Suomen suurin matkablogiyhteisö

Berliiniin DDR-hostelli oli pettymys

Berliini on yksi suosikkikaupungeistani Euroopassa. Olen ilokseni käynyt siellä jo useasti ja onkin kiva uudella visiitillä nähdä jotain uutta. Kun vielä tein Erasmus-vaihtoa Saksassa päätin eräällä Berliini-reissulla ottaa teemaksi jakautuneen Berliinin. Osallistuin Free walking tourille, jossa käytiin hyvin läpi Berliinin historiaa ja vaikka niistä asioista tietääkin jonkin verran, oli aika mieleenpainuvaa kävellä ja nähdä samalla ne paikat, joista kerrotaan. Tällä samaisella matkalla päätin majoittautua DDR(Deutsche Demokratische Republik) hostellissa.

DSCN6857

DDR-hostelli sijaitsee aivan Ostbahnhofin (S-Bahn) vieressä, Friedrichshainissa. Itse alueesta en osaa sanoa paljoakaan, sillä ehtinyt siihen kovinkaan paljon tutustua. Voi olla, että juna-aseman läheisyys vaikutti, mutta kovin turvalliselta alueelta Friedrichshain ei vaikuttanut. Lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsee myös varmasti Berliinin kuuluisin teknoklubi Berghain, jota kävin katsomassa päivänvalossa. (Ei, ei tullut mieleen edes yrittää sisään).

Hostelli sijaitsee mukavasti kerrostalokorttelissa, melkein voi kuvitella asuvansa Berliinissä, kun saa omat avaimet käyttöönsä ja kävelee rappuja ylös. Aivan lähistöllä, Berghainin vieressä, on ruokakauppa ja kävin sieltä ostamassa aamiaista.

DDR-hostelli on ehkä vähän hämäävä nimi hostellille tai itse olen ainakin tottunut, että hostelleista on dormihuoneita. DDR-hostellissa on yhden hengen, double ja vacation apartment huoneet, mutta dormeja ei löydy. Itse reissasin taas yksin, joten yövyin tietysti yhden hengen huoneessa. Jokainen huone on sisustettu Itä-Saksan hengessä. Siinä on DDR-hostellin ainut hienous, ja tietysti siksi hostellin valitsin, halusin nähdä itäsaksalaisia tuotteita.

DSCN6854

DSCN6851

DSCN6850

DSCN6853

Mutta ei se oikein riitä, vaikka tietysti on tärkeää, että huone on viihtyisä. Tässä tapauksessa mielenkiintoinen, sillä ei tuo itäsaksalaisuus kovin kaunista ole. Miinuksia hostelli saa etenkin siitä, ettei wifi toimi huoneissa vaan ainoastaan aulassa. Toki nyt kun hostellin sivua katsoin tarkemmin, on se ilmoitettu selvästi sivulla. En kuitenkaan tiennyt sitä silloin, kun saavuin hostelliin ja joudun menemään takaisin vastaanottotiskille, joka sijaitsee eri rapussa. Vastaanottotiskin yhdeydessä on pieni aula, jossa surffailin vähän aikaa, mutta ei siellä kovin myöhään viitsinyt olla. Omassa huoneessani tuoksui myös erikoinen haju.

DSCN6946

DSCN6950

Huoneessa ei ollut omaa vessaa hostellien tapaan vaan siisti kylpyhuone sijaitsi käytävällä. Kaiken kaikkiaan omassa B-kerroksessani taisi olla neljä huonetta. Keittiötä ei myöskään ole, kun sanoin hakevani aamiaista läheisestä kaupasta, niin söin sen itse asiassa myöhemmin.

Lyhyesti vielä plussat ja miinukset:

+ mielenkiintoinen hostelli
+ helppo löytää

– hieman epämiellyttävä alue
– ei wifiä huoneissa
– vain pieni aula/yhteistila
– ei keittiötä (mutta Saksan hostelleissa ei kovin usein olekaan)
– outo haju huoneessa

Mutta ei tämä mitään, tulihan käytyä. Olen jo löytänyt oman suosikkihostellini Berliinistä, jonne aion majottautua jälleen seuraavaksi, siellä on jopa uima-allas! Joten pysykäähän kuulolla…

ps. Puhelimeni on ollut rikki lähes koko syyskuun, enkä tiedä koskaan pystyn taas päivittämään esimerkiksi Instaa, mutta toivottavasti pian.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

28 Comments

 • Reply Teija / Lähdetään taas 25/09/2016 at 13:48

  Sentään tuo huoneen sisustus on hauska – joskaan ei missään tapauksessa kaunis. Mutta teemaan sopiva 😀

  • Reply Tiia/ReiseReise 27/09/2016 at 17:14

   Joo olen samaa mieltä. 😀

 • Reply Stacy Siivonen 25/09/2016 at 13:56

  No, DDR:ssäkään ei ollut wifiä ja jos olisi ollut, niin Stasi olisi sitä tarkkaillut. Kuvat henkivät 1970-lukua, joten se ei eroa useista huonommista hostelleista. Olen kyllä yöpynyt hostellissa Saksassa, jossa on ollut keittiö. Minä vain ajattelin, että hostellin voisi tehdä huomattavasti derkkumaisemmaksi, mutta mitäs minä siitä tiedän, kun en derkkulassa ikinä käynyt. Hostellin kuvaukseen voisi pistää ”for true aficionados only”.

  • Reply Tiia/ReiseReise 27/09/2016 at 17:20

   Joo ei ollut ei, että siinä mielessä ”aidompi” kokemus. Eikä tainnut kauheasti tietokoneitakaan olla, saatikka älypuhelimia. Mä olen kanssa yöpynyt muutamassa hostellissa Saksassa, jossa on ollut keittiö, enemmän kuitenkin niissä, jossa ei ole ollut.

 • Reply Sateenmuru 25/09/2016 at 17:29

  Tuo on sellainen hostelli, johon saattaisin itsekin eksyä Berliinissä! Paljonkohan huone maksoi? Pidän näistä ”teemamajoituksista”, mutta wifin puuttuminen etenkin yksin matkustaessa on joskus vähän ärsyttävää. Ja hajuisat huoneet… ei kiitos.

  • Reply Tiia/ReiseReise 27/09/2016 at 17:22

   Joo, mulla oli tylsää yksinäni siellä, kun ei ollut kirjaa ei mitään muutakaan. Leikin sitten kamerallani. En muista tarkalleen mitä huoneeni maksoi, mutta jotain väliltä 30-45€ eli kalliimpi mitä maksan normaalisti hostelliyöstä.

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas 26/09/2016 at 10:40

  Ei tosiaan näytä kovin viihtyisältä ja kyllä nykyaikana olettaa, että netti toimii paikassa kuin paikassa. Mua jäi kiinnostamaan toi uima-altaallinen hotelli Berliinissä, innolla odotan arviota siitä! 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 27/09/2016 at 17:24

   Joo, sisustus oli mielenkiintoinen, mutta ei ollut oikeen muuta tekemistä tuolla, kun nukkua. En osaa yhtään sanoa milloin saan kirjoitetuksi tuosta uima-altaallisesta hostellista, mutta kyseessä on tämä: http://www.plushostels.com/plusberlin
   Tuolla on myös iso sisäpiha, jossa on joku taidekauppa, ja aika unelmapaikalla sijaitsee!

 • Reply Anna / 270 degrees 27/09/2016 at 07:41

  Kuvien perusteella näyttää mun silmään hostelliksi ihan siistiltä ja siedettävältä! Tuo nettihomma onkin sitten iso miinus, koska mä en kyllä jaksa roikkua netin takia huoneen ulkopuolella kovinkaan pitkään… Muakin kiinnostaisi tietää, mitä tällainen majoitus Berliinissä kustantaa?

  • Reply Tiia/ReiseReise 27/09/2016 at 17:26

   Kyllä ihan perusiisti, mutta jos hajun saisi esille kuvista, niin sitten voisi mieli muuttua. En oo vieläkään keksinyt mitä siellä haisi…siis etten oo haistanut samanlaista aiemmin.
   Tarkkaa hintaa en muista, mutta maksoin tuosta huoneesta jotain 30-45€.

 • Reply Ansku BCN 27/09/2016 at 09:30

  Kuvien perusteella Suomen pikkukylistäkin löytyy näistä DDR-teemaisia hotelleja, ainakin sisustuksen perusteella ;). Tykkään erilaisista teemahotelleista ja -ravintoloista, ne jäävät ainakin mieleen!

 • Reply Pirkko / Meriharakka 27/09/2016 at 10:35

  Eipähän tuo maailmallakaan ihan harvinaista ole, että wifi toimii vaan aulassa/yhteisissä tiloissa, edes hotelleissa.
  Joskus onkin mielestäni ihan hyvä, että aika netissä surffailulle rajautuu tiettyihin hetkiin 🙂

 • Reply Johanna @ Out of Office 27/09/2016 at 17:05

  Näihin paikkoihin on kiva päästä kurkistamaan, sillä omillä (lyhyillä) lomillani haen paikkoja joissa asiat on vähän paremmin kuin kotona.

  Sisustus voi toki olla erikoinenkin, mutta ikävät hajut – ja pesutilat käytävällä vievät mukavuusalueen tuolle puolen.

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi 28/09/2016 at 14:23

  Hyvin monissa, ihan hyvissäkin hotelleissa Wi-fi toimii vain aulassa., joten se ei ole kovinkaan ihmeellinen asia. Mutta ikävät hajut huonessa sitten taas ovat. Voimakkaista hajuista saa halposti allergisen nuhan ja muuta ei niin kivaa.

 • Reply salaine 28/09/2016 at 19:32

  DDR hostel, jopa on ekstreemiä kerrakseen hostellilla. Ja tosiaan kuvista päätellen hieman DDR tulee mieleen. nim. olen kolme tuntia odottanut junaa ennen muinoin DDR:n Berliinin asemalla.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net 28/09/2016 at 19:54

  Hyvin kaurismäkeläiselle vaikuttaa! Mielenkiintoinen kokemus varmastikin, mutta ymmärrän hyvin jos tästä ei nyt sitten sitä omaa suosikkia kuitenkaan tullut. Berliini on kuitenkin huikea paikka, ja valinnanvaraahan siellä on niin paljon että joskus voi ottaa pieniä mielenkiintoisia harha-askeliakin, ennen kuin palataan taas takaisin hyväksi havaittuihin vaihtoehtoihin 🙂

 • Reply Annika | Travellover 28/09/2016 at 22:08

  Ajatus asumisesta vähän kuin paikallinen on minusta kiva, jos viivyn jossakin kohteessa pidempään, mutta vaikka viikonloppulomalla haluan olla ytimessä, ettei liikkumiseen mene aikaa. Aika kalliina pitäisin kyllä 45 euroa tuosta, asuinhan viimeksi Berliinissä muistaakseni kympin kalliimmalla 4 tähden hotellissa. Mutta jotain aika liikuttavaa on kyllä tuossa DDR-sisustuksessa.

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää 29/09/2016 at 01:15

  Näyttää teeman sopivalta huoneelta, aika hauska. Ihan kiva, että hostelleissakin saa omia huoneita välillä. Tuo wifin puuttuminen huoneesta vaivaa välillä paremmissakin hotelleissa. Ensin mainostetaan, että on wifi mutta sitten se onkin vain aulassa.

 • Reply Sunna 29/09/2016 at 10:38

  Miekin jään odottelemaan postausta uima-allashostellista! Omassa lempparihostellissani Málagassa on myös allas ja merenranta ihan vieressä (ja tequilabaari ay caramba!).

  Harmi, ettei DDR-hostelli ihan sykähdyttänyt. Tollaisissa teemapaikoissa pitäisi olla oikeasti sukellettu teemaan, että se olisi hauskaa – muuten DDR tarkoittaa vain lievää kämäisyyttä. Jotain huumoria!

 • Reply Merja / Merjan matkassa 29/09/2016 at 21:53

  Aika 70-lukulaiselta näyttää 🙂 Omaa silmää tämä hostelli ei miellytä ja varsinkin jos huoneessa on joku outo haju, niin ei kiva.

 • Reply Kohteena maailma / Rami 30/09/2016 at 13:41

  Mun mielestä noi miinukset teki siitä juuri nimensä mukaisen hostellin ja tarjosi paremman tavan tutustua DDRläisten arkeen 🙂

  Ehkä haju ei tosiaan miellyttänyt, mutta sopii sekin siis kuvaan 😀

 • Reply Hanneli /duunireissaaja 30/09/2016 at 20:39

  Ajattelin ihan samaa kuin Ansku, että Suomessa on tullut aika monessa ”DDR-hotellissa” käytyä. Berliini on kyllä kiva paikka, onneksi sinnekin on matka taas tulossa. Tuonne en kyllä majoitu.

 • Reply Anna | Muuttolintu.com 01/10/2016 at 01:12

  Hyvä tietää, että Saksan hostelleissa ei ole keittiöitä. Jotenkin hostellista kuitenkin tulee mieleen ne dormit ja yhteiset keittiöt. Keittiö on varmaan kuitenkin monille aika tärkeä jos budjetilla matkustaa, ja monesti muutenkin. Haju olisi itselle iso ongelma kun oon todella herkkä eri hajuille. Valkaisuaineen haju on ehkä pahin ja se on vielä aika yleinen paremmissakin paikoissa.

 • Reply Lotta | Watia.fi 01/10/2016 at 10:33

  Ihan mielenkiintoisen oloinen paikka, mutta vähän harmi, ettei esim. keittiötä löytynyt. Tai dormia yksinmatkustaville. Toivottavasti ei ollut kuitenkaan kovin kallis?

 • Reply Veera Bianca 01/10/2016 at 10:48

  DDR -teemalta ei voi kamalan kaunista odottaakaan, mutta itse pidän niin visuaalisista paikoista, että en olisi varmaan viihtynyt 😀

 • Reply Martta / Martan Matkassa 01/10/2016 at 19:20

  Hauskasti retroteemalla tuo hotelli on sisustettu 🙂 Berliini odottaa vielä käymistä, joten jään mielenkiinnolla odottamaan sen toisen hotellin postausta 😉

 • Reply Kaisa 01/10/2016 at 22:00

  Oon monesti miettinyt, että kun etsii autenttista kokemusta tai haluaa elää mahdollisimman samalla lailla kuin paikalliset, niin paljonko voi vaatia erityisiä ”turistipalveluja”. että toisaalta ihan autenttista, että DDR-hostellissa ei toimi netti vaikka onkin ärsyttävää reissun päällä.

 • Reply Simo 02/10/2016 at 03:33

  Me ollaan pari kertaa lähdetty noloina hotellin aulasta kun tajuttiin, että se oli jo ihan varatessa lukenut sivustolla ettei wifi toimi huoneissa. 😀

 • Leave a Reply