Suomen suurin matkablogiyhteisö

Preparation course ennen lukukauden alkua

Kun tämä Bambergin Otto-Friedrichin yliopisto varmistui vaihtokohteeksi, sain myös tiedustelun, josko haluaisin ottaa osaa maksulliseen preparation courselle. Kotiyliopistoni vaihtoblogista selvisi, että jo vaihdossa olleet suosittelevat kurssia ja olin kyllä itsekin sitä mieltä, että kurssille kannattaa osallistua. Pääsi myös lähtemään aikaisemmin Saksaan.

Kaiken kaikkiaan preparation course kestää noin neljä viikkoa. Hinnaltaan kurssi oli noin 200€. Vielä Suomessa ollessamme teimme kielitestin, jonka pistemäärän tulos päätti meille sopivan kurssin. Tai no, ensimmäisten tuntien jälkeen osa on siirtynyt joko alemmas tai ylemmäs tasonsa mukaan. Osalle opettaja on ehdottanut siirtymistä, mutta ryhmää sai myös itse vapaasti vaihtaa, jos sellainen olo jäi ensimmäisten tuntien jälkeen.

20160318_132400

Meidän oma ryhmä on nyt jo pari viikkoa pysynyt samana ja oikeastaan ryhmän vaihto piti tehdä muutamassa päivässä. Ryhmästämme lähti kaksi opiskelijaa (harmitti, että japanilainen lähti) ja tilalle tuli seitsemän opiskelijaa. 😀 Itse en halunnut vaihtaa ryhmää, vaikka opiskelu onkin helpompaa mitä Vaasassa. Itse asiassa on vain hyvä kerrata vielä kerran samat asiat, koska näköjään osa ei ole vieläkään jäänyt mieleen.
Ryhmämme on kansainvälinen ja opiskelijoita onkin Etelä-Koreasta, USAsta, Kiinasta, Albaniasta, Slovakiasta, Kreikasta, Turkista, Meksikosta, Ranskasta, Venäjältä ja Ukrainasta. Ja mä Suomesta. Yhteensä meitä on 16.

Opettajia tai professereita on kaksi. Molemmat ovat ihan mukavia ja omalla tavallansa hauskoja. Meidän oppitunnit on päivittäin klo 14-17.30. Tauko kestää 30 min. ja on aina klo 15.30-16.00 Jokaisella ryhmällä on myös oma tutori ja hän tulee aina kylään taukomme aikana, jos jotain asioita ilmenee. Eilen (to) hän esimerkiksi toi meille ekskursioliput Müncheniin, jonne olemme menossa huomenna (la).

20160318_133714

Preparation coursen pääpaino on varmasti kielikurssissa ja yliopistoon tutustumisessa. Koko PC (preparation course) alkoi isossa luentosalissa kokoontumisena, mutta tuon lisäksi on ollut vain kaksi ”asiallista” tapaamista, joissa toisessa esiteltiin omaa tiedekuntaa ja toisessa miten kursseille ilmottaudutaan. Ellei sitten kirjastokierrosta lasketa. Muuten ohjelma on ollut aikalailla tutustumista, toisiimme ja kaupunkiin. Meille on mm. järjestetty International dinner, museovierailu, kaupunkikierros, ekskursio Nürnbergiin, kaupunkiralli, elokuva-aamu/ilta (riippuen siitä missä ryhmässä on).

Ei ole kyllä kaduttanut, että pc:lle tulin, vaikka paljon uutta en ole oppinut, siis saksan kielestä. Kieli on sen verran vaikea, että kertaus on tehnyt vain hyvää, eikä osa asioista vieläkään suju. Tästä pc:sta on tentti, joten ahkerasti olen kyllä kotitehtävät tehnyt, tosin ne ovat olleet sen verran helppoja ja lyhyitä, että ne on ehtinyt tekemään tauolla. Liian rankkaa ei siis todellakaan ole ollut ja olen tunnollisena käynyt joka tunnilla.

//
Although we study German every weekday from 2pm until 5.30pm, preparation course isn’t just studying. We also had an international dinner, trip to Nürnberg, city rally and so much more. I have no complains about the course I’am in although it’s easier than any studies I did in Finland. Let’s see how the exam will go, still a week to go! Tomorrow we are off in München!
//

Artikkelikuva Pixabay. Pahoittelut, että muut kuvat ovat puhelimella otettuja, mutta huomasin vasta nyt, etten ole ottanut kameralla yhtään kuvaa rakennuksesta, jossa kurssimme pidetään.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply