Suomen suurin matkablogiyhteisö

Raskaana (blogi)pikkujouluristeilyllä – uhka vai mahdollisuus?

Piti oikein tarkistaa kuinka monta vuotta olen blogiani Rantapallossa pitänyt… Oon viihtynyt hyvin ja tulen vielä jatkossakin pitämään blogini näillä näkymin seuraavat vuodet, vaikka kuten edellisessä postauksessa kerroin odotan lasta. Mutta onpahan lisäaiheita, joista kirjoittaa. (Olen nimittäin aina halunnut käydä katsomassa Peppi Pitkätossun taloa Ruotissa, mutta ilman lasta, en sinne ole oikein kehdannut mennä. Menen sitten perheellisenä).

Sattui niin sopivasti, että perjantaina 8.12. oli aamuvuoro ja pääsin aikaisin töistä kotiin. Tämä sopi hyvin Rantapallon järjestämille blogipikkujouluihin, jotka tänä talvena järjestettiin Eckerö Linella. M/S Finlandiaan nousi parikymmentä matkabloggaaja ja risteily alkoi. Saimme hytin käyttöön, jonne sopi hyvin jättää ulkovaatteet. Kokoonnuimme laivan lounge-tilassa, jossa meille oli luvassa kiinnostavaa ohjelmaa. Samalla saimme nauttia loungen tarjoiluista. Viinit, siiderit ynnä muut alkoholipitoiset juomat jätin tottakai väliin.
Kuulimme Eckerö Line yhtiöstä ja Tallinnasta. Uuden terminaalin myötä laivamatka Tallinnaan lyhenee, Tallinnan laivamatka on nyt lyhimmillään Eckerä Linella 2h 15min.! Rantapallon osuudessa saimme vinkkejä miten personallisuuden kannattaa antaa näkyä blogissa ja kuulla Facebook-liven tekemisestä.

Koulutusohjelman jälkeen alkoi itseäni jännittävä osuus, nimittäin viinitasting. Raskaana luonnollisesti alkoholi on kokonaan kielletty ja mietin ensin, jos menisin sen ajaksi hyttiin ”lepäilemään”. Heti perään alkoi illallinen, joten päätin mennä mukaan, etten joutuisi etsimään illallispaikkaa. Taktisesti jäin niin perälle viiniesittelijästä kuin suinkin pystyin. Haistelin tietysti viinejä muiden mukana, mutta en tietenkään maistanut, joten ne jäivät juomatta. Kyseessä oli myös punaviini, josta en niin kauheasti välitä. Viinilasilliset tulivat kuitenkin juotua, sillä ne maistuivat

Eckrerö Linen m/s Finlandian buffet-pöytä on kiinnostanut ja olinkin iloinen, että meille tarjoutui mahdollisuus tutustua pöydän antimiin. Siis ihan syödä saimme. Buffet-pöydän menu vaihtuu useamman kerranvuodessa ja koska oli joulukuu, kuului buffetiin jonkin verran jouluisia makuja. Tarjolla oli alkuruoat, lämpimät ruoat, leipäpöytä (jonka huomasin vasta pois lähtiessä), juomia (hanasta, mehuja, teetä, kahvia) löytyi jokaiseen makuun ja tietysti kaiken kruunasi jälkiruokapöytä. Valitettavasti vatsaan ei mahtunut enempää, sillä olisin halunnut testata jokaista jälkiruokaa. Suklaamousse näytti, ja oli, niin hyvää, olisin voinut upottaa käteni astiaan.
Buffet-pöydän hinta on 22€ ennakkoon ostettuna. Itse löysin hyvin syötävää, sillä rakastan kalaruokia. Kasvisvaihtoehtoja oli kuitenkin melko niukasti, vaikka salissa oli erikseen pöytä kasvis/vegaanivaihtoehdoille. Muista ruoista siskoni, joka on lähennä vegaani, oli hän voinut ottaa vain perunoita, salaattia ja punajuuria. Gluteeniton pöytä jälkiruoilla/leivillä löytyi myös. Omasta mielestäni kasvisruokailijalle buffet-pöytä ei tarjoa aivan tarpeeksi eri vaihtoehtoja.

Ruokailimme niin pitkään, että Irina ehti jo aloittaa laivan baarissa. En vain jaksanut liikkua hetkeen, vatsa oli aivan täynnä. Lopulta nousin ja ja kävin kuuntelemassa Irinalta muutaman kappaleen. Yleisö tanssilattialla oli ihanasti mukana keikalla ja sitä oli hauska seurata. Lähdin keikalta kuitenkin kesken pois ja menin hyttin istuskelemaan, kunnes laiva saapui Länsiterminaalin satamaan. Olin iloinen, että lähdin mukaan ja hyvin jaksoin, vaikka olinkin herännyt töihin ennen viittä.
Kaikki mukana olevat bloggaajt saivat myös lahjakassit, joissa oli esitteitä Tallinnasta sekä Eckerö Linen lahjakortit risteilylle.
Kiitos kovasti Rantapallo, VisitTallinn ja Eckerö Line onnistuineista pikkujouluista!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply