Suomen suurin matkablogiyhteisö

Interrail 2010: Saksa: Dresden

Ensimmäinen pidempi matkani oli reilireissu Keski-Europpassa. Kaiken kaikkiaan kuukauden matkustelin junilla punainen rinkka selässäni. Olin jo tuolloin kiinnostunut Saksasta, joten pääpaino reissullani keskittyi kyseiseen maahan. On jotenkin hassua, etten tullut käyneeksi lainkaan Etelä-Saksassa, sillä nyt olen menossa tekemään Erasmus-vaihtoani Baijerin osavaltioon. Tämä osavaltio Etelä-Saksassa on Saksan suurin. Ajattelin, että voisin kirjoittaa Erasmus-vaihtoni lähestyessä kaikista noista Saksan kaupungeista, jotka tuli nähtyä vuonna 2010. Kaiken kaikkiaan seitsemän kaupunkia. Berliini, Hampuri, Bremen, Osnabrück, Düsseldort, Köln ja Dresden.

1017

Kölnistä otin yöjunan Saksan toiselle laidalle Dresdeniin. En ostanut itselleni kuin paikkalipun, joten yöllä ei tullut kauheasti nukuttua. Paikkani onneksi sijaitsi hytissä, jossa oli lisäksi vain kaksi muuta ihmistä, joten tilaa oli vähän enemmän. Kuitenkin heti, kun kaupunkiin saavuin ja hostelliin kirjauduin, nukahdin.

1018

999

1144

1129

Dresden on hyvin kaunis kaupunki, varmasti kesällä vielä upeampi. Pidän itse kuitenkin enemmän kaupungeista, josta löytyy myös vähän rosoisempaa puolta. Hostellini sijaitsi ”Neustadt” osan puolella ja siellä kyllä näkyi vähän esimerkiksi graffitteja, mutta suosikikseni tämä kaupunki ei kyllä noussut. Voin silti suositella kaupungissa vierailua, sillä se on ehkäpä kaunein kaupunki, jossa kävin. Seuraavaksi jatkoinkin matkaani Tsekkeihin, joten nämä interrail-reissujutut loppuivat tähän. On aika kirjoittaa Erasmus-vaihtokaupungistani Bambergista!

1176

1132

1045

Kohokohta: hostelli oli mielenkiintoinen, respana toimi pianosta tehty pöytä ja sisustus oli värikäs. Altstadin siisteys hämmästytti.
Arvosana: 8-

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply