Suomen suurin matkablogiyhteisö

Unelmasta on tulossa totta

Olen 10-vuotias ja suosikkisarjani on saksalainen Marienhof. Osaan tunnuskappaleen ulkoa, vaikken ymmärrä sanaakaan mitä siinä lauletaan.
Ala-asteella (nykyään alakoulu) voisin ottaa valinnaiseksi aineeksi saksan, mutta en uskalla, sillä kielentunneilla on mielestäni liikaa ääneenlukemista ym. muuta rohkeutta vaativia tehtäviä.
Nuoruusiässä nuorempi sisareni kuuntelee Rammsteinia. Hei täähän on saksaa! Minusta tulee myös bändin fani.
Kotiimme tulee EF:n kielikurssiesitteitä, joita selaan innolla ja haaveilen. Rahaa sellaiseen ei ole, maksaahan ne useita kymmeniätuhansia markkoja, mutta usein säästin lehdet pari kuukautta, jonka jälkeen heitin ne kuitenkin roskiin. (Tämä tapahtui aina, kun uusi lehti tuli).
Haaveilin myös AuPair-hommista. Tällä hetkellä tuntuu todella oudolta, etten kuitenkaan koskaan tullut lähteneeksi. Ehkä musta tulee AuPair-mummo.

DSCN4212

Haaveet vaihtuvat, jos en Saksassa tule asumaan AuPair-perheessä, toivon voivani joskus opiskella ulkomailla.
Ekassa ammattikoulussa, Porissa, vaihtomahdollisuuksia ei ollut. Kun aloitin toisen alan opinnot Tampereella oli viimeinen harjoittelu mahdollista tehdä ulkomailla. Vaihtoakohteeksi valikoitui kuitenkin Iso-Britannia, vaikka ykköskohteeni oli Saksa. Meidät kuitenkin haluttiin lähettää samaan maahan/perheeseen, joten Iso-Britannia sopi myös mulle, johon yksi meistä ehdottomasti halusi.

Tiesin ammattikorkeakouluilla ja yliopistoilla olevan hyvät mahdollisuudet vaihtoon. Olin itsekin hakenut amk:n, mutta pisteeni eivät riittäneet edes pääsykokeeseen. Haaveet eivät kuitenkaan kuolleet tuon Englannin jakson jälkeen (kaupunki oli Hastings, siksi voi sanoa Englanti). Lyhyen määräaikaisen työsuhteen jälkeen piti miettiä mitä seuraavaksi. Hain töitä pääkaupunseudulta, koska Tampereen tilanne näytti melko huonolta, ja olin kyllästynyt koko kaupunkiin (??), samalla hain myös opiskelemaan yliopistoon. Sain työpaikan, otin sen vastaan ja postissa tuli kirje hyväksymisestä Vaasan yliopistoon. Hups. Onneksi yliopistoon voi ilmottautua poissaolevaksi, sillä oman alan työpaikka oli sillä hetkellä tosi mahtava juttu ja pääsin Tampereelta pois. (ai niinkö?)

DSCN4259

No vuoden jälkeen sain työvapaan ja keskityin täysin opiskelijavaihdosta haaveiluun. No, kuten ehkä tiedätte ensimmäisen vuoden opiskelijaa ei vielä päästetä vaihtoon. Eli ensimmäinen lukuvuosi tuli melko ahkerasti tehtyä hommia ja keväällä opinto-ote näytti yli 60 op.
Syksyn alussa olevat vaihtoinfot saivat kyllä silmät hehkumaan, vaikka montaa Saksan kohdetta VY:lla ei ole. Japaniin voisi lähteä myös, mutta mikään ei saanut päätäni kääntymään haaveesta asua Saksassa.

Nyt vihdoin maaliskuussa 2016 tästä unelmasta on tulossa totta Erasmus-vaihdossa! Hmm..sen pituinen se, no ei nythän kaikki vasta alkaa.

Kuvat Bamberg maaliskuu 2016.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Lena 08/03/2016 at 19:33

    Mahtavaa, että olet vihdoin pääsemässä toteuttamaan unelmaasi! 🙂 tervetuloa Saksaan!

    • Reply Tiia/ReiseReise 08/03/2016 at 20:55

      Danke schön, vihdoin täällä! 😉

    Leave a Reply