Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hotelli Clarion Helsingissä itsenäisyyspäivän aattona

Lokakuussa se avattiin, nimittäin Clarion-hotelli, jossa on Suomen ensimmäinen kattouima-allas. Uima-allas sijaitsee hotellin ylimmässä 16. kerroksessa eli näkymät ovat taatut. Sain tammikuisilta Matkamessuilta lahjakortin, joka oikeutti yöpymään hotellissa. Mikä olisikaan ollut parempi ajankohta kuin itsenäisyyspäivän aatto (tai no ehkä itse itsenäisyyspäivä).

DSCN9465

Yleisilme ja huone

Viiden jälkeen huristelimme avomieheni kanssa ratikalla kohti Jätkäsaarta. Vastaanotossa ei ollut yhtään jonoa, joten saimme huoneemme melko nopeasti. Mokasin nimittäin, enkä ollut ottanut lahjakorttia mukaan ja hetki meni ennen kuin sain lähetettyä puhelimestani varausvahvistuksen ja keskustelun, joka käytiin lahjakortin ympärillä.

Hotellin aula on iso ja kansainvälisen näköinen, paitsi suomalaisuus näkyy kyllä designissä ja huomasin myös seinällä Sofi Oksasen mosaiikkityylisen kuvan. Tunnelmaa loi iso komea joulukuusi ja loimuava tuli. En yhtään ihmettele jos vieraat viihtyvät aulassa seurustellen, itseäni ei kyllä seeprakuvio miellytä, joten nojatuolit menisivät vaihtoon. Isoista ikkunoista näkee Hietalahden rantaan ja telakalle. Meri on ympärillä.

Olin jo etukäteen lukenut muista blogeista hotellista ja katsonut kuvia. Kuvissa huone oli näyttänyt pienemmän puoleiselta, mutta sitä ei se kuitenkaan ollut. Huoneemme sijaitsi 11. kerroksessa merinäköalalla, joten voi sanoa, ettei parempaa olisi voinut toivoa. Erityisesti ilahdutti sänky, joka oli ihanan muhkea ja peitto oli niin iso, että tuntui oikein uppoavansa sinne, kun siihen kääriytyi.

DSCN9429

DSCN9437

DSCN9440

DSCN9439

Hotellin varustelu

Clarion on ollut avoinna vasta muutamat kuukaudet, joten kaikki näytti hohtavan uudelta. Onhan toki myös Jätkäsaaren ilme kohentunut tämän korkean hotellin myötä. Hotellin 16. kerroksessa sijaitsee jo mainittu kattouima-allas saunoineen (miehille ja naisille erikseen), pieni kuntosali ja Sky Room -baari, josta niin ikään on upeat maisemat. Hotellissa on myös oma ravintola Kitchen & Table, jossa tarjoillaan aamuisin aamupala. Hotellihuoneen hintaan kuuluu aamupala, kuntosalin ja saunaosaston vapaakäyttö sekä wifi, joka kattaa koko hotellin. Kuntosalin ja uima-altaan aikataulut kannattaa tarkistaa, sillä ne eivät ole auki koko päivää, mutta suurimman osan ajasta.

DSCN9446

DSCN9470

Me testasimme sekä hotellin ravintolan että baarin, joten jos nämä kiinnostavat niin jatka lukemista. Meidän molempien mielestä uima-altaan vesi olisi saanut olla lämpimämpää ja matto, joka on uima-altaan edessä oli aivan jäätävän kylmä! Pipon muistin ottaa mukaan, mutta uima-altaalla viihdyin korkeintaan 10 minuuttia, vaikka rakastan uimista. Maisemat olivat illalla aivan ykkösluokkaiset, etenkin Linnanmäen valaistu maailmanpyörä oli mahtavan näköinen. Uima-allas ei ole kovin suuri, mutta illalla oli todella rauhallista.

Sauna- ja suihkutilat ovat tyylikkäät, mutta itseäni häiritsi vähän iso avoin ikkuna aivan suihkujen vieressä. Omaa draamaa oli myös, sillä en ensin saanut saunan ovea auki! Myöhemmin se ei mennyt kunnolla kiinni, vaikka useampi henkilö sitä koetti. Mutta hyvät löytyt silti saimme ja ihmiset juttelivat toisilleen. Ihanaa on myös, että Suomessa saa itse heittää löylyä kiukaalle.

Kitchen & Table -ravintola ja Sky Room

Meille kävi pieni sekaannus hotellin ravintolan aikatauluista, sillä luulimme, että se suljetaan jo kello 20. No, näin ei ollut, joten ehdimme oikein hyvin syömään illallista iltauinnin jälkeen. Clarionin ravintola löytyy ensimmäisestä kerroksesta ja se on hyvin tunnelmallinen. Ruokalista näytti oikein hyvältä, mutta ihmettelin vähän, että se on vain englanniksi. Myös osa henkilökunnasta puhui ainoastaan englantia, hyvin kansainvälinen tunnelma siis. Listalta löytyi muutama kasvisvaihtoehto, mutta päädyin kuitenkin kanaan.

Olin syönyt lounasta kello 11, joten nälkä oli jo aika suuri. Kun annos saapui, en tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa, sillä annos oli pieni. Avomieheni tilasi hampurilaisen, johon kuului ranskalaiset, jotka sain syödä, sillä hän ei niitä jaksanut syödä. Tuo tilaamani kana-annos oli aivan superhyvä, etenkin bataatit, eli senkin puolesta annos oli saanut olla inan suurempi. Tilasimme myös jälkiruoan, joka myös oli hyvä. Pääruokien hinnat ovat 18-20€ luokkaa.

Illallisen jälkeen otimme suunnaksi 16.kerroksen ja Sky Roomin. Täyttä oli, mutta tilatessani meille drinkkejä, onnistui avomieheni löytämään meille istumapaikat aivan peräkäytävältä. Maisemat eivät sieltä ehkä olleet parhaat, mutta saimme sentään istuttua. Hyvältä muuten maistui raikas Eira Beauty -drinkki, hintaa sillä oli 9€. Siiderit ovat 6€ ja useimmat drinkit 13€.

DSCN9460

DSCN9461

DSCN9462

Aamupala

Odotan aina hotellien aamupaloja. Clarionin aamupala on huippuluokkaa, vaikka omelettikokki antoikin meille väärän tilauksen. Omeletissa oli nimittäin kinkkua, enkä syö ollenkaan punaista lihaa. Emme kuitenkaan lähteneet korjaamaan erehdystä, ja hyvä niin, sillä vatsani tuli kyllä tarpeeksi täyteen ilman sitäkin.
Aamupalalla mut saa onnelliseksi kalalla, kaakaolla ja hedelmillä. Näitä löytyi runsaasti, ja lisäpisteenä olivat pannukakut, joihin sai kaataa vaahterasiirappia. Mikä onni, että check-out on vasta kello 12, piti todellakin olla hetki vielä hotellihuoneessa vaakatasossa aamupalan jälkeen. Tietysti maisemat olivat jälleen aivan upeat aamulla levätessäni. Luulin, että ilta olisi vienyt voiton, mutta nyt en osaa sanoa. Uskomattoman kaunista. Ehkä kesällä uudestaan.

DSCN9475

DSCN9476

DSCN9469

Tässä vielä kootut plussat ja miinukset:

+ ystävällinen henkilökunta
+ upeat maisemat, jopa hissia odotellessa
+ miellyttävä sisustus
+ muhkea sänky
+ kattouima-allas tietty!
+ aamupala
+ laadukas ravintola
+ vessan kaakelit ovat kauneimmat, jotka olen nähnyt

– emme osanneet sammuttaa ilmastointia, se piti melko kovaa ääntä
– naisten saunan ovi temppuili
– uima-altaan vesi saisi olla lämpimämpää
– kuntosali on liian pieni (avomies kommentoi, mulle sopiva)

+/- henkilökunta puhui meille paljon englantia (avomieheni on japanilainen, mutta puhuu suomea melko hyvin)

DSCN9479

DSCN9482

Majoituin Clarioniin Matkamessuilta saamallani lahjakortilla

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 09/12/2016 at 08:43

    Toi aamiainen on kyllä kaikkien postausten perusteella vaikuttanut herkulliselta. 🙂

    • Reply Tiia/ReiseReise 12/12/2016 at 05:22

      Sitä se kyllä olikin. Toivottvasti pääset pian testaamaan. 🙂

    Leave a Reply