Suomen suurin matkablogiyhteisö

Innsbruck – viehättävä, pieni kaupunki, upeilla maisemilla

Olen tosiaan tällä hetkellä Erasmus-vaihdossa Saksan maalla. Sellaisessa noin 70 000 asukkaan kaupungissa, Bambergissa, jossa ei ole kuin pienlentokenttä eli valvomaton lentokenttä. Eli Suomesta piti lentää jonkin muun kaupungin kautta. Hintoja vertaillessa halvimman menolipun löysin SAS:lta Müncheniin. Olen kaupungissa jo kerran aikaisemmin käynyt, enkä voi sanoa erityisesti pitäväni siitä. Halusin kuitenkin pitää pienen loman, ennen preparation coursen alkua, joten päätin viettää Münchenissä pari päivää, mutta ottaa sieltä bussin Itävällan puolelle.

DSCN4066

DSCN4080

Kun kevättalvella 2010 tein Interrail-reissun, vietin pari tuntia Wienissä, mutta muuten Itävalta ei ole yhtään tuttu maa mulle. Innsbruck on lähellä Müncheniä, jonka lisäksi saksalaisella halpabussiyhtiöllä, meinfernbus pääsi kaupunkiin 8€/suunta. Eli suunnitelma oli kyllä sillä selvä.

Jo bussimatka oli vaikuttava, yhtäkkiä eteen vain ilmestyi vuoriryhmiä. Kyllä suomalainen ihastelee tälläisiä maisemia joka ikinen kerta! Varmaan sama kuin unkarilaiset ihailevat merta. Tulin tosiaan Saksaan jo maaliskuun alussa, niin vuorilla oli vielä jonkin verran lunta.

Olin aiemmin lueskellut Innsbruckin nähtävyyksistä ja vanhankaupungin lisäksi halusin vierailla vuorilla. Varmasti parhaimmat näköalat kaupungin yli näkee Nordketten huipuilta. Itse nousin vain Hungerburgin huipulle asti, köysiradan kyydissä, joka tosin Innsbruck-Hungerburg välillä on pikemminkin juna. Menopaluu maksoi 8€. Ylemmäs olisi tosi ollut todella huippua mennä, mutta valitettavasti hinnat olivat tällä kertaa hieman liikaa (20-30€).

DSCN4106

DSCN4114

DSCN4113

DSCN4153

DSCN4155

DSCN4127

DSCN4135

DSCN4134

DSCN4112

DSCN4120

Innsbruckista löytyy myös vanhakaupunki, jossa on kai melko kuuluisa ”kultainen katto”. Kuten vuoretkin, myös vanhatkaupungit hurmaavat minut aina. No, tässä kaupungissa näki molemmat samalla kertaa, joten kyllä vain sai ympäristöään ihastella. Innsbruck on kuitenkin pieni kaupunki ja päiväretkikohteeksi hyvin sopiva, ainakin ihmiselle, joka ei ole kertaakaan lasketellut.

DSCN4163

DSCN4183

DSCN4175

DSCN4174

DSCN4094

DSCN4088

Lähdin Münchenin hostellista niin aikaisin liikkeelle, etten ehtinyt syödä kunnollista aamupalaa. Oikeastaan siis ensimmäinen pysähdykseni oli Breakfast Club niminen pieni kahvila. Siellä söin munakkaan ja join jotain erikoismehua, mutta en enää muista mitä se oli. Lähtiessä sain tarjoilijalta alennuskupongin seuraavaa vierailua varten, harmi juttu, mutta se on voimassa vain huhtikuun loppuun. Upeiden maisemien vuoksi voisin kyllä kaupunkiin uudestaan mennä, mutta Innsbruckista jäi kyllä vähän sellainen olo, ettei siellä niin kovin paljon nähtävää ole. Viikonloppu esimerkiksi mielestäni riittää oikein hyvin.

20160302_105241

DSCN4084

DSCN4141
Tämä se tässä on päiväkoti!

DSCN4190

Ps. Youtube-kanavallani on lyhyt video Innsbruckista!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Noora 29/03/2016 at 21:54

    Haa, taas ollaan samiksia. Oon käynyt sekä Innsbruckissa että myös tuolla samalla näköalapaikalla 😀 Innsbruckissa tuli oltua pari kesää sitten, silloin kun kaupunki oli kaikkein ihanimmillaan. Pari päivää oli visiitin kesto, ja siinä ehti hyvin tärkeimmät. Innsbruck oli mielestäni siitä jännä kaupunki, että se on urbaani ja maalainen samaan aikaan. Muistan siellä vähän kaupungin ytimen laitamilla oli tyyliin Ikea ja talo, jonka pihalla oli lehmiä, ihan vierekkäin.

    • Reply Tiia/ReiseReise 25/04/2016 at 00:12

      Näköjään. 🙂 Kesällä varmasti ihana paikka, mutta tykkäsin kyllä erityisesti lumisista vuorista. Mutta ei mitään valittamista kyllä kesäisissäkään vuorissa. Ne tekee kyllä aina vaikutuksen suomalaiseen, tai muhun ainakin.

    Leave a Reply