Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kun on matkustanut ”liikaa”

Loistavaa, en edes tiedä mistä alottaisin tämän postauksen. Olin melko ihanat viisi kuukautta Eramus-vaihdossa Bambergissa. Oppitunteja (kutsun myös yliopistoa joskus kouluksi, joten antakaa anteeksi sanavalintani) minulla oli vain kolmesti viikossa, maanantaista keskiviikkoon. Pystyin matkustamaan lähes joka viikonloppu ja näin myös tein.

Tiedän, että olen ollut monessa asiassa onnekas, ja onhan se upea mahdollisuus matkustaa noin paljon. Eli en missään mielessä halua sanoa, että tämä on mikään kunnon ongelma. Nimittäin nyt välillä, kun haluaisin kirjoittaa matkoistani blogiin, en saa mitään aikaseksi, kun en vain osaa päättää mistä aloittaa. Haluaisin kirjoittaa matkat kronologisessa järjestyksessä, että itsekin muistaisin olleeni esimerkiksi Maltalla toukokuussa.

Ilmaisen itseäni melko hyvin kirjoittamalla. Olen kuitenkin jo jonkin aikaa huomannut, että vahvuuteni on luovassa kirjoittamissa, tarkemmin sanottuna tarinoissa. Olen myös hyvin laiska korjaamaan tekstejäni, vaikka ne aina oikoluen. Jo lukioaikoina esseissäni punakynää kului, sillä lähes jokaiseen kirjoitin liian pitkiä virkkeitä. Kadehdinkin hyviä kirjoittajia, henkilöitä, jotka voivat muutamalla rivillä sanoa niin paljon.
Tarvitsen myös inspiraation kirjoittamiseen, en osaa pakottaa itseäni kertomaan esimerkiksi Lontoon kuulumisia vaan jään odottamaan oikeaa fiilistä. Usein se tulee väärällä hetkellä, kuten pyöräillessä.

En missään nimessä halua lopettaa tätä blogia. Kirjoitettavaa on vain hirveän paljon. Olen saanut aivan kohta Maltan postaukset kirjoitetuksi (jee!). Ennen Maltaa tein muutaman päiväreissun Saksassa. Mistä siis kirjottaisin seuraavaksi? Käytössäni on ollut vihko Matkamessuilta asti, johon olen kirjoittanut kaiken oleellisen tiedon matkoistani. Maltan jälkeen vietin muutaman päivän Berliinissä, sillä lensin Maltalle sieltä. Seuraava reissu sijottui Budapestiin, jonka olin jo unohtanut! Miten voi unohtaa, että kävi jossakin?

Kirjoitan varmaan tulevana jouluna vielä kesän matkoista, mutta olkoon se sitten vaikka niin.
Tässä matkani Erasmus-vaihtoni ajalta, osasta olenkin jo kirjoittanut. Lue myös tekstinpätkä listan alta.

Maaliskuu
Lennän Helsingistä Müncheniin. Teen reissun Innsbruckiin 2.3.
Torstaina 3.3. saavun Bambergiin, vaihtokaupunkiini.
Excursion Nürnberg 19.3.
Excursion München 26.3.
Ostan ensimmäistä kertaa Baijeri-lipun. Näen kaupungit Regensburg ja Ingolstadt 27.3.

Huhtikuu
Maribor, Slovenia 6.4.-8.4. Samalla reissulla olen yötä Salzburgissa 9.4.
Teen parhaan päätöksen ikinä ja lähden katsomaan yhtä lempibändiäni Kölniin 14.4. Paluumatkalla pysähdyn Koblenz nimiseen kaupunkiin 16.4.
Saan nopean päähänpiston ja haluan nähdä bändin uudestaan, matkustan illalla Frankfurt am Hahniin 19.4., olen yön hostellissa ja aikaisin aamulla otan junan ja ehdin hyvin klo 12 tunnille.
Seuraavaksi näen bändin Amsterdamissa 21.4.-23.4. Teen myös päivätetken Den Haagiin.
Ostan Schönes-Wochenende -lipun ja teen päiväretken Stuttgartiin.

Toukokuu
Päiväretki Bayreuthiin 6.5.
Lennän Maltalle 12.5.-14.5.
Berliini 15.5.-17.5.
Huvittavaa, mutta seuraavana päivänä otan yöbussin takaisin Berliiniin ja lennä Budapestiin tapaamaan perhettäni. Budapest 19.5.-22.5.
Amerikkalainen kaverini innostuu Disneylandista, joten matkustan sittenkin Pariisiin 25.5.-28.5.

Kesäkuu
Seuraavana viikonloppuna löydän itseni Portosta 2.6.-5.6.
Tahdon uudestaan Sloveniaan, vietän siellä viikonlopun ja menen junalla 16.6.-19.6.
Kesäkuussa saan vieraita Bambergiin, joten en matkusta niin paljon. Tekee hyvää.

Heinäkuu
Tavoitteenani on vierailla jokaisessa Euroopan valtiossa. Luxembourg on melko lähellä, joten seuraavaksi sinne, niin saan uuden valtion. Matkalla pydähdyn Trier nimisessä kaupungissa 8.7.-10.7.
Suunnittelen korealaisen kanssa reissua Füsseniin, mutta se menee mönkään. En lähde matkalle yksin. Sen sijaan teen päiväretken Uhldingen-Mühlhofeniin. Voi miten uskomaton paikka!

Heinä-Elokuu
Tarkoitukseni on lentää Berliinistä kotiin. Sitä ennen teen pienen UK-kierroksen. Tajusin jo aikapäiviä sitten etteivät aika ja raha riitä Cornwalliin. Sen sijaan lennän Lontooseen, jatkan sieltä Manchesteriin, Edinburghiin ja lopuksi Glasgow’hun, josta lennän takaisin Berliiniin 28.-7.8.
Vietän rakkaassa Berliinissä muutamat päivät ja lennän Suomeen 10.8. Vielä oli yksi matka tekemättä, se suuntautui San Franciscoon 16.8.-25.8.

*

Listalta puuttuu esimerkiksi päiväretki Weimariin ja luultavasti muutama baijerilainen kaupunki. Ja Romania! Ja tietysti haluan kirjoittaa ja jakaa kuvia omasta vaihtokaupungistani. Eli kuten jo sanoin, kirjoittamista riittää. Haluan myös sanoa uudestaan, tämä on naurettava ongelma. En myöskään kirjoittanut listaa siksi, että voisin jotenkin ”leijua” sillä kuinka paljon olen matkustanut. Erasmus-vaihto oli yksi vaihe elämässäni, jolloin pystyin matkustamaan aika vapaasti ja nyt olen palannut Suomeen ja aloitan arjen. Tietysti matkasuunnitelmia on, mutta sen näkee sitten tuleeko niistä mitään. Toivon, että jokainen joka on matkustamisesta kiinnostunut pääsee haaveilemallensa matkalle!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa 12/09/2016 at 21:43

  Mulla on myös tavallaan tunne, että oon tänä vuonna matkustanut melkeinpä liikaa. Määrällisesti reissuja ei taida olla ihan noin paljoa, mutta silti tänä vuonna on tullut käytyä vaikka missä. Esim. 3 (!) kertaa Jenkeissä, ja vielä ensi kuussa sinne tulisi lähdettyä kertaalleen. En oo ees saanut mun maisteriopintoja etenemään, kun kaikki vapaa-aika tuntuu menneen reissatessa tai matkoja suunnitellessa. No, ens vuonna olisi tarkoitus vähän hidastaa tahtia, että jäisi vihdoin rahaa lähteä Uuteen-Seelantiin. Ehkä se ei edes niin haittaa tällaisen haipakkavuoden jälkeen 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 25/09/2016 at 19:34

   Huh, kolme kertaa! Mulla ei oo mitään sitä vastaan, että vapaa-aika kuluu reissatessa, mutta kun joka viikonloppu oli menossa oli se vähän liikaa jo. Eli sopivassa suhteessa on paras. Ja ymmärrän kyllä, ettei matkaillessa oikein opinnot etene, mutta varmasti siihenkin löytyy aika. Toivottavasti pääset Uuteen-Seelantiin. 🙂

 • Reply Jenni / Unelmatrippi 18/09/2016 at 09:50

  Ihanaa, että pääsit reissaamaan noin paljon! Tosiaan sulla on käsillä ns. positiivinen ongelma, aika veikeää. 🙂 Saattaa olla niin, että kyllä sitä sitten arkeen asettauduttuaan välillä joutuu tuskailemaan, kun ei voi matkustella läheskään niin paljon kuin haluaisi. Ainakin mulle kävin näin maailmanympärimatkalta palaamisen jälkeen. 😀 Sekään 8 kuukautta kun ei nitistänyt matkakärpästä loppujen lopuksi sitten yhtään. 😀

  • Reply Tiia/ReiseReise 25/09/2016 at 19:36

   Tällä hetkellä, ihme kyllä, mua ei vaivaa matkakuume, mutta se varmaan johtuu siitä, että suunnitelmissa on jo muutama reissu ja toivon vaan, että ne toteutuu. Mutta jos työt jatkuu ensi vuonna, niin luulen, että jotain viikonloppumatkoja ”pitää” suunnitella. 🙂
   Voi, kun kahdeksan kuukautta olisi pitkä aika matkustaa. 😮

  Leave a Reply