Suomen suurin matkablogiyhteisö

Manchester on Englannin Berliini eli rakastuin heti

Tänään kävin ostamassa uuden muistikortin tulevaa matkaa varten. Se on mikäs muukaan kuin Manchester. Ihastuin kaupunkiin heti, siihen tosin saattoi vaikuttaa, että Manse eli Tampere on saanut lempinimensä tästä Englannin työläiskaupungista ja että kyseisestä kaupungista tulee hyvää musiikkia kuten The Smiths. Musiikki, kun on elämäni suola. Tässä Manchesterin eri alueita esittelyssä. Ensi kerralla lupaan antaa konkreettisia esimerkkejä esimerkiksi kahviloista.

DSCN6558

Northern Quarter

Aloitetaan pohjoiskorttelista, sillä hostellini sijaitsi siellä. (Se oli muuten niin mukava, että menen samaan uudestaan). Ympäri kaupunkia löytyy katutaidetta graffittien muodossa sieltä täältä, mutta tässä korttelissa on varmasti kuvatuin. Nimittäin edesmennyt David Bowie.
Alueelta löytyy runsaasti ravintoloita, kahviloita, baareja ja erilaisia pieniä liikkeitä. Pohjoiskortteli on vain noin viiden minuutin matkan päästä Piccadilly Gardens -aukiolta, joka on aivan Manchesterin keskustassa. Sieltä myös lähtee monet bussit ja ratikat, vähän kuin Tampereen Keskustori siis.

DSCN6493

DSCN6494

DSCN6495

Gay Village

Ehkäpä suosikkialueeksi muodotui pieni ”homokylä”, sillä se sijaitsee pienen kanaalin varrella. Itse asiassa paikan kaunein katu on nimeltään Canal St. kuinkas muuten. Alueelta löytyy niin ikään myös baareja, joiden yläpuolella heiluvat rainbow-liput. Alueella on myös wifi, jonka sain toimimaan ihan kadulla.
Aivan Gay Villagen vieressä on Manchesterin bussiasema, josta minäkin lähdin Edinburghiin.

DSCN6640

DSCN6641

DSCN6633

DSCN6635

DSCN6716
Huomaatteko mikä hyönteinen on roskalaatikossa? Se on MCR:n tunnus.

China Town

Manchester on väkimäärältään noin Helsingin suuruinen kaupunki eli asukkaita on hieman yli 500 000. Näin ollen pitää kaupungissa tietysti olla oma kiinalaiskortteli, joka on kyllä naurettavan pieni. Pääasiassa alueella on ravintoloita.
Aivan China Townin nurkilla on Manchesterin Art Gallery, joka Lontoon museoiden tapaan on ilmainen. Kyseisessä taidegalleriassa myydään muuten Iittalan tuotteita! Taidegalleria on kahdessa kerroksessa ja se sisältää sekä nyky- että perinteista taidetta. Menen ehdottomasti uudestaan.

DSCN6591

DSCN6589

DSCN6590

DSCN6594

St Peters Square

Täältä löytyy niin ikään valtava kirjasto kuin ylhä kaupunginvaltuusto.

DSCN6598

Castefield

Tämä alue löytyy pienen kävelymatkan päästä keskustasta (noin 20 minuuttia). Löysin itse asiassa alueen vahingossa, kun olin palaamassa kävellen Salfordista. Lisää kanaaleja ja pitkiä veneitä, kenties niissä asuu joku. Yläpuolella siltoja, joista junat kulkevat. Kerrassaan hurmaava paikka.
Aluella on tiede- ja teollisuusmuseo, jossa unohdin viimeksi käydä, nyt aion ottaa vahingon takaisin. Myös tämä museo on ilmainen.

DSCN6578

DSCN6567

DSCN6565

DSCN6573

Syy miksi menen nyt joulukuussa Manchesteriin uudestaan on lempibändini keikka ja tietysti haluan nähdä lisää kyseistä kaupunkia. Ehkä myös tutustua uusiin kortteleihin, tässä ei nimittäin ollut kaikki.

DSCN6722

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply