Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miksi saimme Turkish Airlinesilta 10 lisäkiloa Nepaliin? (video)

Heinäkuu on jo kääntynyt elokuuhun, mutta palaan blogissa heinäkuiseen Nepalin reissuun. Olen muutenkin päättänyt, etten ota stressiä siitä tulevatko reissut naputeltua blogiin aikajärjestyksessä. Kirjoitan fiiliksen mukaan, mutta voin mainita aina tekstissä milloin matka on tehty. Kathmandussa olimme siis heinäkuussa, sadekaudella, joka ei tietysti ollut oikein kiva. Lähdin matkaan avomieheni kanssa, hänelle maassa vierailu oli kolmas kerta. Hän oli pari viikkoa ja itse lähdin jo yhdeksännen päivän jälkeen pois.

Matkan tarkoitus oli tutustuttaa minut Nepaliin, vaikka pysyimmekin siis koko matkan ajan Kathmandussa. Minä itse asiassa pääasiassa huoneessamme, mutta se on toinen tarina se. Meidän vaatteet oli aikalailla vain käsimatkatavaroissa, sillä kaikkiin isoimpiin lakkuihin pakkasimme lahjoitettuja urheiluvaatteita ja -pukuja. Näitä oli yhteensä 70 kiloa! 70!!

Olen aina halunnut (ja haluan edelleenkin) auttaa ihmisiä, mutta mielummin teen itse jotain kuin annan rahaa. Kokemusta vapaaehtoistyöstä löytyy Sveitsistä, ja lähden tulevaisuudessa mielelläni myös samanlaiseen projektiin mukaan jos se vaan elämääni sopii. Nepal on yksi maailman köyhimmistä maista. Se on myös korruptoitunut maa, joten esim. judopukuja ei voinut antaa suoraan opettajille. He olisivat myyneet ne. Sen sijaan avomieheni pyysi nepalilaisen kaverinsa hakemaan osan puvuista ja antamaan eteenpäin.

Kävi myös hyvä tuuri, nimittäin hostellissa, jossa majoituimme ensimmäiset päivät asui japanilainen, joka opettaa Kathmandussa judoa. Hän vei osan puvuista eteenpäin. Sitten hänen kauttaan avomieheni ja tämä japanilainen vierailivat sokeainkoulussa (tai vastaavassa), jossa opetetaan myös judoa, sinne meni myös osa puvuista. Itse osallistuin pääasiassa kantamiseen Suomesta Nepaliin, mutta voin tietysti tässä blogissa kertoa asiasta. Valitettvasti en päässyt esimerkiksi orpokotiin mukaan, mutta olen nähnyt kuvia. Pääasia on, että nyt kaikki urheiluvaatteet ovat tarvitsevilla, Nepalissa (paikallisille) judopuvut ym. maksavat hunajaa.
Tässä vielä lyhyt video alkumatkasta. Nepalista on tulossa vielä muutama video, kunhan saan ne editoitua.
Kiva, jos jaksoit lukea tänne asti. Vastaus otsikon kysymykseen on yksinkertainen. Kun avomieheni huomasi kuinka paljon lahjoitettua kamaa oli, lähetti hän Turkish Airlinesille sähköpostia ja selitti asian. Valitsimme siis aivan parhaan lentoyhtiön tämän asian puolesta ainakin.

Ps. Videolla nähtävä [email protected] vierailun voitin Annikan Travellover-blogista vuonna 2015! Ihanaa, ettei lahjakortti ollut mennyt vanhaksi, kiitokset Ennille!

Täällä Youtube-kanavani.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply