Pannupizza tai virolainen fuusiokeittiö – syö hyvin Tallinnassa

Otsikosta jo näkee, että suositukset ovat aivan erityylisistä ravintoloista. Ei sitä aina etukäteen tiedä mitä tekee mieli syödä ja me emme olleet varanneet pöytää mistään ravintolasta. Olimme siis avomieheni kanssa Tallinnassa juhlimassa synttäreitäni helmikuussa etukäteen.
Yövyimme vanhassakaupungissa, josta olimme varanneet huoneen hotellikylpylästä. Oli jo myöhä ja nälkäisinä emme jaksaneet etsiä tai kävellä kovin kauaa. Menimme sitten ravintolaan aivan vanhankaupungin aukiolla.

Tälläisiä loukkojahan turistien pitää varoa. Aikamoinen yllätys olikin huomata, että ravintolan sisustukseen oli panostettu, ruoka oli hyvää ja kohtuuhintaista. Kyseessä oli Kaerajaan niminen modernia virolaista ruokaa tarjoileva ravintola. Ja nuo tuolit, niin söpöt!
Oma annokseni sisälsi valkoista kalaa minikasvisten ja Pärnumaan omenasiiderikastikkeen kera. Oli oikein hyvä ja etenkin suolaiset rapeat parsakaalit veivät kielen mennessään. Niitä olisi saanut olla enemmänkin. Hintaa ruoalle tuli 12,90€.

DSCN9664

DSCN9653

DSCN9662

DSCN9657

Seuraavana päivänä etsimme taas ravintolaa ja kävimme jo sisällä saakka eräässä georgialaisessa ravintolassa. Siellä oli vähän huonosti vaihtoehtoja itselleni, sillä en syö ollenkaan punaista lihaa, mutta muuten mielenkiintoinen paikka. Päädyimme lopulta menemään pizzalle Pizza Americanaan. En väheksy ollenkaan pizzoja ja lähes kaikkihan niistä tykkäävät, mutta en varmaan muuten mainitsisi ruokapaikkaa, ellei kyse olisi pannupizzoista. Jättimäisistä sellaisista!

DSCN9741

DSCN9736

DSCN9739

DSCN9738

Olimme syöneet aamiaisen hotellikylpylässä ja kävelleet ympäri Tallinnaa, mutta molemmat jaksoimme syödä vain kaksi palaa. Meille olisi riittänyt aivan hyvin yksi pienempi pizza jaettavaksi. Onneksi ruokapaikka (en oikein osaa kutsua paikka ravintolaksi) tarjosi loppuviipaleet mukaan otettavaksi. Laivamme lähti vasta illalla takaisin Helsinkiin, joten oli kiva olla evästä mukana.
Pizza Americana sijaitsee aivan vanhankaupungin laitamilla, Harjun and Müürivahen kulmassa.

DSCN9740

Molempiin paikkoihin voisin mennä uudestaan syömään. Toki Tallinnassa on sen verran monta kiinnostavaa ravintolaa, joten varmaan taas jonkin uusi paikka kutsuu. Jaa siis vinkkisi!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply