Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ihana Tattva Design hostel Portossa

Nämä viime kuukaudet on kyllä tullut hostelleja kierrettyä ja kohta vaarana on, että ne sekoittuvat mielessä. Onneksi on kuvat ja osa jää mieleen tietysti erityisenä. Olenkin kohtapuolin kokoamassa omaa listaani siitä mistä hyvä hostelli on tehty. Olen itse asiassa jo löytänyt oman suosikki hostelliketjuni, kyllä, myös pienellä budjetilla matkaaville on oma ketju hostelleja muutamassa pääkaupungissa. Tästä ketjusta myöhemmin lisää. Nyt keskitytään yhteen ainutlaatuiseen hostelliin, joka sijaitsee Portugalin pohjoisosassa, Portossa ja jossa vietin yöni, kun Portossa olin.

screenshot.26
Kuva Tattva Desing hostel -nettisivu

Tattva Design hostelli sijaitsee vain viiden minuutin kävelymatkan päässä San Bento metroasemalta. Linja on nimeltään D ja vain kahden pysäkin päässä sijaitsee Trindade asema, josta voi vaihtaa lentokentälle menevään linjaan. Kätevää. Hostelli sijaitseekin hyvällä paikalla, metroaseman lisäksi lähellä on San Benton juna-asema sekä Porton katedraali.

DSCN7974

On hyvin vaikeaa sanoa minkä laittaa ykköseksi hostellia valitessa, sijainti, hyvä wifi, edullinen hinta ja viihtyvyys ovat kaikki tärkeitä asioita. Tattva Design hostellissa nämä kaikki yhdistyivät, mutta se mikä tekee tästä hostellissa itselleni yhden parhaimmista kokemuksista on jotain muuta.

Ensinnäkin minut otettiin ystävällisesti vastaan, mikä tietysti pitäisi aina olla itsestäänselvyys. Nyt vastaanotto oli henkilökohtaisen tuntuinen, minulle esiteltiin paikat ja kerrottiin hostellin säännöt. Esimerkiksi ei ole aina selvää tuleeko lakanat repiä sängystä pois ja palauttaa check-outin yhteydessä. On huippua, kun ei tarvitse kysyä asioita erikseen, mutta jää kuitenkin olo, ettei työntekijällä ole kiire ja hän vastaa mielellään kysymyksiin. Juuri tälläisessä ilmapiirissä tapahtui oma check-in ja sain pari vitsiäkin.

DSCN8008

DSCN8009

Nimestä voi myös päätellä, että kyseessä on hostelli, jossa viihtyvyyteen on käytetty aikaa. Itse asiassa alunperin ihastuin kuviin, jotka hostellin nettisivuilla näin. Jokaisella kerroksella on oma teema ja ne ovat tuli, vesi, maa ja ilma. Nämä näkyvät pääasiassa maalauksia.
Hostellista löytyy keittiö sekä viihtyisät yhteiset tilat, jotka jatkuvat ulos asti, sillä hostellissa on ulkoterassi.

DSCN8006

Taisin yöpyä 8-hengen naisdormissa, mutta yksityisyyttä sai, sillä jokaisella oli sägyssä verhot ja mikä erityisen tärkeää oma lukulamppu ja pistorasiat! Tämä oli siitä myös erityisen ihana huone, että käytössämme oli oma suihku ja kaksi vessaa, jotka löytyivät huoneestamme. Kiva lisä oli myös parveke, josta näki suoraan terassille ja katedraalille.

DSCN7975

DSCN7976

Monet hostellit tarjoavat nykyään(?) aamupalaa ja se on myös mukava lisä, vaikka melko usein aamiainen on melko vaatimaton. Tässä Tattva ylittää kuitenkin jälleen kerran muut hostellit, sillä aamiainen oli maukas kokonaisuus, leipää, juustoa, mysliä, hedelmiä, mehua, teetä (kahvia) ja myös pikkulättyjä sai tehdä! Nam! Kaiken lisäksi aamiainen oli ilmainen!

Näiden lisäksi hostellista löytyy kolme pöytäkonetta sekä kirjanvaihtoa. Omassa kerroksessani tuon kirjanvaihtopisteen luona oli pieni suloinen lukunurkkaus. Vaikutuksen teki myös nopeus, jolla hissi korjattiin. Aamulla, kun lähdin oli hissi poissa käytössä, mutta kun tulin päivällä vaihtamaan vaatetusta oli hissi jo korjattu. Itselleni on nykyään myös tärkeää, että vastaanotto on 24/7 ja isot lukittavat säilytyslaatitkot ovat tietysti aina plussaa. Kaikin puolin siis huippuhostelli ja voisin yöpyä milloin vain uudestaan, ainakin Portigalista haluan nähdä enemmän.

Tietysti kaikki ei ollut täydellistä, vessassa olisi voinut olla käsipaperia ja vessaharjat pitäisi vaihtaa. Myös illalla muutama hyttynen tuli sisälle, mutta tämä ei varmasti ole hostellin vika. 😀

//

Without doubt this is the best hostel in Porto, Portugal.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply