Suomen suurin matkablogiyhteisö

Upea Brühlin linna – junalla vain 20 min. Kölnistä

Taisin jo aiemmin täällä mainita vierailleeni Regensburgissa UNESCO-kohteisiin liittyvässä vierailukeskuksessa. Sieltä nappasin mukaani vihkosen, johon on hyvin koottu UNESCO-kohteet Saksassa. Olen kyllä alkanut epäillä, että vihkonen on muutaman vuoden vanha, sillä ihan kaikkia kohteita ei taida siitä löytyä. UNESCO-kohteet ovat kiinnostava keräilykohde, mutta niitä on yksinkertaisesti liikaa. Tulikin mieleen, että jos ensin alottaisi vaikka Saksan kohteista ja myöhemmin laajentaisi keräilyä muuhun Eurooppaan. No, en ole ihan varma, mutta Saksan UNESCO-kohteita lähdin tosissani keräämään, ja kerään niitä edelleen. Tällä hetkellä kohteita on 41 Saksassa, sisältäen myös luontokohteet (en ole vielä laskenut kuinka monta olen niistä nähnyt).

Brühl on pieni kaupunki vain noin 20 minuutin junamatkan päässä Kölnistä, Länsi-Saksassa. Olin Kölnissä katsomassa keikkaa ja yövyin ensimmäistä kertaa Airbnb-majoituksessa. Seuraavana päivänä päätin lähteä pienelle päiväretkelle Brühliin, sillä siellä sijaitsee Augustusburg-niminen linna, joka on yllätys yllätys UNESCO-kohde. Hyvä, että menin sillä linna on sisältä upein, jonka olen nähnyt (en ole käynyt Neuschwansteinissa).

DSCN5589

DSCN5590

Olin perillä Augustusburgissa ennen kuin linna oli avoinna. Brühlin juna-asema sijaitsee muuten vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä linnasta. Käytin ajan hyödyksi ja kiersin linnaa ulkopuolelta. Kevät oli vasta aluillaan, kun linnassa vierailin. Varmasti on aivan upea tuo piha-alue kesällä, kun kukat kukkivat ja taivas on sininen.

DSCN5594

DSCN5598

DSCN5597

Linnaan järjestetään kierros, yleisen tapaan ilman opasta ei siis paikkoja pääse kiertämään. On vain aika iso miinus, että itse kierros oli saksaksi ja saksaa taitamattomille tarjottiin audiolaite. Oli muuten hämmentävää, ettei opas tervehtinyt minua tai muutamaa aasialaista mitenkään, luulisi, että sen verran englantia osaisi tai ihan vain siksi, koska olemme asiakkaita. Tuli vähän ulkopuolinen olo! Linnan sisällä ei valitettavasti saanut ottaa kuvia, mutta googlesta niitä löytyy myös sisältä. Oli kyllä niin upea eli voin suositella vierailua!

Mutta haluaisin tietää kuinka moni kerää UNESCO-kohteita? Olisiko suositella jotain erityisen upeaa UNESCO-kohdetta jostain päin maailmaa?

DSCN5602

DSCN5603

DSCN5592

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply sanni 16/10/2016 at 15:09

  Upea linna! Itse olin road tripillämme juuri eräässä Unesco-kohteessa, Pamukkalessa. Turkki on vienyt sydämeni.

 • Reply Unna 16/10/2016 at 16:16

  Vautsi! Linnat on mun lempinähtävyyksiä, tuolla olisi kiva päästä käymään. En itse kerää UNESCO-kohteita mutta tämän postauksen innoittaman kyllä voisi alkaa :). Mitä tykkäsit Airbnb-majoituksesta?

 • Reply Veera 17/10/2016 at 16:05

  Mä tykkään kyllä Unesco-kohteista, mutta niiden ”keräily” on ollut aika hidasta. Yksi omasta mielestä kiinnostava oli Skogskyrkogården-hautausmaa Tukholmassa, mutta yleensä tykkään kaikista kirkoista eniten.

 • Reply Terhi / Muru Mou 18/10/2016 at 10:08

  Upean näköinen linna, ja varmasti kesällä koko puisto näyttää vielä upeammalta! Mä en varsinaisesti keräile Unesco-kohteita, eli en mene niiden perässä, vaikka olenkin osan käymistäni kohteista listannut blogiinkin. Tiedä sitten jos vaikka jossain vaiheessa alkaisikin kerätä niitä 🙂

 • Reply Pirkko / Meriharakka 18/10/2016 at 10:16

  Unesco-kohteissa käymme kyllä aina välillä kun sopivasti osuu kohdille, mutta ihan hakemaan emme niitä useimmiten ”viitsi” lähteä. Kölnissä kävin joskus sisarentyttäreni kanssa päiväretkellä Aachenista, jossa silloin asuimme hetken ja sentään ”pakotin” hänet Reinin rantaan vakuuttaen, että se on täällä nähtävä – eikä vain paikallisia rättikauppoja 🙂

 • Reply Kohteena maailma / Rami 18/10/2016 at 12:07

  Saksassa noita upeita linnoja kyllä riittää!

  Itse en keräile Unescon kohteita, mutta käyn kyllä katsomassa, mikäli on lähistöllä. Suomenlinna on upea ja se on suomalaisille varmasti helpointen saavutettavissa! Viimeisimmät ulkomailla kokemani Unescon kohteet taittaa löytyä keväältä Puerto Ricosta, jossa on kyllä todella upeat linnoitukset vanhassa San Juanissa. Niitä voi kyllä lämmöllä suositella!

 • Reply miraorvokki 18/10/2016 at 12:25

  Onpas harmaan näköinen päivä osunut kohdalle! Onneksi se ei paikan upeutta ole varmasti latistanut vaikkakin on ehkä kesällä sinisen taivaan ja kukkien kanssa koreampi, niin kuin sanoitkin 🙂 En kerää Unesco-kohteita mutta käyn katsomassa mikäli sellainen osuu reitin varrelle.

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 18/10/2016 at 16:32

  Mahtavan näköistä ! 🙂 En ole ikinä kerännyt UNESCO-kohteita, mutta aika moneen eksynyt kuitenkin. Mahtavin on varmaankin ollut Sigiriyan vanha kuningaskunta Sri Lankalla! ( http://starbox.fi/terveisetpaivantasaajalta/sigiriya )

 • Reply Maarit Johanna 18/10/2016 at 19:39

  Ompa kyllä kuin mini-Versailles! Paljon on unesco-kohteita Saksassa. Varmasti helppo lähteä keräämään, kun junalla tai muilla julkisilla pääsee varmaan melkein joka paikkaan. 🙂 Mulla on monta kohdetta työn alla. Pitäis päästä, mutta ovat joko liian kaukana tai hankalan etäisyyden päässä muuten.

 • Reply salaine 18/10/2016 at 20:38

  Olipa kaunista. Sellainen linnakierros Saksassa ja euroopassa olisi kyllä mahtava!

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 19/10/2016 at 18:04

  En varsinaisesti keräile UNESCOn kohteita, mutta vierailen niissä aina, jos matkalle sattuu. En ole koskaan laskenut monessako olen käynyt, mutta luulen, että monessa… : D

 • Reply Stacy Siivonen 19/10/2016 at 19:57

  Melkoinen puute, että opastus oli vain saksaksi, mutta minulla ei ollut kyllä Saksassa sellaista kokemusta, että UNESCO-kohteita olisi paikat väärällään. Ehkä ne oli pommitettu maan tasalle tai jotain. Suosittelen itse kohteeksi Cuscoa. Jossain vaiheessa pitäisi käydä nämä suomenkin kohteet katsomassa.

 • Reply Teija / Lähdetään taas 20/10/2016 at 12:11

  Tuo UNESCO-kohteiden keräily on juuri sen takia jäänyt minun kiinnostuksen kohteista ulkopuolelle, kun niitä on niin pirun paljon. Haluaisin saada kaiken aina heti 😀

 • Reply Lotta | Watia.fi 21/10/2016 at 04:33

  Unesco-kohteita käy mielellään katsomassa, mutta en niitä mitenkään keräile. On tullut kyllä useampi matkabloggaaja vastaan, jotka niitä keräilevät. Esim. Globe Called Home -blogissahan on ehditty jo hirmuisesti niitä kiertää! Tapasin Suomessa yhden kiinalaisen matkabloggaajan, joka oli jo kaikki Suomen Unesco-kohteet ehtinyt kiertää.

 • Reply meidänmatkassa 21/10/2016 at 22:25

  Eipä ole tullut kerättyä Unesco-kohteita, mutta linnat ovat ihania! Olen kuullut niin paljon hyvää Saksan linnoista, että pakko on jossain kohtaa päästä toteuttamaan Euroopan road trip ja sisällyttää Saksassa mahdollisimman monta linnaa reissuun. 🙂

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 22/10/2016 at 03:26

  On kyllä komean näköinen paikka. Monesti ei edes tiedä mitä kaikkea lähellä kaupunkeja on, ennen kuin alkaa oikein tutkimaan.

  Mutta kummaa ettei opastettuja kierroksia ole lainkaan enkuksi. Joissakin maissa tuntuu, että englanniksi löytyy jo kaikenlaisia kierroksia mitä ei edes maan omalla kielellä löydy. Täällä ei ilmeisesti tarvita ulkomaisia matkailijoita (näin ironisesti todettuna).

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta 22/10/2016 at 20:40

  Kaunis linna. Unesco-status lupaa yleensä sen, että kohde on vierailemisen arvoinen, oli sitten mikä oli. Kiinassa niitä tuli kahmittua, pitäisi itsekin oikein laskea, monessako on käynyt. Keräilijäksi en kuitenkaan taida alkaa ruveta. 😛

 • Leave a Reply