustus on aivan upea, myös japsia se miellytti, joka oli tietysti kiva…ehkä voisin ostaa meidän uuteen kotiin sitten tuollaisen vaalenpunaisen tuolin.

Meillä kesti jonkin aikaa päättää mitä tilata, vaikka vaihtoehtoja ei hurjasti ollutkaan. Menun ylimmät vaihtoehdot ovat alkupaloja ja tulimme molemmat tilanneeksi alkupalat (ja jonka jälkeen vatsa oli jo niin täynnä, ettei pääruoka meinannut mahtua, tai ei kokonaan mahtunutkaan). Minä tilasin artesaanin ranskalaiset ja japsi simpukat. Molemmat alkupalat veivät kielen mennessään, mutta aivan samaa emme voi sanoa pääruoista. Alkupalojen lomassa joimme mocktailit, itselläni valikoitui makea vadelmajuoma tarjoilijan suosituksesta, japsi tilasi jonkin ”terveysjuoman”, joka ei alkuunkaan ollut hyvä vaan aivan liian suolainen. Itselleni tuli paha mieli avomieheni huonosta valinnasta, kun maistoin juomaa, sillä en olisi saanut sitä omasta kurkusta alas maistamisen jälkeen. Drinkin nimi on virgin spicy mary.

31646733_10211514156718210_2802115815862697984_n

DSCN9617

DSCN9618

DSCN9619

Jälleen vaikean valinnan jälkeen tilasin ”elefantin korvan”, joka oli aivan metsän näköinen kanaruoka. Tämä ei ollut kovin maukas, mutta hirveän iso, joten puolet jäi syömättä. (Otimme kuitenkin molemmat loppuannokset mukaamme). Japsi tilasia jälleen merenelävää, tällä kertaa mustekalaa.
Jälkiruokaa ei mitenkään mahtunut enää, sääli! Mielelläni menen kuitenkin vielä uudestaan Noaan syömään, joskus kesällä olisi ihanaa, kun terassi olisi auki ja puissa olisi lehtiä.

Tässä vielä loppulaskumme:
Mokctailit 6€/kpl
Ranskikset 7€
Kampasimpukat (alkuruoka) 13€
Mustekala (pääruoka) 19€
”Elefantin korva” (pääruoka) 19€
Vesipullo 5€
(on muuten tylsää, että vähänkin hienommissa paikoissa vedestä laskutetaan)
Yhteensä: 75€/kaksi henkilöä

DSCN9609

31793365_10211514148197997_1453018961296752640_n

Noa muissa blogeissa:

Syö, Matkusta, Rakasta
Meriharakka

Ai niin, jos videomateriaali reissusta kiinnostaa, Noakin niissä vilahtaa, niin Youtube-kanavallani on video reissusta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Pirkko / Meriharakka 06/05/2018 at 15:50

  Kiitos linkkauksesta! Me tosiaan pidimme ravintolasta – nälkäkin oli sopivasti, kun rantaa pitkin sinne Piritasta kävelimme, jopa niin, että pääsimme herkullisia jälkiruokiakin testaamaan.
  Kesällä tuo Noan miljöö pääsee tietysti vähän enemmän oikeuksiinsa – voi jopa olla, veikkaisin, ravintolalle talvikaudella hiukan haastava sijainti, kun matkaa kaupungista kertyy hiukan ja sijainti rannalle ei nyt talvella ole varsinainen valtti.

 • Reply Sandra 12/05/2018 at 09:14

  Tallinnassa riittää kyllä loistavia ruokapaikkoja. Tämä oli myös uusi tuttavuus, kiitos vinkistä!

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä 13/05/2018 at 00:50

  NOA oli kokemuksena todellinen elämys, Chefs tablen puolella palvelu oli välillä jopa liiankin ylitsevuotavaa. Ruoka oli oikein maistuvaa, tosin meille taidettiin tarjoilla Taste of Helsingin maisteluannoksia varsinaisen menun sijaan. Täytynee joskus ottaa uusinta ns. tavallisina asiakkaina. Tässä vielä linkki viime vuoden kesäkuussa kirjoitettuun kokemukseen: https://piapas.com/2017/06/11/ravintola-noa/

 • Reply Outi / Maa Quzuu 13/05/2018 at 19:12

  Noa kiinnostaa kovasti mutta sijaintinsa puolesta ei ole vielä osunut kohdalle. Tallinna on ihana ja ravintolatarjonta on ihan huikea!

 • Leave a Reply