Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helsinki: Taiteiden yö

Viime viikon torstaina oli Taiteiden yö. Tapahtuma, jolloin ympäri Helsinkiä on kaikenlaista mielenkiintoista. Ohjelmassa oli tänä vuonna hurjasti kaikkea ja oli vaikeaa valita mihin sitä menisi. Niin moni juttu kiinnosti! Lopulta päädyin kuuteen eri kohteeseen ja onnekseni ehdin käydä niissä kaikissa. Kotona tosin olin vasta yhdentoista aikoihin. Olisin viihtynyt myöhempään, ellei kello olisi soinut aamulla kuudelta ja jos ilta olisi ollut hieman lämpimämpi. Kuitenkin aivan ihana Taiteiden yö jälleen.

Sinebrychoffin taidemuseo

Ensimmäinen pysähdyspaikkani oli yllämainittu museo, jossa kävin ensimmäistä kertaa. Tarkoituksenani oli osallistua draamakävelylle, mutta en ehtinyt ajoissa. Toki ryhmän sain vielä kiinni, mutta heitä oli niin paljon, etten nähnyt mitään ja olisi ollut parempi kuulla tarina aivan alusta asti. Kiersin sitten museota omaan tahtiin. Pidin erityisesti Sinebrychoffin pariskunnan kotimuseosta sekä alhaalla sijaitsevasta 100 vuotta 100 kuvaa valokuvanäyttelystä. Hannu Pakarinen on valokuvannut henkilökuvia ympäri Suomen (myös porilainen oli kuvassa) aina yhden henkilön joka vuodelta 1917-2017. Kuvat olivat tosi mielenkiintoisia.

Karkkitehtuuri-työpaja

Karkkitehtuuri oli vähän erilainen työpaja mitä alunperin ajattelin. Jokainen saikin rakentaa oman teoksensa karkeista ja ottaa sen vielä mukaan. Nimestä voi varmasti päätellä, että täällä oli eniten lapsia. Tilaa ei kauheasti ollut, joten rakensin nopeasti vain jotain, että kehtasin lähteä karkit mukanani pois.

Teatteri Avoimet ovet

Olen niin iloinen, että ehdin tänne ajoissa! Rakastan teatteria, nyt taas sen sain huomata. Täällä sain myös kuulla mielenkiintoisesta nukketeatterista aikuisille! Harmi, että Sampo-festivaali on jo tällä viikolla.

Design-museo

Desing-museossa kävin myös viime vuoden Taiteiden yönä, tai silloin, kun viimeksi osallistuin tapahtumaan. Luultavasti viime vuonna olin vielä Saksassa tai jossain matkalla. Tällä kertaa en löytänyt niin mielenkiintoisia juttuja, mutta syy voi olla siinä, että olin jo vähän väsynyt.

Salainen puutarha

Väsymyksestä huolimatta oli pakko käydä katsomassa Senaatintorin Salainen puutarha. Tunnelmallista ja aivan ihana juttu, oli pitkä pöytä katettuna väritysliinalla. Oli pakko jäädä värittämään muutama kuva.

Oopperatalo

Ihanaa, että ratikalla numero 4 pääsee suoraan Oopperalle Senaatintorilta, joten tuli vielä käytyä katsomassa Oopperatalon lava Töölönlahdella. Paikalla oli enemmän ihmisiä, mitä ajattelin. En ole koskaan käynyt baletissa, tanssi ei ole oikein koskaan taiteiden lajeista ollut erityisen kiinnostava. Nyt, kun kuitenkin muutama esitys oli kivan näköisiä, erilaista. On kyllä toisaalta hassua, etten balettiesitystä ole nähnyt, sillä lapsena hinguin pääsyä balettitunneille. En päässyt, kun kuulemma balettitanssijat kävelevät kuin ankat.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply