Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bamberg, miksei ilmaiset keikat kiinnosta: Live Club

Tuli ihan Tampere-ajat mieleen, kun huomasin Bambergin Live Clubin tarjoavan ilmaisia keikkoja joka viikko. Asuin kaiken kaikkiaan Tampereella kolme vuotta, joista ensimmäisen vuoden aivan keskustassa, Anttilan vieressä. Jossakin vaiheessa luin sellaisesta pubista kuin O’Hara’s, jossa oli joka viikonloppu ilmaisia keikkoja. Tapanani oli joka kuukausi käydä bändit läpi ja kuunnella tuubista millaista musiikkia esittävät, ja jos kuulosti hyvältä, menin.

Bambergin vanhassakaupungissa on Live Club, joka tarjoaa maksullisten iltojen lisäksi myös ilmaisia keikkoja. Kesti vain yli kuukauden ennen kuin vihdoin pääsin paikalle. Osa ilmaisista keikoista osuu arkipäivälle ja lähes joka viikonloppu olen ollut poissa. Mutta nyt peräti yhden kerran olen käynyt Live Clubilla. Klubin ulko-oven hyllyköstä saa onneksi lehtisen, jossa on listattu kaikki keikat sekä pieni juttu kustakin bändistä ja millaista musiikkia he esittävät.

DSCN4399

Edelleen tapanani on kuitenkin kuunnella muutama kappale etukäteen, vaikka voihan bändi olla livenä parempi kuin kotona kuunneltaessa. Tietysti myös tunnelma ja niin moni asia vaikuttaa, mutta ei ainakaan O’Hara’sissa koskaan tullut tunnetta, että olisin mennyt turhaan, päinvastoin saatoin löytää uusia bändejä, jotka halusin nähdä uudestaan.

Huhtikuun lopulla olin siis ensimmäistä kertaa Live Clubilla ja silloin paikassa esiintyi brittiläinen bändi Yossarian. Olin kuunnellut muutaman kappaleen etukäteen ja mielestäni bändi kuulosti ihan hyvältä, ei kuitenkaan mikään huippu hyvä ja koska tuona päivänä satoi, mietin jo jäisinkö sittenkin kotiin. Ajattelin kuitenkin blogiani ja paikkaa, josta voisin tehdä jutun tänne. On muuten tosi hienoa, että Saksassa keikat alkavat melko aikaisin. Siis useimmiten jo klo 21-22 aikaan, Suomessa jotain keikkaa saattaa joutua odottamaan klo 23-00 asti!

DSCN4395

Kun saavuin Live Clubilla ei paikalla ollut paljon ihmisiä, ehkä 5-6. Mietinkin, että alkaakokan keikka jo 20.30, joka oli merkitty lehtiseen, mutta kyllä se vain alkoi ja vielä yksi ihminen ”yleisöstä” meni lavalle. Hän oli siis bändin kitaristi. Bändi aloitti ja kuulosti paremmalta mitä tuubista kuunneltuna, myös paikka miellytti. Ja alkoi harmittamaan, että brittiläinen bändi esiintyy pikkukaupungissa Bambergissa ilmaiseksi ja vain näin vähän ihmisiä on katsomassa! En ymmärrä. (Ehkä kyseessä on vähän kuin vaasalaiset, jotka mielummin jäävät kotiin). Istumapaikkoja ei ollut kuitenkaan kovin montaa ja koska istuin yksin pöydässäni, tuli eräs paikallinen (?) kysymään voiko istua kanssani samaan pöytään. Hänestä tuli musiikkitoimittaja/-kriitikko mieleen, sillä keikan ajan hän kirjoitti jotakin pikku vihkoonsa.

20160430_205350

20160430_221553
Verhon takaa paljastuva puoli klubia.

Muutaman kappaleen jälkeen bändi ilmoitti, että pitää 15 minuutin tauon. Se olikin hyvä, sillä lisää ihmisiä tuli paikalle ja lopulta paikka oli melko täynnä. Sitten minulle paljastui, että paikka on itse asiassa isompi, tila oli vain jaettu valtavalla verholla kahteen osaan. Kun tämä verho avattiin, niin koko klubi näkyi kokonaisuudessaan.
Tauon aikana kaksi henkilöä tuli minun ja ”toimittajan” pöydän eteen. Koska pöydässä oli vielä yksi tuoli vapaana, en oikeastaan kiinnittänyt heihin huomiota. Kunnes huomasin heidän olevan bändin kitaristi ja laulaja. 😀 Onneksi en ollut pöydässä yksin, sillä menin ihan sanattomaksi. En kyllä muistaisi milloin viimeksi tai koskaan joku bändin jäsenistä olisi tullut puhumaan mulle, vaikkakin kyseessä olisi kuinka pieni/tuntematon bändi. Olipa kokemus!

Tässä bändin kappale, joka kertoo Lontoosta, mutta itse ajattelin aina Bambergia, ihana kaupunki, mutta risoo, jos en ehdi kokea kaikkea (ja se olisi mahdotonta, koska jo esim. muutamat festit ovat jääneet väliin).
Mutta muistakaan tsekata Live Clubin keikkatarjonta, jos Bambergissa liikutte. Muutenkin lähes kaikki viettävät viikonloppuisin iltaa vanhassakaupungissa. Itse asiassa siellä on katu, jonka molemmilla puolilla on baari ja ihmiset tulevat ulos seisoskelemaan ja juomaan, siitä on usein hauskaa mennä läpi!

Ps. Vaikka sanonkin bändiä brittiläiseksi on bändissä myös espanjalainen argentiinalainen ja australialainen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply