Suomen suurin matkablogiyhteisö

International dinner ja elämäni halvin olut

der Spinat : pinaatti

Ennen kuin jaan muutaman kuvan International dinneristä (koska paljon kerrottavaa siitä ei ole), pitää mun mainita City Rally, joka järjestettiin myös meille Erasmus-opiskelijoille. Tuolloin kiersimme pienissä ryhmissä ympäri kaupunkia, etsien rasteja, joissa jokaisessa niissä piti tehdä joku tehtävä, esimerkiksi ottaa ryhmäkuva. Tämä oli myös kilpailu ja ensimmäisenä maaliin tulleelle ryhmälle luvattiin jokin palkinto. Mulla oli eräs tapaaminen, joten en tiennyt ketkä tulivat maaliin ensimmäisinä, sillä viimeisen rastin jälkeen lähdin menemään. Mutta voittajaryhmä selvisi sitten International dinnerillä.

Ei varmaan erityisesti tarvitse selittää mitä kansainvälinen illallinen piti sisällään. Ideana oli, että jokainen valmistaisi omasta maastaan jonkun ruoan. Mulla ei ole asunnossani uunia, joten piti vähän miettiä mitä suomalaista sitä tekisikään. Tein sitten pinaattilettuja ja toinen suomalainen, joka osallistui iltaan, teki porkkanaraasteen. Hänellä oli myös Fazerin suklaata ja salmiakkia mukana.

DSCN4276

Etukäteen, kuten aina, kun ruoasta on kyse, mietiskelin kuinkahan paljon voin ruokia maistella. Ei kyllä mitään murhetta ollut, vatsa tuli kyllä täyteen ja piti oikein tehdä vielä santsikierros. Eksottisimmat olivat varmasti kazakstanilainen perinneleipä ja syyrialaiset makeiset. Ajatella, että olen maistanut ruokia noin kaukaa! Tiesittekö muuten, että Kazakstanissa syödään kamelia ja etenkin suurta herkkua on kamelin aivot? Yh, huh.

DSCN4278

20160318_203655

20160318_204847 (2)

20160318_211301

Tuutorit olivat aiemmin ilmoittaneet, että voisimme ostaa heiltä kaljaa. En ollut ottanut mitään omaa juomaa mukaan ja tuli olo, että kyllä sitä jotain voisi juodakin, koska ruoka alkoi takertumaan kurkkuun. Olin ajatellut, että kaljoista pyydetään kiskurihintaa, mutta arvatkaapa mitä paikallinen (Bambergissa on yhdeksän panimoa) maksoi? Otsikko taisi sen jo sanoa, että halpaa oli, vain 0,50€! Eli kelpasi todellakin ostaa.

Erityistä ohjelmaa ei ollut, paitsi City Rally kuvien ja videoiden katsominen. Tietysti voittajaryhmä sai palkintonsa. Ja olin siinä ryhmässä! Kerrankin voitin jotain! Palkinnoksi saimme pienen kirjasen, jossa on jokaisesta Saksan osavaltiosta muutama resepti. Tosi kiva palkinto, vaikka en niin kokkaamisesta tai lihasta välitäkään.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply