Suomen suurin matkablogiyhteisö

Bambergissa opiskelen japania saksaksi!

Voi kuulkaa, ei ollut vielä japania kurssivalikoimissa, kun ensimmäisen kerran kurssivalintoja katsoin Eramus-vaihtooni. Teen yliopistovaihtoani Bambergin Otto-Friedrichin yliopistossa ja tiedekuntia on aika monta. Kieliä esimerkiksi voi opiskella täällä erittäin hyvin. Ei sentään suomea, mutta ruotsia, venäjää, tsekkiä, turkkia, arabiaa, kiinaa, kreikkaa, italiaa, ranskaa, unkaria ja tietysti japanin lisäksi saksaa vieraana kielenä.

Yhtä isoa kampusta ei siis ole vaan yliopiston rakennukset ovat levittäytyneet sinne tänne. Suurin osa on kyllä keskustassa, aivan vanhankaupungin vieressä. Pyörällä pääsee siis kaikkialle ja juuri tälläisiä kaupunkeja rakastan. Minun poikaystäväni tulee siis Japanista alunperin, mutta puhumme yhteiskielenä suomea. Olen tietysti kiinnostunut japanin kielestä ja myös reiluuden nimissä haluan sitä edes vähän oppia. Myös senkin takia, että anoppini ei puhu kuin muutaman sanan englantia ja viime kesänä, kun Japanissa olimme, hän pyysi minua opettelemaan japania. En täysin lupautunut, mutta lupasin yrittää. Niin aioan myös tehdä, ja oli todella mahtava juttu huomata, että täällä pikkukaupungissa kieltä voi opiskella. Opettajamme on syntyperäinen japanilainen, joten hän osaa myös kertoa kulttuurista, vaikka tietysti jaan elämäni japanilaisen kanssa ja voin kysyä mitä vain.

Mutta joo, kyllä täällä muutakin tulee opiskeltua. Tietysti ykköstoiveeni on oppia saksaa enemmän, joten niitä kursseja tuli valittua. Vaasan yliopisto onneksi antoi lähes täyden vapauden valita oman mielenkiinnon mukaan kursseja, enkä näistä opinnoista taida saada kun pari hyväksiluettua. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä opiskelen pääasiassa itseäni varten, eräät ammattihaaveet olen jo haudannut. Mutta tältä lukujärjestykseni näyttää:

26919774085_5b8f3907f1_o

Maanantaina ja keskiviikkona on siis japania klo 8.15 alkaen. Maanantaina on myös Erasmus-englantia ja saksan kielioppia.
Tiistaina on vain yksi harjoitusryhmä, englannin fonologiaa.
Keskiviikkona japanin jälkeen luovaa kirjoittamista ja puhetta saksaksi. Tämä on sellainen kurssi, jota tarvitsen. Myöhemmin päivällä mielenkiintoinen kulttuurikurssi, jossa opimme Bambergin historiasta ja vierailemme erilaisiassa kulttuuritapahtumissa. Ja tästä saa vielä 3op! (Jos siis tentti menee läpi.)
Sitten pyöräilen kotiin syömään ja klo 18.15 on 45 minuutin luento USA:sta. Landeskunde käsittää kaiken historiasta koulujärjestelmään, joten opin tällä kurssilla paljon. Vähän kyllä jännittää, sillä Erasmus-opiskelijoille on tästä kurssista suullinen tentti! En ole ollut koskaan sellaisessa, mutta ainakin professori on todella mukava ja luulen selviytyväni ihan hyvin.

Kuten lukujärjestyksestä huomaa ovat torstai ja perjantai aina vapaat (älkää välittäkö lauantain japanin tunneista). Tämä sopii kyllä henkilölle, joka tykkää matkustaa, mieluusti otan pari matkustuspäivää lisää. Kovin nopeasti tuntuu vain tämä lukukausi menevän. Lopputentit ovat siis heinäkuussa, jolloin myös lukukausi päättyy (osa kokeista voi olla myös elokuun puolella, mutta itselläni ei ole onneksi yhtään). Syyslukukausi alkaa lokakuussa tietääkseni, mutta silloin olen jo pari kuukautta ollut Suomessa. Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä Bamberg myös talvella!

DSCN6180

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply