Kasvisruokaa Liettuassa

Kun menen mihin tahansa ravintolaan, ensin tutkin mitä kasvisruokavaihtoehtoja ruokalistalla on. En ole syönyt punaista lihaa varmaan viiteen kuuteen vuoteen, eikä näitä liharuokia ole kyllä tullut ikävä. Päädyn hyvin usein tilaamaan kasvis- tai vegaaniaterian. Onneksi nykyään lähes joka ravintola tarjoaa kasvispainotteiselle sekasyöjälle maukkaita kasvisvaihtoehtoja.

Asuessani Tampereella olin aika aktiivisesti mukana Couchsurfing-yhteisössä. Kävin mielelläni erilaisissa tapaamisissa ja majoitin ihmisiä ympäri maailmaa. Sain myös kerran vieraaksi kaksi Erasmus-opiskelijaa, toinen oli kotoisin Tsekistä ja miespuoleinen opiskelija Liettuasta. Tämä liettualainen teki meille perinteistä punajuurikeittoa, saltibarsciaita. Keiton erikoisuutena on, että se syödään kylmänä. Oikein hyvää ja resepti on sen verran helppo, että tein keittoa myös myöhemmin itsekseni.

DSCN3289

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muutama vuosi myöhemmin tulin käyneeksi Liettuassa, sekä pääkaupungissa Vilnassa että Kaunasissa. Tulin tilanneeksi Kaunasissa myös tämän kylmän punajuurikeiton muutaman muun herkun seurana. Voin suositella, kannattaa maistaa. Erästä reseptin versiota voi kurkata ainakin täältä. Kävimme liettualaisen kaverini kanssa syömässä ostoskeskuksessa, jossa katselimme samalla luistelijoita. Aika hieno paikka pienessä kaupungissa!

DSCN3291

DSCN3292

Usein yritän googletella kasvisruokaravintoloita etukäteen, kun matkan olen jonnekinpäin maailmaa varannut. Liettuasta löysin kaksi kiinnostavaa ravintolaa, tai itse asiassa toinen näistä on ketjukasvisravintola (tai vegaaninen) Radharane, joten tämä löytyy sekä Vilnasta että Kaunasista. Kaunasin kasvisravintola on muuten yksi parhaista, jossa olen käynyt. Ruoan valinta ja maku osui todella nappiin ihastuttavassa kaupungissa. Hinnat eivät todellakaan päätä huimaa. Tarkistin ruokalistaa, sillä oman matkani tein jo vuonna 2015! Edelleen keittoja saa parilla eurolla ja kaikki pääruoat lähes alle vitosella! Saako lähteä Liettuaan syömään?

DSCN3444

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

DSCN3445

DSCN3443

Seuraavaksi voisin kirjoittaa enemmän Kaunasista, päivästä paikallisen kanssa ja esitellä ne paikat, jossa kävin yksin ”turistina”.
Samalla reissulla kävin myös syömässä Vilnassa kasvisravintolassa (lue postaus), mutta kun lentoni lähti takaisin Suomeen Vilnasta, valitsin mielummin tämän ketjuravintolan eli Radharanen, kun halusin syödä jälleen kasvisruokaa (tai Radharanen tapauksessa vegaanista). Ei paras vegaanihampurilainen, jonka olen syönyt, mutta hyvä silti! Jälkiruokakin piti vielä ahtaa vatsaan.

DSCN3510

DSCN3511

DSCN3512

DSCN3514

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Raija 02/11/2019 at 16:01

    Tuota punajuurikeittoa olen Vilnassa maistanut. En ole kylläkään vain kasvisruokaan tyytyvä mutta tuo on liettualainen perinneruoka,

  • Leave a Reply