Vappu Saksassa (Bamberg 2016)

Haikeita muistoja nyt luvassa. Vietin baijerilaisessa kaupungissa Bambergissa noin kuusi kuukautta Erasmus-vaihdossa. Saksassa yliopiston lukukaudet alkavat ja päättyvät eri aikaan kuin Suomessa. Itselläni se tarkoitti Saksaan saapumista vasta maaliskuussa ja viimeiset tentit taisivat olla kesällä, kesäkuussa. Hassua miten sitä unohtaa asioita!

DSCN6146

DSCN6152

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka Bamberg (n. 75 000 asukasta) on pieni kaupunki Saksan mittapuun mukaan, oli siellä pitkin vuotta kaikenlaista tapahtumaa. Saksalaiset tykkäävät juhlia ja etenkin Oktoberfestin lisäksi, sanoisin Saksan karnevaalien tuovan paljon turisteja maahan. Tunnetuinta karnevaalia vietetään Kölnissä. Karnevaalit eivät suoranaisesti liity vappuun, mutta vähän samoja piirteitä niissä on. Suomessa kun vappuna voi laittaa jotain hullun hauskaa päällensä ja ihmiset viettävät aikaa ulkosalla ilmapallojen seassa.
Täällä muuten loistava kirjoitus Kölnin karnevaaleista.

DSCN6148

DSCN6149

En ole itse valitettavasti vielä päässyt kokemaan saksalaisia karnevaaleja, mutta vappuna Bambergissa oli tapahtumaa, sillä suomalaiseen tapaan, tivoli saapui kaupunkiin! Piti tietysti päästä tivolia katsomaan ja alueelle oli onneksi vapaa pääsy, en oikein välitä laitteista enää ja usein ne ovat melko tyyriitä tivoleissa, eivätkä ehkä aikuisten makuun. Nautinkin enemmän paikan tunnelmasta ja raaskin ostaa suklaalla kuorrutetun banaanin, nämä kun taitavat maksaa Suomessa yli 5€. Oli myös pakko kuvata lyhyt video eräästä hullusta laitteesta, katso vaikka itse Youtube-kanavaltani! Tuossa jos vähän jalka horjahtaa, niin helposti voi lyödä päänsä.
Kuvista varmasti näkee, että toukokuussa kevät on Saksassa jo pitkällä. Itse en varmasti jaksa mahan takia tehdä mitään erikoista tänä vappuna, mutta toivotan kaikille aurinkoista ja iloista vapun viettoa!

DSCN6159

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

DSCN6164

Seuraa Instassa ja auta saavuttamaan 500 sadan tilaajan tavoite, ei enää montaa puutu!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Katriina 30/04/2018 at 01:09

  Vappu on Hexennacht (noitien yö).Noidat juhlivat Harzin vuosistossa olevalla Blocksbergillä (Brocken) eli Kyöpelinvuorella. Noidat lentävät sinne tietenkin luudalla (niin kuin Suomessa jo pääsiäisenä).
  Pohjois-Saksassa ei juhlita karnevaalia, mutta vappuna naamiaisia ja tansseja kokoilla.
  Etelä-Saksassa ei juhlita vappuna naamiaisia, vaan nuoret miehet pystyttävät vappusalon (kuten ruotsalaiset juhannuksena) ja kansa juhlii sen ympärillä tai tanssii jossakin salissa . Vappuyönä noidat (lapset ) tekevät salaa kepposia naapureille, tukkivat vaikka ulko-oven avaimenreiän purukumilla, sotkevat ovenkahvaan sinappia tai kietovat auton vessapaperiin ja muuta mukavaa. Kansanperinteessä on Euroopan maissa yhteisiä piirteitä.

  • Reply Tiia/ReiseReise 30/04/2018 at 12:51

   Kiitos näistä tiedonjyvistä! Olinkin vallan unohtanut, että Bambergissa on myös tanssit, Tanz in den Mai. Harmi, etten tullut osallistuneeksi, mielummin matkustin. :s

 • Reply Kohteena maailma / Rami 14/05/2018 at 14:47

  Bambergista olen kuullut positiivista. Itselle se voisi olla hyvikin sopiva viikonloppukohde, vaikka sitten vappuna 🙂

 • Leave a Reply