Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tästäkö se lifestyle bloggaus alkaa: asunnon kuulumiset

Jos pitäisi valita yksi suuri asia, joka tapahtui vuonna 2017 en siihen pystyisi. Viime vuotta kun väritti kaksi isoa asiaa, luultavasti kaksi isointa tähänastisessa elämässäni. Itselleni ehkä suurempi asia on raskaus, josta saimme tietää loppukesästä. Aiemmin kesällä olimme allekirjoittaneet talopaperit aivan omasta asunnosta täällä Helsingissä. No, tietysti tätä varten tarvitsimme asuntolainan, jota alamme tässä pikkuhiljaa maksamaan pois.

Emme tosin ole vielä vähään aikaan muuttamassa, sillä asuntomme valmistuu vasta hamassa tulevaisuudessa, tänä vuonna sentään onneksi. On se vaan ihanaa, että kyseessä on aivan uusi asunto ja olemme saanet itse tehdä kaikki materiaalivalinnat, näihin oli kyllä tietyt vaihtoehdot, joista valita, mutta jälkeenpäin ajateltuna hyvä vain. Jo niissä vaihtoehdoissa oli toisaalta liikaa miettimistä. Vähän piti myös valinnoista neuvotella. Mieheni halusi aluksi ehdottomasti mustan keittiön ja olin aluksi vastaan, koska omaa silmää miellyttävät vaaleat ja pastellin värit, tai ylipäätään että on värejä! No, otin Pinterestin käyttöön ja totuin ajatukseen mustasta keittiöstä. Yhtäkkiä kuitenkin mieheni ei itse enää ollutkaan varma, mutta lopulta päädyimme yhteistuumin mustaan keittiöön. Jännä nähdä onko se liian synkkä. Onneksi lattia on lämpimän puun sävyinen ja myös työtaso. Toivon vain, että nämä sopivat hyvin yhteen. Jonkinlainen 3D-suunnitelma kodistamme olisi ollut hyvä.

Mustan keittiön lisäksi mieheni halusia ehdottomasti kylpyammeen. Mieheni on siis kotoisin Japanista ja siellä lähes joka kodissa on suihkun lisäksi amme. Tästä sekä väliseinästä joudumme maksamaan ekstraa ja halusimme myös lasitetun terassin, joka pitää myös maksaa omasta pussista. Ei aivan halpaa lystiä, mutta nämä olivat aikalailla ”pakolliset” asiat kotiimme.
Minä taasen haluan haaveilemani divaanimallisen vuodesohvan, mielellään harmaan. Terassille haluan hammock-kankaan (en siis riippumattoa) vaan tälläisen kuin alla olevissa kuvissa. En ole kyllä vielä ottanut selvää kestääkö katto, toivottavasti!

Meille mielenkiintoisia tilanteita on aiheuttanut kahden henkilön eroaminen työtehtävistä. Ensin saimme tietää, että kiinteistövälittäjä, jonka kanssa kirjoitimme talopaperit lopetti ja nyt viime kuussa henkilö, jonka kanssa olemme viestitelleet esimerkiksi materiaalivalinnoista ei työskentele enää rakennusyhtiössä. Heh. Emme myöskään tiedä milloin meidän pitää maksaa seuraava maksuerä asunnosta. Se olisi kiva tietää, sillä sitä varten meidän tulee nostaa lainaa, mutta tämän kai voi hoitaa muutamassa päivässä. (Laina siis on jo myönnetty).

Olisi ollut hienoa pitää vauvan ristiäiset/nimijuhlat uudessa kodissa, mutta vauva tulee ensin maailmaan. Jännittää myös, kun on nähnyt asunnosta vain kuvia, että millainen se aivan oikeasti on. Eniten olen kyllä innoissani ekasta aivan omasta kodista, johon voin maalata vaikka raitaseinät. Sattuneesta syystä sisustaminen on alkanut kiinnostaa ja lisäsin tähän blogiini asunto kategorian, jos innostun kuvailemaan meidän tulevaa kotia tänne blogiin asti. En ole varma haluanko, mutta ajan saatossa se selviää. Ehkäpä ainakin pieniä kuvia Instagramiin.

Muut kuin Hammock kuvat Pixabay

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply