Suomen suurin matkablogiyhteisö

Maltan entinen pääkaupunki Mdina

Tässä samalla kun kuuntelen Millan ja Inkan matkapodcastia, yritän kirjoittaa tämän Maltan vanhastakaupungista kertovan postauksen loppuun. En ollut edes aloittanut, mutta otsikko on jo pari kuukautta seissyt täällä luonnoksissa. Nyt kun tässä istun ja mietin, niin en osaa oikeastaan kertoa Mdinasta mitään, ainoastaan näyttää miltä siellä näytti. Itse asiassa koko blogini taitaa olla sellainen, ettei täältä kovin paljon historiaa tai vuosilukuja löydy, taidan olla tässä suhteessa vähän laiska, sillä aina pitäisi sitten tarkistaa asiat ja laittaa lähteet. Usein myös kuvat kertovat enemmän kuin sanat ja tämä entinen Maltan pääkaupunki on kyllä kovin kuvauksellinen.

DSCN6494

DSCN6487

DSCN6489

DSCN6490

Tapasin Maltalla tosiaan erään paikallisen ja Mdina oli ensimmäinen paikka, jossa tapasimme. Tapaamispaikka oli helppo ilmoittaa, sillä lähellä Mdinaan avautuvaa porttia on mahdollisuus hevoskärryajelulle ja nämä hepat lepäävät siinä lähellä porttia. Kiertelimme vanhaakaupunkia ja juttelimme. Tein Maltan reissun toukokuussa ja täytyy sanoa, että vaikka olisinkin kuullut jotain mielenkiintoisia faktoja, niin en enää muista niitä. Mdinasta löytyy museoita, ravintoloita, mutta kyllä itse ainakin viihdyin oikein hyvin vain kävellen katsellen rakennuksia. Vanhankaupungin vasemmalta reunalta (portilta katsottuna) on myös oikein kivat maisemat läheiseen kylään.
Mdinaan pääsee oikein hyvin bussilla. Bussilippu Maltalla taisi maksaa 1,50€.

DSCN6492

DSCN6485

DSCN6477

DSCN6478

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply