Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kolme kahvilavinkkiä Tallinnaan

Myönnetään, kun matkustan yksin, ruokailut ovat ne, joita skippaan useimmiten. Saattaa mennä puoli päivää pelkällä karkilla tai muulla mukaan otettavilla herkuilla. Onneksi tuo japanilainen avomies on saanut pientä muutosta tähän, yhdessä matkustaessa syömme aina hyvin, mutta nykyään myös itsekseni etsin kiinnostavia ravintoloita, ja myös usein käyn niissä. Varmasti myös kasvisravintoloiden listaus tänne blogiin on vaikuttanut asiaan. Niitä toivon listaavani aina vain lisää!

Nyt on kuitenkin kahviloiden vuoro ja tuosta ihanasta naapurimaastamme Virosta, tarkemmin sanottuna Tallinnasta. Olimme siellä helmikuussa ja kaksi näistä vinkeistä on tuolta reissulta. Kolmas on jo aikaisemmalta matkalta Tallinnaan, jossa kävimme myös yhdessä.

Kampaamon jälkeen mulla oli omaa aikaa, sillä avokilla oli muita hommia. Olin lukenut Syö, Matkusta, Rakasta -blogista Solaris-ostoskeskuksesta, siellä sijaitsevasta Komeet-kahvilasta ja upeista maisemista, joten päätin vierailla siellä. Myöskään tuolla ostoskeskuksessa en ollut aiemmin käynyt, joten oli senkin vuoksi kiva nähdä se.

DSCN9636

Kahvila Komeet

DSCN9635

Komeet sijaitsee Solariksen ylimmässä kerroksessa, tosin kovin korkea ostoskeskus ei ole kyseessä. Valitettavasti ikkunapaikat olivat jo viety, mutta lähtiessä onnistuin ottamaan muutaman kuvan. Kahvilassa on pöytiin tarjoilu mikä oli erilaista mulle, sillä olen tottunut tilaamaan tiskiltä ja kantamaan tarjottimen itse pöytään (kahviloissa siis). Tilasin Napoleon-kakun, joka oli todella uskomattoman herkullinen. Juomaksi valikoitui Sprite, muistaakseni mulla oli jano ja roobois-teetä ei ollut saatavilla, kenties? Kahvilasta saa myös lounasta mm. salatteja.
Kahvila on ehdottomasti 4/5

DSCN9632

DSCN9633

Mademoiselle

DSCN9765

DSCN9745

Solariksessa on toinen mainitsemisen arvoinen kahvila, itse asiassa seuraavalla Tallinnan reissulla menen kahvila Mademoiselleen uudestaan. Passionhedelmäinen juustokakku (vai oliko se mango?) ei ollut ehkä yhtä herkullinen kuin Koometan kakku, mutta Chai Latte 2€! Nam! Tuosta ei kahvilajuoma parane. Maista ehdottomasti! Myös sisustus oli todella ihana, hauska ja pastellisävyinen. Suuret suositukset! 5/5

DSCN9747

DSCN9748

DSCN9752

DSCN9744

DSCN9764

Maiasmokk

DSCN2934

Viimeisimpänä, ei mikään muu kuin Tallinnan vanhin kahvila Maiasmokk, joka löytyy vanhastakaupungista. Kahvila on sisältä vanhahtava, kahdessa kerroksessa ja hyvällä paikalla. Itselle tulee ainakin vielä joka kerta Tallinnan reissulla vierailtua vanhassakaupungissa, joten tämä on oiva paikka vierailla, ainakin kerran. 4/5

DSCN2937

DSCN2936

Seuraavaksi juttua kylpylästä Tallinnan vanhassakaupungissa tai kaksi ravintolavinkkiä Tallinnaan. Katsotaan kumman inspiroidun kirjoittamaan ensin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 19/04/2017 at 22:09

  Hei jee, Komeet! Siel on kyllä niin herkulliset kakut. Täytyy joskus poiketa rutiineistaan ja poiketa vaikka tonne Mademoiselleen… Vaikka en oo varma, pystynkö hylkäämään Komeetia! 😀

  • Reply Tiia/ReiseReise 27/04/2017 at 10:56

   Joo niin oli, ihanaa, kun kakku ei oo liian makea ja sopivan kokoinen, niin ei tuu sellasta ällöä oloa, kun lähtee pois.

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 23/04/2017 at 16:13

  Olen tosi huono kahviloissa kävijä. Jos haluan istuskelemaan, valikoin melkein aina jonkun viinibaarin tai ravintolan. Tallinnan ravintolapostausta odotellessa… 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 27/04/2017 at 11:02

   Mä oon yleisestikin huono matkoilla istuskelemaan missään. 😀

 • Reply Emilia 24/04/2017 at 22:14

  Just pääsiäisenä tehtiin kylpyläreissu Tallinnaan, mutta ei tullut testattua mitään näistä, harmi! Kahvittelun sijaan me keskityimme illallistamiseen. Vanhan kaupungin Pegasus oli erinomainen lounaspaikka ja Rataskaevu 16 oltua täynnä saman lafkan Väike mahdollisti ihanan illalliskokemuksen, iso suositus! 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou 25/04/2017 at 07:10

  Mulla on hieman ennakkoluuloja ostarikahviloita kohtaan, sillä ajattelen niiden olevan hälyisiä ja ruuhkaisia kun kaikki shoppailijat menee sinne pitämään kahvitaukoa. Sen vuoksi valitsen aina ennemmin jonkun pienen ja söpön ja rauhallisen kahvilan. Ja tosiaankin sellaisen, missä ei tarvitse vetää tarjotinta ensiksi linjastoa pitkin ja sitten kantaa se itse pöytään! Sitä ei taida kylläkään olla juurikaan muualla kuin Suomessa 😀

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 25/04/2017 at 22:29

  Tuo Mademoiselle ja Maisamook kyllä kelpaisi minullekin. Hienot sisustukset kahviloissa.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 26/04/2017 at 02:29

  Kivannäköisiä paikkoja! Hyvästä chai latesta kahvila saa aina bonuspointseja! Täällä Ausseissa kunnon kahvilassa, siis ei ketjukahviloissa, on aina pöytiin tarjoilu. Ennen tänne muuttamista kahviloissa ei muuten tullut käytyä kuin tietty kavereiden kanssa kahvitreffeillä, mutta Australiassa miusta on tullut kunnon kahvilahullu. Nykyään lähden mieluummin ulos syömään brunssille kahvilaan kuin illalliselle.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 26/04/2017 at 11:57

  Oonkin tuolla Komeetissa tainnut käydäkkin 🙂 Tallinnassa on kyllä tuo kahvila kulttuuri ihanaa! Kaiken maailman leivokset sun muut <3 Sukuni on Virosta ja tätini on Tallinassa konditoria leipuri ^_^

 • Reply Stacy Siivonen 28/04/2017 at 08:30

  Pöytiintarjoilu on niin harvinainen herkku, että kannattaa mennä kahvilaan jo pelkästään sen takia. Minua ottaa päähän tämä suomalainen ”kahvilakulttuuri”, jossa sitten vielä käsitys teestäkin on jokin muu kuin haudutettu ja kaiken joutuu tekemään itse.

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia 28/04/2017 at 23:25

  Tässä sen huomaa miten paljon kahviloita Tallinnassa on, kun ei olla yhdessäkään noista käyty. Siitäkin huolimatta, että yksi parhaista jutuista siellä käydessä onkin juuri kahviloissa ja ravintoloissa istuskelu ja herkuttelu 😀 Vähän olen taipuvainen ajattelemaan kuten Terhi, enkä yleensä valitse ostarikahviloita Suomessa tai ulkomailla, ja ne kerrat kun on jostain syystä sellaisissa käynyt, ei ne ole olleet sen reissun parhaita valintoja. Tallinnassa olen käynyt Moressa, siinä Viru-hotellin vieressä olevalla ostarilla ja kyllä se kirkkaasti hävisi vanhan kaupungin kahviloille.

 • Reply Johanna Hulda / Vida de Estrada 29/04/2017 at 12:26

  Tallinnasta löytyy kyllä monia ihania kahviloita ja tuo napoleon-torttu on niin hyvää! Itse en ole kovin kahvilaihminen, mutta reissuilla niissä on kiva pysähtyä lepuuttamaan jalkoja kävelyn lomassa. Omat lempparini Tallinnassa ovat ehkäpä Sinilind vanhassakaupungissa ja Tädi Anni Juures Nõmmen kaupunginosassa, mutta olen myös sellaisten vähän kämäisten laitakaupungin venäläiskahviloiden fani 🙂

 • Reply Kaisa 29/04/2017 at 19:49

  Kivoja vinkkejä seuraavalle Tallinnan visiitille!

 • Reply Merja / Merjan matkassa 29/04/2017 at 22:29

  Nyt piti oikein pysähtyä miettimään olenko Tallinnassa käynyt koskaan kahvilassa.. Ravintoloissa on tullut istuttua, mutta yhtään kahvilaa ei tule mieleen. Tämä pitää korjata seuraavalla Tallinnan reissulla.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 30/04/2017 at 20:34

  Musta toi Komeet vaikutti näistä parhaimmalta 🙂 Kivan näköinem paikka.

 • Leave a Reply