Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tavoitteena kaikki Euroopan valtiot – kuinka monta on jo kasassa?

Olen jo muutamia vuosia sitten ottanut tavoitteeksi vierailla kaikissa Euroopan maissa, sillä eurooppalaisena pidän eniten täällä matkustelusta. En ole kylläkään ottanut haastetta mitenkään vakavasti, vaikka usein uudessa valtiossa pyrin käymäänkin.
Tein luettelon Euroopan maista, jossa olen käynyt. Listan lopussa maininnat suosikkimaistani Euroopassa sekä ne muutamat maat, jotka eivät kovinkaan kiinnosta. Yllättääkö muuten, etten ole koskaan käynyt Italiassa? Italiassa itseasiassa kiinnostaa useampi kaupunki, joten olen varma, että tulen maassa vierailemaan viiden vuoden sisällä. Mieluiten tietysti jo aiemmin!
Jännittävää nähdä tulos, en ole nimittäin aiemmin laskenut kuinka monessa valtiossa olen Euroopassa käynyt. Käytin Wikipediasta löytämääni 50 valtion listaa. Käydyt valtiot olen merkinnyt (*) tähdellä.

DSCN8578

A
1)► Alankomaat‎*
2)► Albania‎
3)► Andorra‎*
4)► Armenia
5)► Azerbaidžan‎
B
6)► Belgia*‎
7)► Bosnia ja Hertsegovina‎
8)► Bulgaria‎
E
9)► Espanja‎*
G
10)► Georgia‎
I
11)► Irlanti*‎
12)► Islanti‎*
13)► Italia‎
14)► Itävalta*‎
K
15)► Kazakstan‎
16)► Kreikka‎*
17)► Kroatia‎
L
18)► Latvia‎*
19)► Liechtenstein‎*
20)► Liettua‎*
21)► Luxemburg‎*
M
22)► Makedonia‎
23)► Malta*‎
24)► Moldova‎
25)► Monaco‎*
26)► Montenegro‎

DSCN6795

N
27)► Norja‎*
P
28)► Portugali‎*
29)► Puola‎*
R
30)► Ranska*‎
31)► Romania‎*
32)► Ruotsi*‎
S
33)► Saksa‎*
34)► San Marino‎
35)► Serbia‎
36)► Slovakia‎*
37)► Slovenia*‎
38)► Suomi‎*
39)► Sveitsi*‎
T
40)► Tanska*‎
41)► Tšekki‎*
42)► Turkki‎
U
43)► Ukraina‎
44)► Unkari‎*
V
45)► Valko-Venäjä‎
46)► Vatikaanivaltio‎
47)► Venäjä‎*
48)► Viro‎*
Y
49)► Yhdistynyt kuningaskunta‎*

+ 50) Kosovo
+ 51) Kypros

31/51

DSCN5756

Hieman yllättävä tulos. Olin ajatellut, ettei maita puuttuisi kovin montaa, mutta on lukema sentään alle 20. Tästä on hyvä jatkaa.
Euroopassa ehdottomat suosikkimaani ovat: Slovenia, Saksa, Liettua ja Iso-Britannia. Eniten haluaisin ehkäpä matkustaa, no sinne Italiaan, Kroatiaan, Albaniaan ja Turkkiin. Maista vähiten kiinnostaa Espanja (olen käynyt vain Barcelonassa) ja Alankomaista olen nähnyt Amsterdamin kaksi kertaa ja Haagin, mielestäni maa on luultavasti Euroopan rumin.
Kerään myös Euroopan UNESCO-kohteita, ehkä seuraavaksi listaan ne!

DSCN3251

Postauksen kuvat Slovenia, Islanti, Alankomaat ja Liettua.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 30/01/2018 at 23:18

  Samanlaisia tavoitteita täälläkin. Käydä kaikissa Euroopan maissa ja niistä puolet saavutettu. No ei ole kiirettä varmasti ehtii nähdä loputkin.

  • Reply Tiia/ReiseReise 03/02/2018 at 19:36

   Puolet on jo paljon ja onneksi Eurooppa on aivan tuossa vieressä. Sitten tulee hinku nähdä useampia kaupunkeja.

   • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 10/02/2018 at 09:47

    Niin ja itsellä on myös käynyt mielessä nuo Unesco kohteet mutta siinä olisikin hiukan haastetta. Niitä kun Euroopan maissa on melkoisesti. Toki aina tarkistan maasta kuin maasta, minne matkustan onko lähistöllä unesco kohteita ja kuinka helposti ne tavoittaa.

    • Reply Tiia/ReiseReise 19/02/2018 at 19:36

     En ole itse asiassa ottanut selvää kuinka monta UNESCO-kohdetta Euroopassa on, mutta uskon että useampi sata löytyy. Harmi tosiaan jos johonkin on vaikea pääsy, itse kun en omista esimerkiksi ajokorttia.

 • Reply Reissu-Jani 01/02/2018 at 21:49

  Listalta puuttuu Armenia. Hyvä tavoite käydä upeissa maissa. Itse sain tavoitteen kasaan viime kesänä kun kävin Kazakstanissa.

  • Reply Tiia/ReiseReise 03/02/2018 at 19:43

   Kiitos huomiosta, tarkistin listan pari kertaa, mutta jäi kuitenkin listalta pois. Seuraavaksi sitten kaikki Euroopan kaksoiskaupungit.

 • Reply Annukka // Ikkunalla 10/02/2018 at 08:52

  Täälläkin on tavoitteena käydä kaikissa valtioissa niin Euroopassa kuin maapallolla, mutta kovin vakavissani tätä en ota, enkä kutsuisi itseäni maabongariksi, sillä itse maan bongaus ei ole koskaan se ensisijainen syy matkustaa jonnekin, vaan haluan nähdä millaista elämä siellä on. Eurooppa on itsellänikin aika hyvin koluttu, mutta vielä muutamia paikkoja on kokematta.

  • Reply Tiia/ReiseReise 19/02/2018 at 19:37

   Itse kovin olevani jonkinlainen maabongari, koska mielelläni aina uuteen maahan matkustan. Joka maasta en haaveile, mutta ehkä jokaisen maanosan voisi käydä läpi.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 10/02/2018 at 19:56

  Loistava harrastus, tuo maiden bongailu 🙂
  Jos pidät Euroopasta, niin ehkä haluaisit tutustua myös tällaiseen Travelers’ Century Clubin listaan, jossa on vähän tarkemmalla jaolla myös isompia saaria ja muita erillisalueita. Jos nimittäin siihenkin sattuisit innostumaan, niin voisi olla hyvä vähän katsella sitä listaa jo loppuja maita kerätessä, sillä esimerkiksi Moldovasta kannattaa saman tien poiketa Transnistriaan.
  http://meriharakka.net/2015/02/07/ryhdy-maabongariksi/ (tässä jutussa linkki alueluetteloon, jonka voit tallettaa itsellesi ja rastittaa käytyjä)

  • Reply Tiia/ReiseReise 19/02/2018 at 19:39

   Kiitos linkistä. Kävinkin blogissanne lukemassa eri listauksista, mutta tämä linkattu lista ei tainnut tulla vastaan. Kiitos myös Moldova vinkistä! Pitääkin ”opiskella” näitä listoja, mukavaa puuhaa. 🙂

 • Reply Asko Leppilampi 10/02/2018 at 20:46

  Kiitos listapäivityksestä. Olen käyttänyt jotain muuta maabongarilistaa ja tästähän löytyi monta uutta. Tuon mukaan minulla on nyt 39 kasassa, joten työmaata näyttää riittävän 🙂 No, en yleensä valitse kohdemaata bongaamisen vuoksi, mutta kivahan se on niitä seurata ja todeta, että ihan hyvällä tolalla tämä homma on. Edellisestä listasta puuttuivat Kypros ja Turkki (niin!) ja nyt huomasin, että tässähän on tullut käydyksi viime päivityksen jälkeen Islannissa ja Sri Lankassakin, joten maiden kokonaismääräkin nousi jo 72:een.

  • Reply Tiia/ReiseReise 19/02/2018 at 19:43

   72 maata on kyllä paljon! Voi kun itsekin saisi jatkaa tätä matkailu harrastusta mahdollisimman pitkään.
   Listauksia on tosiaan jonkin verran, itse myös jaan mielelläni esimerkiksi Iso-Britannian useampaan osaan, vain Wales ja Pohjois-Irlanti puuttuvat.

 • Reply Simo 11/02/2018 at 01:22

  Mulle on aina opetettu, että Istanbul jakaantuu Euroopan ja Aasian puoleiseen osaan niin siltä kantilta mun on vaikea mieltää noita Turkin itäpuolisia maita Eurooppaan kuuluviksi. Vissiin maantieteellisen sijaintinsa puolesta on Wikipediaan listattuna?
  Ittellä on kohta puolet kasassa, vaikka esim Espanjaa on koluttu Barcelonan ja Valencian verran. Kyllähän sekin riittää yliruksaamiseen, mutta kuinka paljon sitten olen koko maata nähnyt onkin jo toinen kysymys. 😀 Balkanille täältä iso peukku ja suositus! Me käytiin Kroatiassa, Bosniassa ja Montenegrossa toissa vuonna ja oli kyllä ihan huikea reissu!

  • Reply Tiia/ReiseReise 19/02/2018 at 19:46

   Ilmeisesti maantieteellisen sijainnin puolesta, tosiaan vain pieni osa Turkista on Euroopan puolella. Kyllähän esimerkiksi Armenia ja Azerbaijan ovat osallistuneet Euroviisuihin. 😀
   Joo, eihän yhden kaupungin vierailun perusteella ole nähnyt koko maata, joten tämä on vähän loputon suo, toisaalta voi keskittyä niihin itseään kiinnostaviin maihin. 🙂
   Voi Balkan, voi vaan uskoa, jokainen maa näyttää niin kauniilta. Joskus, joskus…

  Leave a Reply