Suomen suurin matkablogiyhteisö

Avaimen haku Erasmus-asuntoon /Now in English too

Short translation in English below

Der Schlüssel : avain

Der Hausmeister : talonmies


Luin loppukesästä pienen punaisen kirjan nimeltä Pieni punainen sanakirja rakastavaisille. Se kertoo nuoresta kiinalaisesta naisesta, kenet vanhemmat lähettävät Iso-Britanniaan kieltä oppimaan. Nyt, kun olen Erasmus-vaihdossa ja asun vieraassa maassa, pystyn samaistumaan kirjan päähenkilöön. Kirjan jokaisella kappaleella on nimi, joka on pääotsikkona sen päivän tapahtumille. Usein pääotsikko on jokin sana, jonka Z on lähiaikoina oppinut. Kirjan on kirjoittanut Xiaolu Guo. Aion ostaa sen joskus omaksi.

Tämän kirjan inspiroimana aion lisätä jokaiseen postaukseen ainakin yhden sanan, joka jotenkin liittyy omaan päivääni. Teen tosiaan tämän kevään Erasmus-opiskelijavaihtoa Etelä-Saksan Baijerissa, Bamberg nimisessä kaupungissa. Saavuin tännä viime viikon torstaina Münchenistä, jossa olin ollut muutaman päivän lomalla.

DSCN4199

DSCN4200
Toisena päivänä Bambergissa törmäsin kaupungin pääsiäismarkkinoille.

Asunnon sain jo Vaasassa asuessani ja hoidin sieltä käsin takuuvuokran ja ensimmäisen kuun vuokran. Täällä Saksassa asun myös opiskelija-asuntolassa. Tässä on itse asiassa neljä kerrostaloa, jotka yhdessä tekevät kompleksin. Kolme Hausmeisteria hoitaa opiskelijoiden asioita asumiseen liittyen. Sain Vaasaan jo sähköpostia, jossa oli tiedot keneltä Hausmeisterilta voin hakea avaimeni. Heillä on tietyt toimistoajat, joten esimerkiksi viikonloppuna ei avainta voi noutaa.

Voin sanoa, että junan vaihtamiset ja oikean bussin löytäminen tänne kotikadulleni meni hyvin. Tiesin, että ”oman” Hausmeisterini toimisto sijaitsee Block C:ssä. Oli vaan tosi kiva huomata, ettei missään ole mitään viittoja mikä on Block A, B jne. Kerrostaloissa sentään oli numerot ja luvut ja kävinkin lähes jokaisessa seikkailemassa. Yhtä tyhjän kanssa. Onneksi paikalle tuli toinen yhtä eksyksissä oleva japanilainen nuori nainen. Hänellä tosin oli eri Hausmeister, mutta yhdessä oli mukavampaa olla pihalla. Hän soitti omalle Hausmeisterilleen, jolta päätin kysyä neuvoa. No, eräs Hausmeister saapui paikalle (en ole vieläkään varma oliko tämä hän kenelle japsi soitti). Häneltä sain sitten vähän tarkemmat ohjeet, Hausmeisterini toimisto sijaitsee kerrostalossa, jossa on keltaiset ikkunanpielet.

Tutoriltani olin aikaisemmin kysynyt toimiston sijaintia, Block C, alakerros, joten sinne sitten suuntasin, en vaan uskonut, että olin oikeassa paikassa, joten tulin ulos koko rakennuksesta ja soitin Hausmeisterille myös. Melko huvittava puhelu, en ehtinyt kertoa, että en löydä hänen toimistoaan, kun hän lopettaa puhelun sanoihin ”odota, tulen sinne”. Jaa’a.Jäin sitten siihen uslos odottamaan hölmönä, mietin vain, että mistä hän tietää missä seison.

Juttu vaan jatkuu, joten lyhennän vähän ja kerron miten sain avaimeni. Lopulta kiersin keltaista ikkkunapielistä kerrostaloa ympäri ja eräs vanhempi nainen jutteli rapussa tytön kanssa. Hetken päästä hän avasi oven ja Bingo löysimme toisemme! Ei siihen mennyt kuin lähemmäs tunti odottelua kaiken kaikkiaan. Hirveän mukava tuo Hausmeister rouva ja puhui ihanan hitaasti saksaa, joten ei ollut kovinkaan vaikeaa ymmärtää. Tosin pyykinmaksun hinta meni ohi, kuten numerot yleensäkin. Mutta voi kun oli ihanaa vihdoin laskea painava rinkka, reppu, jossa oli tietokone ja yliopiston kangaskassi, oman kodin lattialle. Asuntotoimiston nettikuvien perusteella kuvittelin kuitenkin asuvani toisessa, kokonaan valkoisessa kerrostalossa, mutta on joten hupaisaa, että värit joita inhoan: keltainen ja oranssi, ovat hyvin edustettuina. Asuntoni verhot ovat oranssit, ah ja ne keltaiset ikkunanpielet. Järkytyin myös vähän, sillä sänkyä koristi vain patja.
Muuten tämä on kyllä kalustettu ja luulen, että tulen viihtymään ihan hyvin.

//

I’ll do my Erasmus exchange in a beautiful Bavarian city of Bamberg. I already got my flat rental contract in Vaasa (I study at the university of Vaasa). The student housing unit of course didn’t send me the key to the flat so on my first day of arrival I needed to get it. That wasn’t too easy and I was a bit lost where the office of the housekeeper was. Finally after an hour I find it and got to see the place I’ll be spending the next six months.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply