Suomen suurin matkablogiyhteisö

TOP10 suosikkikaupunkini

Olen useammassakin blogissa nähnyt listauksia matkabloggaajien suosikkikaupungeista ja päätin nyt vihdoin tehdä oman listani, kun sopivat kymmenen suosikkikaupunkia maailmalta löytyi. Suurin osa kaupungeista sijaitsee Euroopassa ja tämä ei tullut kyllä itselleni yllätyksenä, nautin eniten matkustelusta monipuolisessa Euroopassa. Euroopassa pyrinkin vierailemaan jokaisessa valtiossa. Katsotaan kuinka kauan tähän menee. Tässä nämä suosikkikaupunkini:

I) Berliini

Berliini on suosikkikaupunkini monesta syystä. Olen nämä syyt aiemminkin kertonut, mutta voin kerrata ne vielä. Berliini oli ensimmäinen kaupunki, johon lensin yksin. Sieltä aloitin Interrail-reissuni ja varmasti siksi kyseinen kaupunki on niin lähellä sydäntäni. Toki itse kaupunki teki vaikutuksen. Mitä enemmän opin kaupungista sitä enemmän siitä olen kiinnostunut. Berliini ei todellakaan ole kaunis kaupunki, mutta viihdyn ehkä enemmän boheeminen, ”taiteilijahörhöjen” ja graffittien parissa kuin vaikka hienossa ravintolassa kuuntelemasa pianomusiikkia. Tietysti myös rakastan saksan kieltä, siksi jokin Saksan kaupunki on oltava ykkönen.
Berliinissä olen käynyt tuon vuoden 2009 Interrail-reissun jälkeen useasti, mutta en muista tarkkaa määrää. Luultavasti neljä-viisi kertaa. Haaveenaani on joskus asua Berliinissä esimerkiksi kesä.

DSCN6188

DSCN6937

Nämä muut kaupunkit eivät ole järjestyksessä, koska se nyt on vain mahdoton tehtävä.

II) Kaunas

Hullunkurista sanoa näin Berliinin jälkeen, mutta tykkään enemmän pienemmistä kaupungeista kuin pääkaupungeista/suurkaupungeista. Kaunas oli helppo ottaa haltuun, kaupunki oli kauhean suloinen ja edullinen kohde. Myös henkilökunta oli ystävällistä hostellissa. Tapasin myös liettualaisen kaverini täällä, joten sekin varmasti teki kaupungista mieleenpainuvamman. Löysin myös vanhastakaupungista suloisen Pikku Prinssi magneetin.

DSCN3276

DSCN3288

DSCN3372

III) Hakodate

Japani on täynnä kiinnostavia ja kauniita kaupunkeja, mutta Hakodate vei sydämeni. Tämä melko pieni kaupunki sijaitsee Hokkaidossa eli pohjoisessa. Olisi mielenkiintoista vierailla kaupungissa talvella. Täällä on käytössä ratikkalinjat ja upeita viktoriaanisia taloja, ehdottomia suosikkejani!

IV) Tampere

Suosikkikaupunkini Suomessa on Tampere, jossa asuin kolme vuotta, joten tunnen mielestäni kaupungin melko hyvin. Mielenkiinnolla luen esimerkiksi raitiolinjauutisia ja mielelläni vierailisin kaupungissa vuosittain. Tämän vuoden Matkamessuilla voitin EB:n pisteella bussiliput, joilla ajattelin vierailla Tampereella. Tosin liput ovat voimassa ainoastaan kesäkuuhun asti ja vatsa kasvaa kovaa vauhtia, joten en ole varma saanko lippuja käytetyksi ennen vauvelin syntymää.

näsilinna 045

näsilinna 015

V) Bern

Olen käynyt vain nopealla vierailulla Sveitsin pääkaupungissa, kun tein muutamia viikkoja vapaaehtoistyötä Zürichin vierellä sijaitsevassa kylässä. Tuonne Berniin meille tuli ”paikallisopas”, paikallinen opiskelija, joka toimi myös meidän vapaaehtoisten ”koordinaattorina”. Meidän pieni seitsemän hengen porukka varmasti ehtikin nähdä kaikki Bernin nähtävyydet. Olen kirjoittanut tuosta ajasta esimerkiksi täällä, täällä ja täällä.

VI) Bamberg

Rakas Erasmus-vaihtokaupunkini! Bamberg on Baijerin tai Frankenin helmi. Pieni, mutta niin kiinnostava, kaunis ja vanha. Olen miettinyt kaupunkia paljon vaihtoajan jälkeen ja suorastaan ikävöinyt takaisin. Ihanaa, että sain elää tuon ajan. Jos opiskelijavaihto kiinnostaa, niin en voi suositella kuin lähtemistä!

DSCN0751

DSCN0743

DSCN0752

DSCN8844

VII) Manchester

Vilkas mehiläiskaupunki, jossa olen vieraillut jo kahdesti. Ensin elokuussa 2016 matkalla Lontoosta Skotlantiin ja toisen kerran, kun lempibändini esiintyi saman vuoden joulukuussa. Tamperehan on saanut lempinimensä Manse juurikin tästä työläiskaupungista. Siitä asti, kun tämän jutun kuulin, olen halunnut vierailla Manchesterissa ja huomasinkin muutamia yhtäläisyyksiä. Tosin Tampereella ei ainakaan vielä ole Gay Villagea tai Chinatownia. Manchesterin Chinatown on kyllä pienin näkemäni, mutta Gay Village on todella viehättävä alue kanaalin vieressä. Olen vain pari kertaa kävellyt ohi, koska en ole uskaltanut yksin viettää siellä enempää aikaa, mutta suunnitelmissa on! Toivottavasti pääsen katsomaan lempibändiäni uudestaan kaupunkiin joulukuussa 2018, lippuja tosin myydään jo!
En osaa oikeastaan kertoa miksi Manchesteriin kannattaisi matkustaa tai onko siellä jotain erikoista mitä muualta ei löydä, koska kaupunki on tärkeä asioista, joita en osaa selittää. Nautin vain siellä olosta todella paljon ja haluan oppia tuntemaan kaupunkia enemmän. Vinkkinä, kannattaa laittaa Unfoldtheday seurantaan Instasta, jos Manchester kiinnostaa.

DSCN6615

DSCN6623

DSCN9570

DSCN6641

DSCN6635

VIII) Dublin

Pidin Dublinista heti, kun siellä vierailin. Mielestäni paljon kivempi kuin Lontoo, tosin nyt Lontoo on päässyt tälle top10 listalle. Irlantilaisten aksentista en saa kyllä yhtään selvää. Mieluusti matkustan kaupunkiin joskus uudestaan.

IX) Ljubljana

Slovenian pääkaupunki on mielestäni Euroopan turvallisin. Kävelin ilman huolenhäivää myöhään iltaisin katsomaan paikkoja. Myös lohikäärmesillat, korkeuserot ja komptakti koko miellyttivät. Täällä ei ehkä viikkoa saisi kulumaan, toisaalta epäilen vähän kulttuuritarjonna olevan vilkasta, mutta ehdottomasti haluan matkustaa joskus kaupunkiin uudestaan.

DSCN8347

DSCN8380

DSCN8379

DSCN8407

DSCN8446

X) Lontoo

Yhteenvetona voisi sanoa, että pidän pienistä kaupungeista, jotka on helppo ottaa haltuun tai suurista, jossa on toimiva julkinen liikenne ja kulkea voi minne vain. Luontoa tärkeämpää on kulttuuri, esimerkiksi museot, tapahtumat kaupungissa tai katutaide. nämä kaikki löytyvät ainakin Lontoosta. Olen kaupungissa vieraillut ehkä neljä-viisi kertaa, mutta löydän sieltä aina jotain uutta. Tietysti pitää, jos suinkin vain ehtii, käydä Camden Townissa. Huippupaikka!

Löytyykö samoja kaupunkeja listalta?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 01/04/2018 at 19:49

  Kivat kaupunkivalinnat sinulla ja varsinkin nuo pienet vähemmän tunnetut. Bamberg kiinnostaisi minua kovin. Lontoo pääsee minunkin top 10 suosikkikaupunkilistalle. Berliinistä pidin myös. Olisiko se underground kulttuuri ja menneisyys, joka sen tekee.

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/04/2018 at 11:52

   Bamberg on kyllä ihana pieni kaupunki ja varmasti monelle sieltä löytyy kiinnostavia juttuja. Hyvä kuvailu Berliinistä, varmaan itseäkin juuri nuo asiat Berliinissä vetää puoleensa.

 • Reply Frida Ingrid 01/04/2018 at 20:05

  Siitä harvinainen listaus, etten ole käynyt (ja syntynyt ja asunut) kuin yhdessä lempparipaikassasi – Tampereella! 😀 Toukokuun alussa lähdetään Eurotourille, jossa pitäisi tehdä tuttavuutta ainakin Kaunaksen ja Ljubljanan kanssa. Manchester ja Lontoo on kiinnostanut kauan, mutta aina on jotenkin vaihtunut suunnitelmat muuksi. Jonkinlainen kiertoreissu Briteissä kiinnostaisi, johon voisi yhdistää myös Irlannin. Ehkäpä lähiaikoina! 🙂 Pitääkin muuten harkita itse tällaisen suosikkikaupunkien listausta – miten se onkin, että ykkönen minullakin on selvä, mutta loppujen järjestystä on ihan mahdotonta lähteä edes miettimään. 😀

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/04/2018 at 11:54

   Itse tykkään ainakin lukea kaikkia listauksia, joten olisi kiva jos tekisit oman listan. 🙂 Tuo Eurotuor kuulostaa niin hyvältä, Euroopassa vaan on tuhat ja yksi kohdetta, johon haluaisin mennä, vaikka ihan kivasti olen jo Eurooppaa nähnyt. Britanniaa olen jotenkin kiertänyt bussilla/junilla, aika tylsiä maisemia niissä kyllä ollut, jos vertaa vaikka Saksaan, jossa joka matkalla näkee ainakin kirkkoja.

 • Reply Stacy Siivonen 01/04/2018 at 23:22

  Manchesterista tykkään kanssa ja äkkipäätä keksin, että Bronten sisarukset ovat Burystä, joka on vähän Manchesterin keskustasta pohjoiseen. Mitä taas tulee Tampereeseen, niin kiinnitin huomiota Näsinlinnan vapaamuurarimaiseen sisustukseen. Onkohan kukaan vapaamuurari selittänyt tuota kuviota. Tampere ei kuitenkaan ole lainkaan lempikaupunkini. Pitäisi olla, kun olen siellä syntynyt.
  Jos minä tekisin listan lempparikaupungeistani, niin moni niistä ei olisi Euroopassa, eikä ainakaan nämä. Dublin ja Manchester ovat ihan kivoja mestoja, mutta eivät ne räjäytä tajuntaani. Lontoo taas on paikka, jossa olen ollut vähän liiankin monta kertaa. Pietari, Venetsia, Kööpenhamina, Belfast. Lima, Iquitos, Cusco. Palm Springs, San Diego, Santa Cruz. Ehkä tällainen lista ja mietin vielä, kuinka pieniä paikkoja kehtaisi pistää.

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/04/2018 at 11:58

   Voi että totta! Miksiköhän en ennen ollut tajunnut, miksi Bury on kiinnittänyt huomioni. Kyllähän listalle voi laittaa kuinka pieniä kaupunkeja/kyliä tahansa, on kyseessä oma lista. Mun yksi tuttu/kaveri on kotoisin Palm Springsista ja vaikuttaa aika jännältä kaupungilta. Venetsiassa en ole käynyt, mutta voi olla että kaupungista tykkäisin kovasti.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 02/04/2018 at 00:14

  Sinänsä hauska sattuma, sillä itse tein juuri listauksen omista Top10 suurkaupungeista. Näistä listalla ei ollut yksikään, joskin Berliini ja Lontoo oli mainittuina. Sinun listasi kohteista Tampere luonnollisesti kotikaupunkina ylitse muiden, Ljubljana ja Dublin tosi kivoja. Veikkaisin, että tykästyisin Berniin, jos siellä kävisin. Se kiinnostaa kovasti!

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/04/2018 at 12:00

   Hah, mä taas luulen, että Bern on ensimmäinen kaupunki, joka tippuu listalta pois, jos jonkin uusi suosikki löytyy. Pitää mennä virkistämään Bernin muistoja pian. 😀
   On mielenkiintoista miten nämä listat eroavat toisistaan ja mitä kaupunkeja voi useimmista listoista nähdä.

 • Reply Teea | Curious Feet 02/04/2018 at 12:17

  Kiva, että Tampere pääsi listalle :D. Manse on kotikaupunkini ja ainoa suomalainen kaupunki, johon olen hullaantunut. Toivottavasti pääset vierailemaan Tampereella pian 🙂

  Listalla on kyllä muitakin mielenkiintoisia kaupunkeja. Pidin myös esim. Manchesterista, mutta vierailuni oli kovin lyhyt ja siitäkin on vuosikausia, joten en uskalla vielä kehua sitä sen enempää. Joskus lähden taas kiertomatkalle Britteihin ja pysähdyn kaupungissa uudemman kerran. Sama juttu Kaunaksen kanssa, tarttee hankkia tuoreempia muistoja 🙂

  Oli myös kiva lukea Dublinin kuuluvan sun suosikkeihin, koska sinne matkaan ensi kerran kesäkuussa. Berliini on ehdottomasti myös mun listalla, tästä ei kyllä ole epäilystä :). Ja kyllä, tykkään myös Lontoosta vaikka en pidäkään ruuhkista tai ihmispaljoudesta. Kuten kirjoitit, Lontoolla on kuitenkin paljon tarjottavaa kuten museoita yms. ja sieltä löytää aina jotain uutta.

  Sloveniaan en ole vielä itse ehtinyt, mutta uskon tykkääväni. Siellä kiehtoo luonto, mutta sen pääkaupungistakin olen paljon kehuja kuullut :).

  Kivan listauksen kyllä teit! En oo itse pitkään aikaan omia suosikkejani miettinytkään, joten näitä oli kiva alkaa pohtia 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 07/04/2018 at 17:36

   Tottakai Manse pääsi! 😀
   Sloveniassa on aivan upea luonto, on kyllä todella ihastuttava maa. Toivottavasti pääset sinnekin pian, vaikka kyllä Dublin ja Tukholma ovat kivoja kohteita myös. Kiva, jos teet myös oman listan. 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka 02/04/2018 at 17:43

  Nyt oli jo useampikin entuudestaan ihan tuntematon kaupunki, eli sikäli hyvä lista! Manchesterista pidän itsekin, samon Ljubljanasta. Tamperetta turkulainen ei helpolla voi kehua 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 07/04/2018 at 17:37

   Hah, vähän samoin useampi on kommentoinut, ehkä sitten listallani ei ole niin perinteisia suosikkikaupunkeja, paitsi Lontoo ja Berliini. Ymmärrän, en itsekään voisi helposti Turkua kehua. 😉

 • Reply Reissaaja1 03/04/2018 at 11:41

  Sinun listasi oli hyvin mielenkiintoinen ja myös erilainen mitä muihin lukemiini blogeihin on vertaaminen. Tampere on minunkin kotimaan ykköskaupunkini ja tuo Ljubljana on ihastuttava kohde!

  • Reply Tiia/ReiseReise 07/04/2018 at 17:38

   Jep, Tampere ja Ljubljana <3 Tampereella olenkin asunut, että ehkä pitäisi muuttaa tuonne Slovenian pääkaupunkiin seuraavaksi. 😀

 • Reply Teppo/Tämämatka 04/04/2018 at 12:10

  Mukavan erilainen lista. Bambergissa mekin yllätyttiin barokkikaupungin upeudesta. Siinä naapurissa on toinen yllätysbarokkikaupunki Bayreuth. En ole missään nähnyt niitä hehkutettavan vaikka syytä olisi.

  • Reply Tiia/ReiseReise 07/04/2018 at 17:40

   Joo, aika moni saksalainen pieni kaupunki on syyttä tuntematon. Hmm..vierailin itsekin Bayreuthissa, koska kaupungin oopperatalo on UNESCO-kohde. Saksassa on kyllä upeita kaupunkeja!

 • Reply Marianne/Heavy Metal Traveler 06/04/2018 at 07:41

  Hauska listaus, innosti ainakin tutustumaan Kaunasiin ja Bambergiin.

  • Reply Tiia/ReiseReise 07/04/2018 at 17:41

   Kiva kuulla, ovat kyllä must see-paikkoja mielestäni. Varsinkin jos pienemmistä kaupungeista tykkää. 🙂

 • Reply Katariina / Lomaluumu 07/04/2018 at 12:35

  Manchester on omia suosikkeja. Kävin siellä pari vuotta sitten koulumatkalla ja ai että, se kaupunki vei heti sydämeni. Meille osui kesäkuussa aivan täydelliset säät ja kaupunki antoi muutenkin parastaan. Manchester on jotenkin niin englantilainen kaupunki, punatiiltä kaikkialla ja pubikulttuuri kukoistaa. Oi, pääsisipä pian takaisin!

  • Reply Tiia/ReiseReise 07/04/2018 at 17:43

   On jotenkin niin ihanaa kuulla, että joku muukin on tykästynyt kovasti Manchesteriin. Itse en ole vielä missäään pubissa vieraillut kaupungissa, mutta voi mikä määrä kiinnostavia pubeja/kahviloita/ravintolaita kaupungista löytyykään…äää joo, voisin itsekin mennä mahdollisimman pian takaisin.

 • Reply Annakaisa 07/04/2018 at 23:33

  Kiinnostava lista! Omani olisi hyvin erilainen, mutta kaikki katsovat maailmaa niin eri tavoin! Lontoo kyllä olisi minunkin listallani! Usein on vaikea sanoa juuri miksi joku paikka miellyttää. Se on se tunnelma ja kokemukset ehkä!

 • Reply Sannahof // Unelmamaja 07/04/2018 at 23:53

  Todellakin mukavan erilainen lista, sillä oma listani näyttää hyvin erilaiselta. Näistä mainitsemistasi paikoista moni on sellaisia, joista myös itse tykkään ttai haluaisin mennä käymään.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 08/04/2018 at 05:40

  Hyvä lista kaupunkeja. Monissa näistä en ole vielä päässyt käymään. Kiva että Manchester oli listalla sillä mies tekee sinne välillä työmatkoja eli olisi mahdollisuus lähteä joskus mukaan. Olin ajatellut ettei siellä ehkä ole mitään nähtävää mutta kiva kuulla että on.

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 09/04/2018 at 10:07

  Kiva lukea listausta, omallani München olisi varmaan listaykkönen kyllä, Berliini korkealla ja kotimaisista isommista Tempere kyllä 🙂

 • Leave a Reply