Japanilaisia juttuja osa 3 (katso ainakin kääntyvät junan penkit)

Nyt pitkästä aikaa vähän Japani-juttuja. Minun avomies on tosiaan kotoisin Japanista ja olen käynyt maassa kaksi kertaa. On ilo olla niin lähellä tätä aasialaista kulttuuria ja olenkin muutaman kerran postannut Japanin erikoisuuksista. Osat yksi ja kaksi voit lukea linkeistä, jos aihe kiinnostaa, tässä tulee osa kolme.

I) Kaksoiskansalaisuus

Nyt, kun tuli tuo rakas avomieheni mainittua, valitsen ensimmäiseksi kohdaksi vähän ikävän jutun. Japani nimittäin ei myönnä kaksoiskansalaisuutta. Tällä hetkellä asia ei vaikuta elämäämme, mutta kenties tulevaisuudessa. Vaadittujen asioiden osalta avomieheni kyllä saisi Suomen kansalaisuuden, mukaan luettuna melko sujuva suomen kieli ja asutut vuodet täällä. Mielestäni kuitenkaan Japanin kansalaisuudesta ei kannata luopua, ja avomieheni on kanssani asiasta samaa mieltä.

II) Nimikkopuikot

Tämä puikkojuttu on kai asia josta turistit ovat kiinnostuneita. Japanista voi tilata syömäpuikot, johon on kirjoitettu oma nimi japaniksi eli suomalaisille useimmiten katakanamerkeillä. Tässä kuva omista puikoistani. Sain nämä anopilta lahjaksi, joten en tiedä saako värejä/kuvioita itse valita, luultavasti saa. Kokoon voi ainakin vaikuttaa, sillä japsillani on hieman pidemmät puikot.

DSCN7604

III) Sateenvarjolle muovi

Kun sade ei yllätä Japanissa ja sateenvarjo on mukana, on inhottavaa mennä valuvalla varjolla esimerkiksi ostoskeskukseen. Tällöin voi laittaa sateenvarjonsa telineeseen, jossa on varjon kokoinen ja muotoinen muovi, joka ”tarttuu” varjoon kiinni. Eikä kastu lattiat. Näitä telineitä en kylläkään nähnyt montaa kertaa, mutta tosi käteviä.
En valitettavasti löytänyt omaa kuvaani kyseisestä telineestä, mutta Googlesta löytyy esimerkiksi hakusanalla ”umbrella wrapper”. Japaniksi sateenvarjo on muuten kasa.

IIII) Tilaratkaisut
Näistä ei valitettavasti ole kuvia, ymmärrettävästi syystä. Mutta mielestäni nämä on helppo kuvitella. Avomieheni siskon pyykkikone on parvekkeella. Kun olimme erään yliopisto(?) aikaisen kaverin luona kylässä, kantoi hän pöydän ulos, että mahtuisimme pieneen asuntoon paremmin. Varmasti Tokion (tai taisi itse asiassa olla Yokohamaa jo) pienin asunto.

IV Kääntyvät junan istuimet

Tässä tapauksessa lähes paras viimeiseksi. Niin makea juttu! Teimme avomieheni kanssa Japan Rail Pass-reissun, jolloin matkustimme Japanissa kuukauden ajan junilla. Osissa junissa istuimet pystyi kääntämään neljän tai kahden hengen istuttaviksi. Näin ollen myös aina menosuuntaan. Istuinten välitilan pystyi myös käyttämään hyödyksi, jos seuraava penkkirivi jäi vapaaksi. Meillä oli usein rinkat siellä välissä, kun selkänpuolet oli vastakkain.

DSCN0810

DSCN0811

DSCN0813

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

seuraa
Instagram
Twitter
tykkää
Facebook
Youtube

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Stacy Siivonen 13/08/2017 at 18:00

  Olisi kyllä kova juttu saada syömäpuikot omalla nimellä varustettuna. Vielä kovempi juttu olisi osata syödä niillä herneitä ja kaikkea muutakin. Epäilen, että syntyy helposti kaaos, jos täydessä junassa ryhtyy kääntelemään penkkejä.
  Kaksoisankkalaisuus on hyvin uusi asia Suomessakin, valitettavasti.

  • Reply Tiia/ReiseReise 15/08/2017 at 21:35

   Sitten vain tilaamaan henk.koht. syömäpuikot. 🙂 Japanissa kaikki sujuu niin jouhevasti, ettei varmaan täydessäkään junassa kaaosta syntyisi, vaikka penkkejä kääntelisi.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 13/08/2017 at 22:30

  Aivan mieletön innovaatio nuo kääntyvät junanpenkit! Wau! Japanilaisia juttuja on niin älyttömän kiva lukea. Se kansa ja kulttuuri on kyllä niii-in kiinnostava. Nykyisin varsinkin vielä enemmän, sillä selaan skyscanneria tällä hetkelläkin ja yritän saada edes kohtuullisen hintaiset lennot ensi marraskuulle Tokioon. Menen tapaamaan sinne ystävääni, joka asuu siellä loppuvuoden.

  On kyllä ymmärrettävää, että teillä pohdiskellaan kansalaisuusasioita. Onko siis näin, ettei teillä ole pientäkään aietta koskaan kokeilla asumista Japanissa? Onko teidän kotikielenne muuten suomi? Kyselee utelias. 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 15/08/2017 at 21:42

   Juu niin on, hyvä, kun uskoin silmiäni! Voi, kun voisi ottaa vaan parhaat palat Japanin kulttuurista, eikä tietäisi niistä muista. No kaikissa omat huonot puolensa.
   Marraskuussa on varmasti vielä ihana ruska! Ihanaa Japanin matkaa! Toivon pääseväni Japaniin myös ensi vuonna…mutta saa nyt nähdä.

   Jep, näin on, (tällä hetkellä) ei ole aikomusta muuttaa Japaniin. Luultavasti pois Suomesta ehkäpä joksikin aikaa, itse toivoisin tietysti Saksaa kohteeksi. 😀 Mun on vain vaikeampaa löytää töitä ympäri maailmaa, tai ainakin omalta alalta. Joo, suomi on meidän kotikieli.

 • Reply Merja /Runway - Kiitoradalla 14/08/2017 at 21:53

  Eikä?! Hienoja innovaatioita tuolta kansalta! Ne kyllä jotenkin osaa yllättääkin. Kiitos hyvistä jutuista! Innolla luemme kun meidän ensimmäinen Japanin reissu tulossa ens keväänä, jee ✌?

  • Reply Tiia/ReiseReise 15/08/2017 at 21:44

   Voi ihanaa! Kevät Japanissa olisi oma haave. 🙂 Olen kokenut vain kesän ja syksyn. Pitää kerätä kaikki vuodenajat. Ja Japanissa on kyllä oikeasti kaikkea, jotkut ihan höpöhöpö juttuja.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 16/08/2017 at 22:07

  Haha tuo junapenkki on kyllä mahtava! Oisin ihan onnessani tuosta! 🙂 hauska tuo syömäpuikko juttukin!

  • Reply Tiia/ReiseReise 27/08/2018 at 14:10

   Joo oli aivan mahtavat penkit! Harmittaa muuten, kun on jäänyt vastaamatta osaan näistä kommenteista… :/

 • Reply Jenni 17/08/2017 at 00:34

  Olen piipahtanut Tokiossa 7 vuotta sitten ja toivottavasti pääsen toistekin! Noista pienistä tiloista tuli mieleen silloinen hotellihuoneenme, josta oltiin maksettu ihan extraa että olisi normaalia isompi. Siltikin se oli pieni kuin postinerkki, hyvä kun sai laukun sängyn päätyyn ?

  • Reply Tiia/ReiseReise 27/08/2018 at 14:12

   Voi apua, onpa ollut pieni. 😀 Varmasti silti ihan hinnoissaan ollut. En ole koskaan yöpynyt hotellissa Tokiossa, niin olen ihan pihalla siitä ”genrestä”. Toivottavasti uusi Japanin matka odottaa, on se vaan ihana maa!

  Leave a Reply