Suomen suurin matkablogiyhteisö

Näin asuin Saksan Bambergissa (video)

Tuntuu kuin Erasmus-vaihdosta olisi pieni ikuisuus, vaikka esimerkiksi kuvia katsoessa muistuu kyllä monta juttua mieleen. Saksan Bamberg oli aivan ihana vaihtokaupunki ja kyllä myös haikeus nostaa päätään aina silloin tällöin, etenkin kuvia katsoessa. Kyllä sitä vain jotenkin eri tavalla ehtii kiintymään, kun yhtäjaksoisesti viettää lähemmäs kuusi kuukautta samassa kaupungissa. On kyllä toki niitäkin kaupunkeja, joihin ihastuu heti.

Asunnon sain opiskelija-asuntolasta. Olin toivonut soluhuonetta, mutta itse asiassa yksiöt ovat halvempia Saksassa tai ainakin Bambergissa. Vuokraa maksoin siis vähemmän mitä Vaasan soluhuoneesta ja jaetusta keittiöstä sekä kylpyhuoneesta. Vaasassa asuin aivan lähellä yliopistoa, Palosaaressa, Bambergissa ei ole yliopistokampusta, mutta yliopistorakennukset ovat lähes kaikki melko lähellä toisiaan ja keskustassa. Kotoa multa meni noin 20 minuuttia pyörällä, bussit ovat ilmaisia, kun sai Semester-kortin, mutta menin lähes aina mielummin pyörällä, sillä se vain oli paljon kätevämpää ja pystyi lähtemään vähän myöhemmin. Joskus nimittäin oppituntini alkoivat jo klo 8 aamulla, tasan, akateemista varttia Saksassa ei tietääkseni ole.

Mutta nyt itse asuntoon, josta kuvasin myös videon (postauksen lopussa). Siitä ehkä näkee parhaiten millainen opiskelijayksiö oli. Tämä kyseinen asuntola sijaitsi Pestalozzistraßella ja sieltä meni hyvä pyörätie keskustaan asti, varsinkin kun keskustassa löysin sivutien. Usein ajattelin kumpa voisin kuvata teille myös tuon pyöräreittini, mutta en usko itselleni kameraa samalla, kun ajan pyörää.

DSCN0006

DSCN0008

Bambergin yksiö oli vain pieni huone, jossa tietysti kylpyhuone oli erillinen. (Ainakin Usassa usein jaetaan huone eli ei ole olemassa esimerkiksi soluhuoneita ja suihkut/wc:t sijaitsevat käytävillä ja ovat koko kerroksen käytössä. Mulla oli Bambergissa amerikkalainen kaveri, joten oli mielenkiintoista jutella hänen kanssaan kotimaidemme eroista.)

DSCN0032

DSCN0030

DSCN0031

Ärsyttävimpiä asioita huoneessa oli siivoaminen. Ostin sellainen peiton, joka oikeasti oli viltti, josta lähti aivan valtavat määrät nukkaa joka päivä. Eli mun piti periaatteessa joka toinen päivä siivota lattia. Arvatkaa vaan kuinka ärsyttävää on siivota lattia ilman imuria! Asuntola oli myös sen verran vanha, että sekä suihkun että lavuaarin putket olivat englantilaiseen tapaan eritelty, lämmintä vettä saadakseen piti siis olla molemmat hanat auki.

DSCN0025

DSCN0027

DSCN0029

DSCN0033

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Hanna/ Ranskatar reissaa 28/11/2016 at 22:12

  Tuli ihan omat asuntola-ajat Ranskassa mieleen! Tosin mun huone oli kokoluokkaa laivan hytti 😀 Ilman imuria siivoaminen otti kyllä päähän, kun tuntui ettei millään lika lähde!

  • Reply Tiia/ReiseReise 14/12/2016 at 19:14

   No se on ollut sitten aika pieni kyllä. 😀 Joo, mä niin vannoin, että Suomessa imuroin tulevaisuudessa innolla, hah!
   Oli muuten niin kiva lukea ennen vaihtoa sun blogista Erasmus-juttuja, harmi, etten jaksanut/ehtinyt kirjoittaa yhtä paljon vinkkejä ynnä muita.

  Leave a Reply