Yksin synttärikakulla: saksalainen kahvila Cafe Lov Helsingissä

Maaliskuussa täytin taas vuosia, mutta unohdin jo minkä verran. Ajattelin, että vuoden 2018 maaliskuu olisi hyvä aika tehdä jotain uutta, sillä en ole muistaakseni koskaan käynyt yksin yhdessäkään Helsingin kahvilassa. Otin kirjan mukaan, koska olen haaveillut kahvilahetkestä kirjaa lukien. Nyt sen toteutin! Paikaksi valikoitui saksalainen kahvila Cafe Lov, josta luin vasta hiljattain. Kahvila jatkaa vihdoin ”kahvila-sarjaani”. Edellisen osan voit lukea täältä.

Mikä? Missä?
Cafe Lov sijaitsee aika lähellä Helsingin tuomiokirkkoa, Kruununhaassa. Kahvilan omistaa ilmeisesti saksalainen Daniel, joka aiemmin piti kahvilaa nimellä Daja. Kirjaimet L ja V tulevat kahdesta hänen lapsestaan, siitä nimi Lov. Kun kävin torstaina kahvilassa paikalla oli kuitenkin nuori nainen.
Saksalaisuus näkyy toki muussakin kuin omistajan kansalaisuutena. Kahvilasta voi herkkujen lisäksi tilata erilaisia salaatteja sekä Flammkuchenia. Tämä suolainen herkku on kuin pizza, mutta ohuella pohjalla. Enkä ole vielä ikinä maistanut tätä liekkikakkua! Cafe Lov:ssa tarjoillaan myös arkena ja viikonloppuisin buffet-aamiainen.

Osoite: Mariankatu 13 B

Mitä söin?
Koska oli syntymäpäiväni tilasin palan kakkua ja sen seurana kirsikkamehua. Kakku, jonka saksalaista nimeä en enää muista oli oikein hyvä. Ei liian makea, mikä oli juuri sopiva. Olen nykyään aivan ihastunut chai-teehen tai toinen suosikkini on roobois. Päädyin kuitenkin tällä kertaa kirsikkamehuun, joka on minusta aika saksalainen juttu. (Saako tässä muuten harmitella, miten huonosti mistään Suomesta löytyy kirsikkajugurtteja?) Mehu maksoi 2,50€ ja kakunpala 3€ eli sanoisin kahvilan olevan Helsingin edullisempia.

Tunnelma? Kenelle?
Torstaina oli oikein rauhallista, vain muutama asiakas itseni lisäksi. Sisustuksessa eniten huomiota kiinnittää keltaiset tapetoidut seinät, jolta löytyy käkikelloja, jotka ovat tietysti saksalainen keksintö. Muuten huonekalut ovat pääosin tummaa puuta, mutta sisustus ei silti ole liian tumma.
Kahvila sopii mielestäni kaikenikäisille, mutta ovensuu on kapea ja kahvilaan sisään menee muutama rappunen. Ensi näkemältä kahvila onkin isompi, sillä se jatkuu vielä toiseen tilaan. Täältä löytyy kahden hengen pöytiä sekä isommalle seurueelle sopivia.

Palvelu?
Palvelusta ei ole mitään negatiivista sanottavaa, ystävällistä.

Menisinkö uudestaan?
Aion mennä, sillä sekä Flammkuchen että buffet-pöytä kiinnostavat. Mutta saa nyt nähdä milloin, on kiva tutkia eri kahviloita Helsingissä ja siksi tulen varmasti ensin menemään jonnekin muualle.

Cafe Lov saa arvosanaksi 4 pistettä. Arvosteluasteikko löytyy kuvan alta.

Arvosteluasteikko:

5 Ihana, kaikki osui nappiin. Saisinko muuttaa tänne?
4 Viihdyin hyvin, suosittelen kahvilaa
3 Oikein kiva, mutta ei kovin persoonallinen
2 Ok, mutta tuskin tulen toiste
1 En pitänyt yhtään, unohdan paikan olemassaolon

Seuraa minua:

Facebook Instagram Twitter Youtube

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 10/04/2018 at 04:06

  Oi, mä rakastan kirsikoita ja kaikkia kirsikan makuisia asioita. Siksi Saksassa onkin niin ihana matkustaa, sieltä olen tuonut kotiin kirsikkateetä, -suklaata, -huulirasvaa ja ties mitä. Pitää pistää tuo kahvila korvan taakse, jos joskus tulisi tilaisuus siellä käymiseen 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 13/04/2018 at 13:39

   Mä tykkään myös kirsikoista, hedelmäsalaatissakin yritän saada sen yhden ainoan kirsikan omalle lautaselle. 😀
   Mulla on Saksasta ikävä kirsikkajugurtin lisäksi pinaattiperunamuusia ja viikunahilloa ainakin. Saahan tuota hilloa myös Suomesta, mutta Saksassa se oli vain paremman makuinen.

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani 27/04/2018 at 09:49

  Kiitos hyvästä vinkistä 🙂 Kävinpä siellä helpottamassa kaipuutani Saksaan ja nauttimassa Flammkuchenin. Hyvää oli. https://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2018/04/27/helpotusta-saksa-ikavaan-flammkuchenilla-helsingissa/

  • Reply Tiia/ReiseReise 21/05/2018 at 15:02

   Kiva että tykkäsit! Täytyy käydä joku päivä itsekin tuo Flammkuchen testaamassa. 🙂

  Leave a Reply