Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hiustenleikkuu Tallinnassa, mitä maksoi, miellyttikö lopputulos?

Kävimme helmikuussa avopuolisoni kanssa Tallinnassa. Reissu oli itse asiassa mun ennakkoon saatu synttärilahja, joka sisälsi yön kylpylähotellissa. Siitä missä majoituimme ja rentouduimme, voin kertoa myöhemmin, nyt keskitytään itselleni ostamaani synttärilahjaan, kampaamossa käymiseen.
Älkää tippuko tuolilta, mutta ennen tätä Tallinnan reissua olen käynyt vain vaivaiset kolme kertaa kampaamossa. Hiukseni ovat lähes aina olleet pitkät ja luonnolliset, jonkin aikaa mulla oli myös rastat, jonka jälkeen hiukset olivat lyhyet. Olen myös käynyt Tokiossa kampaamossa…selittelyn makua.

Kyse ei todellakaan ole siitä, että olisin usein tyytyväinen hiuksiini. Ennen Tallinnan reissua olinkin ajatellut, että jotain niille on tehtävä, joten tuo naapurimaan vierailu sopi oikein hyvin, sillä ajattelin, että Tallinnassa hinnat ovat Helsinkiä halvemmat.
Kovinkaan paljon en jaksanut googletella ja etsiä kampaamoa vaan Marinesss oli ehkä toka tai kolmas, jonka sivuilla kävin. Mariness ilusalong (”kauneushoitola”) sijaitsee vastapäätä Stockmannia, kissakahvilan vieressä, aivan Tallinnan keskustassa.

Ajatuksena mulla oli hiustenleikkaus, koska viimeksi hiuksiini oli tosiaan koskettu Tokiossa. Eli oli aikakin leikata senttejä pois. Jälkeenpäin ajatellen hiuksia olisi saanut leikata vielä enemmän, tärkeää mulle oli, että saisin ne kiinni. Tässä alla ennen ja jälkeen kuvat. Molemmat puhelimella otettu.

Muutos ei ollut järin suuri ja arvata vaan saattaa kuka ei huomannut mitään eroa. Kiharrus kuului hintaan, vaikka sitä vähän epäilin. Molemmat työntekijät, jotka hoitolassa tapasin puhuivat suomea. Minun hiuksiani leikannut kampaaja ei kyllä kovinkaan paljon puhunut, mikä ei kyllä haittaa yhtään, sillä olen todella huono small talkissa. Hiustenpesu sisältyi myös hintaan, muistan ihmelleeni (itsekseni) kun tuntui, että kampaaja pesi hiukseni todella haalealla vedellä. Mutta hän varmasti ammattilaisena tietää asian, joten heräsin itse siihen, että taidan pestä hiukseni aivan liian kuumalla.
Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen, mutta ensi kerralla haluan hiuksiani leikattavan vielä enemmän. Pesulle, leikkaukselle ja kiharrukselle tuli hintaa 29€, joten hinta ei todellakaan ole este seuraavalle käynnille (toki laivamatka maksaa myös).

Onko muilla kokemuksia kauneushoidoista Tallinnassa?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Ellu 21/04/2017 at 11:07

  On huono kokemus. Tilasin leikkauksen ja värjäyksen. Paikan nimeä en muista. Olimme sopineet kampaajan kanssa, miten leikataan ja värjätään.
  Kesken kaiken kampaaja vaihtoi suunnitelmaa, eikä kysynyt minulta mitään. Tuloksena oli 5 cm liian lyhyet, epätasaisesti raidoitetut hiukset.
  Kotiin päästyäni jouduin värjäämään hiukset uusiksi. Kampaamossa ilmaisin tyytymättömyyteni, mutta kampaaja vain kohautteli olkapäitään ja oli sen näköinen, että häntä on nyt loukattu. Olisi kait pitänyt kiitellä vuolaasti.
  Asiakas ei ollut ilmeisesti oikeassa.

  Ystäväni sen sijaan sai ihan hienot hiukset toisessa paikassa. Tuurista taitaa olla kiinni, millaiseen paikkaan osuu. Ja olisi tietenkin hyvä jos joku tuttu tietäisi vinkata, mihin kampaamoon Tallinnassa kannattaa mennä.

 • Leave a Reply