Suomen suurin matkablogiyhteisö

Astrup Fearnley Museet eli Oslon modernin taiteen museo

oslo13 082

Jos vain kaupungissa modernin taiteen museo on, niin melko varmasti siellä käyn. Eniten olen matkaillut maiden pääkaupunkeihin, joten aika monessa modernin taiteen museossa on tullut käytyä. Tällä kertaa vuorossa on Oslon museo, joka kantaa nimeä Astrup Fearnley Museet.

oslo13 099

Museo sijaitsee hieman syrjemmässä, aivan ydinkeskustasta, meren äärellä. Museo koostuu kahdesta puisesta rakennuskompleksista, jotka tekivät minuun vaikutuksen (muttei kuitenkaan niin suurta kuin Oslon oopperatalo). Erikoista tosin on, kun museo toimii kahdessa irrallisessa rakennuksessa, tulee niihin kiertää ulkokautta. Minkäänlaista käytävää näiden kahden puolen välillä ei tietääkseni ole.

oslo13 080

oslo13 114

Tuolloin lokakuussa 2013, kun olin Oslossa, Astrup Fearnley -museossa oli esillä monia Etelä-Amerikan taiteilijoiden teoksia. Näistä tämä alla oleva videoteos jäi erityisesti mieleeni. Istuin ja jäin katsomaan videota moneksi moneksi minuutiksi, vielä silloinkin, kun muut lähtivät jäin yksin istumaan huoneeseen, mustien verhojen taakse. Teos ei tee näin jälkeenpäin samanlaista vaikutusta, mutta olen iloinen, että sen tuubista löysin.
Edit. enää koko versio ei ole katsottavissa. Periaatteessa muusikot tulivat esiin niin monta kertaa, että jokainen sai tulla ensimmäisenä. Kappale oli myös aina erilainen.

oslo13 106

Sara Ramo, ’A Banda dos Sete’
*https://www.youtube.com/watch?v=mogDYPKtseM

oslo13 089
Jeff Koons, Michael Jackson and Bubbles (1988)

oslo13 108

oslo13 107

oslo13 105

oslo13 113

oslo13 109

oslo13 112

oslo13 087

#throwbackthursday

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply