Suomen suurin matkablogiyhteisö

Baijeri-lipulla (23€) Salzburgiin asti!

Kävin ensimmäistä kertaa ulkomailla täältä Saksasta, kun orientaatioviikko alkoi (eli huhtikuun ekalla viikolla). Taisin jo aiemmin mainita, että mun ei tarvinnut osallistua viikolle, sillä olin ”suorittanut” preparation coursen, johon kuului myös yliopiston infot. Eli oli aikaa matkustaa noin viikko. Päätinkin ottaa Baijeri-lipun käyttöön, sillä lipulla pääsee Itävallan Salzburgiin saakka! Hinnaltaan lippu on 23€ yhdeltä henkilöltä (lisähenkilöt plus 5€) ja se on voimassa vain paikallisjunissa klo 9 jälkeen klo 00.00 asti.

DSCN4759

DSCN4768

Maabongari kun olen, halusin yrittää saada uuden maan listaani. Tähän tarkoitukseen Slovenia oli paras vaihtoehto, sillä Grazista pääsee noin tunnissa Mariboriin. Reittini muodostui tälläiseksi: Bamberg-Salzburg-Graz-Maribor-Salzburg-Bamberg. Kävi myös hyvä tuuri, että mulla oli oma paikallisopas Grazissa, kun yksi kaverini opiskelee kaupungissa. Hän on tosin kotoisin Linzistä, mutta on ehtinyt tutustua kaupunkiin melko hyvin.

DSCN5308

DSCN5316

DSCN5365

DSCN5333

DSCN5345

En kauheasti tehnyt listaa siitä mitä haluaisin Salzburgissa nähdä, koska tosiaan kaupunkiin pääsee helposti ja melko edullisesti, tulenkin varmasti matkustamaan uudestaan kaupunkiin. Molempina pysähdyksillä vietin Salzburgissa yhden yön, jonka nukuin hostellissa nimeltä Yoho. Tämä kuuluu ”Europe’s famous hostels” ryhmään, mutta se ei oikein selvinnyt, että miksi. Hieno yksityiskohta on, että hostellissa näytetään Sound of Music joka ilta klo 20.00. En ole nähnyt elokuvaa aikoihin, mutta en jaksanut sitä aivan kokonaan katsoa. Pidin hostellista sen verran, että aion siellä myös uudestaan majottua. Tämä hostelli tarjoaa myös pieneen hintaan (3,50€) aamiaista.

DSCN4785

DSCN4780

DSCN4784

DSCN4779

DSCN4786

Olen ajatellut, kun seuraavan kerran kaupunkiin menen, ostavani Salzburg-kortin, jolla useimmat nähtävyydet ovat ilmaisia. Sen verran kallis sisäänpääsy oli esimerkiksi Hohensalzburg linnakkeelle, joka on varmasti kaupungin tunnetuin nähtävyys. Portilla sentään kävin ja ihan hienot maisemat sieltäkin oli. Itse asiassa, kun palasin Mariborista takaisin Salzburgiin oli sää sateinen ja muutenkin kylmä, joten museot kyllä siinä vaiheessa houkuttelivat, mutta saivat jäädä toiseen kertaan. Lähdinkin kävelemään Hohensalzburgista poispäin kohti Mönchsbergia, joka alkaa tieltä Doktor-Ludwig-Prähauser-Weg. Oikeastaan etsin hautausmaa Petersfriedhofia, josta olin lukenut Marian Hear the World’s Whisper blogista, mutta en löytänyt sitä ja sitten tuli nälkä ja vilu. Eli se jäi myös toiseen kertaan.

DSCN5380

DSCN5382

DSCN5386

DSCN5389

DSCN5385

DSCN5391

DSCN5396

DSCN5397

Ainoa ongelma on, että viikonloppuja ei ole tuhottoman paljon, kohta on jo toukokuu! Tämä vaihto menee kyllä hurjaa vauhtia.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maria 27/04/2016 at 15:51

  Tuli ihan nostalginen olo kun luin Salzburgista 🙂 Harmi ettet löytänyt Petersfriedhofia! Jos palaat takaisin, niin siellä missä tullaan ulos Hohensalzburgin hissistä on vesiratas kolisemassa ”sisäpihalla”. Kun näet vesirattaan edessäsi, käänny oikealle ja näet pienen mustan rautaisen portin (ainakin kun kävin se oli auki). Olet tullut perille 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 27/04/2016 at 17:13

   Hei kiitos vinkistä! En itse asiassa käyttänyt lainkaan hissiä, vaan kävelin ylös, mutta näin kyllä tuon hissin. Seuraavalla kerralla tiedän mitä etsiä ja mistä. 🙂

 • Reply Noora 27/04/2016 at 20:37

  Ei oo todellista, ollaan taas yövytty samassa hostellissa 😀

  • Reply Tiia/ReiseReise 27/04/2016 at 22:15

   Oikeesti!! 😀

  Leave a Reply