Kuulumisia ja suuria asioita

Kirjoitettu bussissa välillä Barcelona-Andorra

Aina joskus matkablogeissa on ihan peruskuulumisia ja niitä on ollut kiva lukea. Samalla oppii myös bloggaajasta jotain uutta. Ajattelin nyt minäkin kirjoittaa ihan vain asioista, joita on tapahtunut viime aikoina. Mistäs sitä alottaisi..

DSCN9902

TYÖ

Palasin tällä viikolla Espanjasta (valitsin siis Espanjan Italian sijaan). Ennen Barcelonan lomaa sain tietää, ettei määräaikainen työsuhteeni jatku enää nykyisessä työpaikassa. Asia ei tullut yllätyksenä, teinhän sijaisuutta ja jos ”vanhat” työntekijät päättävät palata töihin, en voi sille mitään. Tietysti se on sääli, koska melkein vuodessa ehtii kiintyä lapsiin ja etenkin omaan pienryhmään. Mutta nyt siis uusia tuulia kohti, viimeinen työpäiväni on jo tässä kuussa.

Onneksi etsin töitä sellaiselta alalta, että esimerkiksi Helsingissä työpaikkoja on periaatteessa koko ajan. Työttömänä ei ehdi siis toivottavasti kauan olla. Tämä onkin loistava aasinsilta seuraavaan isoon asiaan.

DSCN9966

DSCN9988

OMA ASUNTO

Olemme nimittäin päättäneet ostaa oman asunnon! Itse asiassa meillä on jo varauksessa yksi aivan ihana uusi huoneisto. Niin uusi, että se ei ole edes vielä valmis. On iso asia ja suuri stressin aiheuttaja ostaa asunto ja allekirjoittaa asuntolaina. On se kuitenkin mielestäni ainakin Helsingissä järkeää, jos vain mahdollista.

Jo nyt maksamme lähemmäs 1000€ pienestä kaksiosta, joka tosin on aivan ihanalla rauhallisella alueella. Mielummin tuon rahan kuitenkin käyttää omaan ja kerryttää omaisuutta. On ehkä sanottamattakin selvää, että mahdollisesti lähitulevaisuudessa matkat vähenevät tai ainakin ulkomaille.

DSCN9932

DSCN9947

HELSINKI ON -PROJEKTI

Olen vihdoin aloittanut Helsinki online-oppaan tekemisen ja pikkuhiljaa ymmärtänyt kuinka paljon aikaa se tulee viemään. Lyhyesti ideana on ottaa kuva ja kirjoittaa pieni info paikasta Helsinki On -sivulle. Kuvat tulevat kansioihin ja niihin tosiaan tulee kaikki Helsingin kahvilat, puistot, kirkot, rannat, kirpputorit, ihan kaikki eri kategoriat.
Tämä projekti ei ihan heti lopu kesken ja on vielä nyt todella vaatimattoman näköinen. No, työttömällä on aikaa. Jos haluatte auttaa ja antaa jonkin sopivan kuvan projektiini, totta kai krediitin kanssa, voitte lähetellä kuvia sähköpostiini. Helsinki On -opas on tällä hetkellä Flickr-sivustolla, toivottavasti joskus tulevaisuudessa osaan tehdä oppaalle oman nettisivun.

DSCN9927

Kaikki postauksen kuvat Andorra de la Vellasta.

Seuraa Instassa, Facessa tai Twitterissä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply