Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkatoiveita vuodelle 2017: mitkä sinä valitsisit?

Jos edellisen vuoden matkakooste on lähes pakollinen matkabloggaajalle, niin kyllä kiinnostavaa on myös listata vuoden matkatoiveita ja -ideoita. Vaikka tällä hetkellä olenkin kokoaikatyössä ja sitä kautta pystyn melko hyvin säästämään matkoihin (sillä mihinkään muuhun en oikeastaan halua rahoja laittaa), ihan näihin kaikkiin paikkoihin en tänä vuonna varmastikaan pääse matkustamaan. Kun matkatoivelistaani katsoo on siellä tuhat ja yksi kohdetta, tai siltä se ainakin tuntuu. Ja tietysti koko ajan löytyy uusia kiinnostavia paikkoja. Mutta joka vuosi sieltä nousee joitakin kohteita esiin ja niihin alkaa katsella lentoja.

DSCN9518

Mutta jorinat sikseen. Tässä on matkahaaveitani vuodelle 2017. Alusteukseksi voin sanoa, että toivon pysyväni tekemään muutaman viikonloppureissun joihinkin Euroopan kaupunkeihin ja näiden lisäksi yhden isomman (mahdollisesti hintavamman) reissun. Lopuksi tietysti myös Suomi100 hengessä muutama kotimaan kohde. Kohteet eicät ole järjestyksessä vaan olen näistä yhtä innoissani tasapuolisesti. Mihinkäs sinä näistä matkustaisit?

1. Italia
Voitteko kuvitella, en ole siis koskaan käynyt Italiassa! Maa on ehdottomasti matkatoivelistallani, ja koska haluan vierailla jokaisessa Euroopan valtiossa, olisi aikalailla aika jo saapasmaahan matkustaa. Olen ajatellut jotakin Italian kaupunkia viikonloppukohteeksi eli aikaa maassa olisi kolme päivää. Kaupungeista kiinnostaa eniten Rooma ja Venetsia. Haluan nähdä muutakin Italiaa, mutta oikeastaan muut kaupungit vaativat enemmän päiviä, koska yhdistäisin niistä pienen reilin.

2. Espanja
Espanjassakaan en ole koskaan käynyt. Maa on alkanut vasta nyt muutamien kuukausien aikana kiinnostamaan enemmän. Toki olen ajatellut, että Barcelonaan matkustan joskus, että saan Espanjan korkattua. Barcelona on siis Espanjalta listalla ja tämä onkin toinen viikonloppukohteeni.

Mutta Espanja vai Italia tänä vuonna?

DSCN9532

Sitten ne isommat kohteet:

3. New York
Viime vuonna matkasin esimmäistä kertaa Usaan. Tästä syystä, koska ESTAni on voimassa tuli idea toteuttaa New York matka tänä vuonna. Nykki on kiinnostanut ties kuinka kauan ja olen varma, että matkasta tulisi upea. Haaveeni olisi nähdä NY syksyllä, kun ruska on kaunimmillaan, mutta ei taida onnistua, sillä siihen aikaan mun on vaikeaa saada lomaa.

4. Baltian kierros eli Viro, Latvia ja Liettua
Meinasin kirjoittaa, että ihastuin Liettuaan, mutta oikeammin rakastuin maahan ja haluan ehdottomasti nähdä Vilnan ja Kaunasin lisäksi muita kaupunkeja. Koska mikään ei riitä, haluaisin myös kiertää naapurimaita, Viroa ja Latviaa. Jos omistaisin ajokortin lähtisin roadtripille.

DSCN9576

5. Balkanin kierros
Siis miten uskomattoman kaunis voi Kroatia olla? Haluaisin käydä niin monissa Balkanin kaupungeissa, ettei tosikaan. Tämä olisi ehdottomasti myös reili, oikeastaan on jo ikävä junamatkustusta! Olen haaveillut Makedonian matkasta vuodesta 2002! (Yllätyin nyt vähän itsekin).

6. Islanti
Huh, voiko hurvaamampaa maata olla olemassa? Pakko päästä itse katsomaan. Koska edelleen se ajokortti uupuu olen ilokseni löytänyt, että saarta voi kiertää myös bussilla.

Mihinkäs sitä tonninsa tuhlaisi, New York, Baltia, Balkan vai Islanti?

7. Suomi
Näiden lisäksi haluan ehdottomasti viimeinkin Ahvenanmaalle pyöräilemään. Myös Lapin matka on listalla, mutta saa nyt nähdä. Kaupungeista kiinnostaa nähdä Kotka ja Kuopio nyt ainakin.

Kaikki kuvat Manchester 12/2016.
MCR on listalla myös vuonna 2017.
Tämä on satavarmaa!

DSCN9553

Previous Post Next Post

You Might Also Like

53 Comments

 • Reply Miia 24/02/2017 at 11:04

  Tosi paljon samoja kohteita sulla toiveissa kuin itsellänikin. Minäkään en ole koskaan vielä käynyt Italiassa ja siksi olenkin tekemässä 2 viikon reilin sinne kesällä. Lennän Roomaan ja paluu minulla on Venetsiasta, katsotaan mitä kaikkea saan siihen väliin mahtumaan. Ainakin Napoli ja Pompeii, Cinque Terre ja Comojärvi houkuttelisivat kovasti. 🙂 Baltiaan haluaisin myös reilaamaan, mutta se on vasta haaveiluasteella. 🙂 Nykissä en ole myöskään käynyt (tai Jenkeissä ylipäätään) ja toivottavasti sinne pääsisin jos en tänä vuonna niin ensi vuonna. 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 01/03/2017 at 18:23

   Tuollainen reili olisi kyllä munkin haaveena, tuo Cinque Terre on aivan upea. Näin siitä kuvia ekan kerran vasta viime vuoden puolella eli ehkä ihan hyvä, etten vielä ole ehtinyt käydä Italiassa. Jep, näin se menee, jos ei jonnekin pääse tänä vuonna, niin ensi vuosi odottaa, 🙂

 • Reply miraorvokki 26/02/2017 at 10:53

  Ihania haaveita! Italia vai Espanja.. Hmmm.. Vaikea valinta! 😀 Itse lähtisin tällä kertaa itse Espanjaan, molemmissa olen ollut mutta jostain syystä Espanja hokuttelee nyt enemmän. Balkanin kierrokselle täydet JOO!-huudot täältä, lähdeppä reissuun niin saa lukea juttuja. Balkan<3

  • Reply Tiia/ReiseReise 01/03/2017 at 18:25

   Jep, molemmat maat ovat sellaisia, että niissä on pakko käydä ja mieluiten eri kaupungeissa. Sloveniasta saa kyllä muutenkin lukea, koska viimeisimmasta reissusta en ole vielä yhtään kirjottanut. Vaikka varmaan tuttuja paikkoja sulle. 🙂

 • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas 26/02/2017 at 10:59

  Paljon samoja kohteita myös minulla ja joitakin, joita itse jo olen päässyt kokemaan. Esimerkiksi Italiassa on tullut käytyä mm viime kesänä Comojärvellä ja Cinque Terressä ja New Yorkissa olimme tammikuussa. Espanjassa en ole myöskään käynyt ikinä, Kanarialla kyllä. Se maa alkaa toivelistallakin lähestyä. Kuluvan vuoden matkakohteet lyöty lukkoon. Paljastuksia lähiaikoina. Niistä löytyy joitakin samoja kuin sinulla toiveissa. Näin sitä pala kerraallaan valloitetaan maailmaa 🙂 Mukavaa reissuvuotta ja unelmia!

  • Reply Tiia/ReiseReise 01/03/2017 at 18:26

   Kirjotinkin tuohon aiemmin, että tuo Cinque Terre on valtavan upea. Pakko kyllä päästä siellä käymään.
   Hah, oon mäkin käynyt jossain Kanarialla, mutta vauvana eli en laske sitä ikinä mukaan.
   Jännää, jään odottelemaan omaa matkalistaasi. 🙂

 • Reply Sannahof // Unelmamaja 26/02/2017 at 11:29

  Italia on aivan mun lempparimaita! Tässä on nyt tullut vahingossa käytyä Italiassa joka vuosi vuodesta 2014 lähtien ja tänäkin vuonna suuntaan kesäkuussa viikoksi nauttimaan villa-elämästä Pohjois-Italiaan. Toscana on ihan oma lempparini Italiassa. Ja aivan Pohjois-Italia.
  Itse en viehättynyt Venetsiasta ollenkaan – mielestäni hyvin teennäinen ja täynnä turisteja. Tietenkin myös ymmärrän tämän seikan, mutta hinkua takaisin ei jäänyt. Olen käynyt Venetsiassa kahdesti ja yhden päivän kesällä 2015 siellä vietettyäni, kruunasi päätökseni, ettei sinne enää välttämättä tarvitse mennä. Toisaalta, onhan se yksi once in a lifetime -paikoista 🙂 Rooma on mielestäni aika kiva kohde pidennetylle viikonlopulle. Kaupunki on helppo ottaa haltuun, näkemistä riittää (melkein liikaakin) ja nähtävyyksiä näkee paljon myös ilmaiseksi.

  • Reply Tiia/ReiseReise 05/03/2017 at 15:48

   Voi olispa mullakin maa, jossa tulisi käytyä joka vuosi. Voin uskoa, että Venetsiassa on aivan liikaa turisteja, mutta pakko se on edes kerran nähdä. Mulla on ollut aivan eri kuva Roomasta, kuulostaakin hyvältä viikonloppukohteelta, jolloin useimmat nähtävyydet varmaan ehtisi näkemään.

 • Reply Pirkko / Meriharakka 26/02/2017 at 17:51

  Itse olen hylännyt sanat matkatoive tai matkahaave 🙂 Suunnitelmia ne ovat … mutta toki suunnitelmatkin voivat joskus muuttua.

  Amerikkaan meilläkin on syksyllä tarkoitus lähteä. Haimme sitä varten juuri viisumitkin, kun menetimme ESTA-kelpoisuutemme Iranissa vierailtuamme.

  Espanjaankin lähdemme vielä toisen kerran tänä keväänä, toukokuussa Madridiin.

  Voisikohan näistä päätellä mitä suosittelisimme, jos meiltä kysyisit 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 21:56

   Se on kyllä jännä, että kun on käynyt Iranissa, niin ei saa enää ESTAa. Hyvä kuitenkin, että viisumilla pääsee, vaikka varmaan enemmän hommaa siinä on. Suosittelette hyviä vaihtoehtoja. 😉

 • Reply Mirka/ Reason for Season 26/02/2017 at 23:16

  Espanjassa (mantereella) tai Italiassa en itsekään ole käynyt. Kiinnostaisi kyllä molemmat. Tuollaista Baltian kierrosta olen myös miettinyt, bussilla pystyy tosi halvalla siellä liikkumaan. Ajokortittomana olen aina julkisen liikenteen varassa, mutta onneksi nykyään on paljon edullisia vaihtoehtoja. Islanti ja New York ovat myös omalla listallani, mutta olen hieman skeptinen, että mahdankohan vielä tänä vuonna päästä kumpaankaan. Matkabudjetti kun on yleisesti ottaen tällä hetkellä miinusmerkkinen :D.

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:08

   Halvat bussit ovat kyllä <3 ja melko hyvältä vaikuttaa myös julkisen liikenteen reitit tuollapäin. Toivottavasti kohta matkabudjetti lähtee ylöspäin. 🙂

 • Reply Anna K. 26/02/2017 at 23:48

  Paljon kivoja matkaideoita! Italia vai Espanja onkin vaikea, koska kummatkin on tosi kivoja ja kummassakin on paljon erilaista nähtävää, isoja maita kumpikin. Kumman maan punkusta tykkäät enemmän? Mene sinne!
  New York vai Islanti kallistuisi mulla Nykin puolelle. Islanti on taas tosi kallis, kruunun kurssi on noussut.

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:10

   Itse asiassa oikeastaan vain valkoviini menee. 😉 Myös New Yorkin yöpymishinnat ovat kalliita, mutta onhan se edes sellainen kerran elämässä kohde.

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas 27/02/2017 at 09:00

  Ihania ideoita, mä ainakin rakastuin Islantiin parin vuoden takaisella visiitillä. Valitsisin itse Espanjan ja Italian väliltä Italian ihan siitä syystä, etten siellä ole käynyt. Islannin valitsisin ehdottomasti sen ainutlaatuisuuden vuoksi, vaikka siellä olenkin jo ollut, mutta Nykissä en. Islannissa voi selvitä kohtuullisella budjetilla, jos syö esimerkiksi snägäreillä, nuudelipaikoissa ja kokkailee itse. Myös vuokra-autoja saa kohtuuhintaan, eikä parhaat nähtävyydet maksa mitään. Plussaa tietysti lyhyistä lentoajoista!

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:12

   Musta tuntuu, että jokainen joka Islannissa on käynyt on rakastunut maahan. En silti ihmettele, on varmaan juuri niin ihana kuin kuvissa vaikuttaa. En omista ajokorttia ja vaikka sellainen olisikin, niin tuskin tulisi vuokrattua yksin autoa. Onneksi maassa järjestetään paljon erilaisia retkiä.

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 27/02/2017 at 17:04

  Espanja ja Italia ovat kummatkin erinomaisia matkailumaita, mutta Espanja selvästi edullisempi. Italia on majoitusten suhteen usein hyvin kallis ja hinta-laatu hieman mitä sattuu. Eli menisin Espanjaan ja sitten Balkanille.

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:14

   Eurooppa on kyllä niin kiinnostava maanosa, että hyvin voisin matkustaa tänä vuonna vain Euroopan sisäisiä lentoja. Aa, en tiennytkään, että Espanja on halvempi.

 • Reply Rosita 27/02/2017 at 17:29

  Mä äänestän Espanjan puolesta! Ja ihan sama menetkö löhölomalle Kanarialle vai kaupunkitripille, autenttista espanjalaisuutta löytyy mistä vaan 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:14

   Hyvä tietää, taitaa se Barcelona kohta kutsua tai joku muukin kaupunki. 🙂

 • Reply Janni / Lentopelko 28/02/2017 at 12:20

  Muutamissa noista kohteista olen käynyt, ja Balkanin reissua suosittelen todellakin! Se on niin kaunista aluetta. Jos Espanjan ja Italian välillä pitäisi valkata, valitsisin tällä kertaa Italian. Espanjassa on tullut käytyä jo muutama kerta, useimmiten työn merkeissä, ja yksi reissu sinne häämöttääkin jo lähitulevaisuudessa. Italiassa olen käynyt vain Milanossa, siellä voisi tutkiskella muitakin paikkoja! Lappi myös ehdottomasti meidän listalla, ja myös Ahvenanmaalla olisi kiva käydä!

 • Reply Outi 28/02/2017 at 12:43

  Aika samalaisia ajatuksia kuin minulla tästä reissuvuodesta, vaikka useassa useissa noista on tullutkin jo käytyä. Islannille peukku, samoin Espanjalle.

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:15

   Selvä juttu, hyviä peukkuja. 🙂

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 28/02/2017 at 19:18

  Huh huh, mikä vaan noista olisi upea! Itseäni kiinnostaisi noista varmaankin eniten Italia. Olen kerran kauan sitten käynyt ja maa on todella hurmaava. Haluaisin kierrellä siellä lisää ja käydä myös Roomassa ja Venetsiassa. Hyvinä kakkosina tulisi Islanti ja New York. Islannin laittaisin varmaan muuten ykköseksi mutta hyvä ystäväni joka asuu siellä, on kertonut tämän hetken tilanteesta. Maa on ihan uskomaton ja upea (olin siellä viisi vuotta sitten kuukauden) mutta he hukkuvat turisteihin tällä hetkellä. Blue Lagoonillekin pitää varata liput kuukausia aiemmin. Kuuma keskustelu siellä on, että miten rajoittaa tätä turistien virtaa. Minä en vuokrannut siellä ollessa autoa vaan käytin järjestettyjä matkoja ja busseja, hyvin pärjäsin ilman autoa. Islanti on IHANA!

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:17

   Niinpä, siksi onkin vaikeaa valita. Kurjaa, että Islannissa käy noin paljon turisteja, siis että haittaa jo paikallisia. Liian upea ja pieni maa ja kyllä itsekin haluan nähdä sen omin silmin. Kiva kuulla, että ilman autoa pärjää hyvin!

 • Reply Kohteena maailma / Rami 28/02/2017 at 23:05

  Kyllä kaikki näistä vaikuttaa matkustamisen arvoisilta kohteilta. Islanti kiehtoisi näistä itseä eniten, koska siellä en näistä hyvistä kandidaateista ole ollut. Islannin huono puoli on puolestaan se, että jos haluaa mennä sinne kesällä, alkaa oleen myöhässä majoitusten suhteen. Huomasin tämän, kun katselin sinne kesälle reissua kuukausi takaperin.

  Espanjaa puoltaa se, että on mun mielestä takuuvarmemmin parempi ruoka. New York toimii aina, mutta kun tällä hetkellä dollari on vahva euroon nähden, niin siinä mielessä valinta olisi Balkan.

  Ahvenanmaan pyöräily ja Lappi menee kolikonheiton puolelle, kumpikin erinomaisia vaihtoehtoja! Mutta jos tykkää patikoida, niin valitsisin Lapin.

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana 01/03/2017 at 00:28

  Paha rasti, Espanja vai Italia… Molemmat! 😀 Balkan on myös itselläni myös suuri haave… eikun siis Pirkon sanojen mukaan matkasuunnitelma!

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:18

   Haha, jep tästä lähtien kaikki on vain suunnitelmia, jotka voivat muuttua. Voisinkin suunnitella seuraavana lauantaina voittavani lotossa. Lähtisinkin sitten kaikkiin. 😀

 • Reply Miika / Scenic Road Hunters 01/03/2017 at 01:17

  Kiinnostavia kohteita löytyi sun listalta ja monia noista laittaisin omallekin listalleni. Tällä hetkellä mulla on tämän vuoden reissailut vielä ihan avoinna mut mä teenkin usein niitä viime hetken varauksia 🙂 Balkanille ois ihana tehdä road trip mut toisaalta Romania ja sen Transfagarasan ja miksei muutenkin Transilvania.

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:21

   Ihana tämä vuoden alku, kun saa suunnitella kaikkia reissuja ja kevät ja kesä ovat vielä tulossa. 🙂 Mäkin voisin heinäkuussa ottaa jonkun äkkilähdön, jos hyvin käy.

 • Reply Emma 01/03/2017 at 10:55

  Kaikki kohteet on kyllä tosi kiehtovia! Mä samaistun eritoten tohon ajokortittomuuteen: voi kuinka monta roadtrippiä mä olisinkaan jo tehnyt ja vaikka missä maissa, jos vaan olis se ajokortti!

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:19

   Jep, sama juttu! (Vaikka tosiasiassa en välttämättä uskaltaisi ajaa edes vieraassa kaupungissa, haha).

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja 01/03/2017 at 20:49

  Stopover Islannissa matkalla New Yorkiin?

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:19

   Aika hyvä ehdotus. 😉

 • Reply Johanna Hulda / Vida de Estrada 02/03/2017 at 11:39

  Reissuhaaveilu ja -suunnittelu on aina niin ihanaa. Sulla on sikäli tosi hyvät haaveet tälle vuodelle, että nämä on kaikki suht helppoja toteuttaa! Minäkään en ole käynyt Italiassa enkä Barcelonassa, joten molemmat kutittelisi kovasti. Ja Islanti! Toisaalta paluu Balkanille olisi myös aivan mieletöntä. Vaikea valinta! 😀 Mulla on tiedossa vasta epävarmat Lapin ja Viron vaellusreissut sekä yksi muutto Portugaliin. Pitää vähän kompensoida viime vuoden monia matkoja 😉

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:24

   Joo, totta tuo, realistisia ovat nämä toiveeni. Vai yksi muutto Portugaliin…saat syödä vaikka joka päivä pastel de nata-leivoksia. Nam! 🙂

 • Reply Terhi / Muru Mou 02/03/2017 at 20:39

  Italia vai Espanja, siinäpä pulma! Minä pidän enemmän Espanjasta, mutta onhan Italiassakin puolensa… Roomaa enemmän olen kylläkin Italiassa ihastunut pieniin paikkoihin, Mutta Espanjassa mulle kelpaa sekä kaupungit että kylät! 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:25

   Niin! Molemmissa maissa on paljon nähtävää. Mä pidän jostain syystä Italiasta enemmän, vaikka tuntuu hullulta sanoa juurikin, kun ei ole maassa koskaan käynyt.

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä 03/03/2017 at 14:38

  Islanti, Kroatia ja Ahvenanmaan pyöräily on minunkin toivelistalla, saa nähdä, ehtiikö sitä tänä vuonna 🙂 Olivat nimittäin listalla jo viime vuonna 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:22

   Heh, en muista kuinka kauan Ahvenanmaan pyöräily on ollut omalla listalla. Liian kauan! Tänä vuonna sitten, eikös niin? 😉

 • Reply Reissaaja1 03/03/2017 at 16:24

  Ehdottamasti sinun pitää mennä Italiaan! Siellä on ihanaa, niin ruoka kuin kulttuurikin. Ja lähes minne menetkin, siellä tulee nurkan takaa eteen jotain, mistä olet pienestä pitäen koulukirjojen kuvista katsonut ;).

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:26

   Joo, voin niin uskoa tämän. Italiassa on monta kaupunkia, jotka kiinnostavat.

 • Reply Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi 03/03/2017 at 21:47

  no Espanja tietenkin 🙂 Baltiankierros kiinnostaisi itseänikin, samoin NY ja se taianomainen Islanti..

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:26

   Jep, kaikki kiinnostaa…no kunhan jonnekin menee niin se on ees hyvä. 🙂

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä 03/03/2017 at 23:12

  Ohhoh, ensimmäistä kertaa matkahaavelista, johon voin kommentoida, että olen käynyt KAIKISSA luetelluissa kohteissa! Toki Balkanin kierros rajoittuu vain Kroatiaan ja lokakuulle varattuun Montenegron matkaan, mutta kuitenkin. Itse suosittelen Italiaa, mutta käy toki pienemmissäkin paikoissa kuin Rooma tai vuokraa vaikka huvila jostain Toscanan viinitilojen huudeilta. Se ruoka ja ne viinit!!

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2017 at 22:28

   Onnekas sinä 🙂 Kroatia on varmaan yksi kauneimmista Balkanin maista. Mua naurattaa, että vuokraisin huvilan Italiasta…matkustan pääasiassa yksin, toisaalta aika kiehtova ajatus, varsinkin jos kyseessä olisi joku pieni toscanalainen kylä.

 • Reply Asko Leppilampi 03/03/2017 at 23:14

  Hyviä valintoja meidän kokemustemme mukaan. Islannissa emme ole käyneet, mutta kesäkuussa korkkaamme senkin. Kroatia on lempipaikkojamme, mutta kaikki muutkin kelpaavat. Ei kun menoksi 🙂

 • Reply Lotta | Watia.fi 04/03/2017 at 08:34

  Italia ja Islanti! Kyllä niihin tuhlaisin reissukassani. Sellaiset kohteet, joihin haluan vielä takaisin. Baltian kierros on tekemättä ja se tältä listalta seuraavaksi kiinnostaisi. 🙂

 • Reply Teija / Lähdetään Taas 04/03/2017 at 10:08

  Minä haluaisin tänä vuonna kauas ja lämpimään. Pari haavetta on, toivottavasti ne toteutuvat. Vielä en mitään uskalla ääneen sanoa kuitenkaan 🙂
  New York olisi kyllä myös hienoa päästä toteuttamaan!

 • Reply Johanna @ Out of Office 04/03/2017 at 16:21

  Italia! Ehdottomasti Italia! Rooma <3 Roomassa pitää jokaisen käydä vähintään kerran elämässä, ja Venetsiakin pitää nähdä. Suosittelen kuitenkin – ellei ole mahdollisuutta tehdä pidempää road-trippiä – viettämään pitkän viikonlopun molemmissa.

  Teimme viime kesänä Ahvenanmaan turneen, ja siellä tosi hienon pyöräretken. Täytyy yrittää saada niistäkin juttua blogiin ennen kesän sesonkia! 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 05/03/2017 at 15:32

   Joo olen samaa mieltä. Mulla taitaa olla pitkä kesäloma että varmaan nuo pidennetyt viikonloput onnistuisi, mutta olen jo siis menossa Espanjaan. Italia jää sitten ensi vuoteen.
   Hei olis tosi kiva, jos ehdit kirjoittamaan Ahvenanmaasta ennen kuin sinne menen. En ole vielä suunnitellut/ottanut selvää miten sinne menen.

 • Reply Merja / Merjan matkassa 04/03/2017 at 16:26

  Minäkin liputan Espanjan puolesta, jos pitäisi valita sen tai Italian välillä. Espanja on edullisempi ja paljon mielenkiintoista nähtävää. Toki Italiakin on hieno maa. Mitäs jos menisit molempiin? 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 05/03/2017 at 15:30

   Olisi ihanaa mennä molempiin, mutta olen jo menossa jonnekin kauemmas, niin en tiedä saanko säästettyä niin paljon. Mutta jossakin vaiheessa myös Italiaan. 😉

  Leave a Reply