Interrail 2010: Saksa: Köln (Cologne)

Kölnistä pidin paljon. Oli upeaa saapua kaupunkiin, kun heti juna-asemalta ulos kävellessä näki edessään Kölnin Tuomiokirkon.

600

601

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

köln8

Kölnissä nukuin aivan rautatieaseman vieressä sijaitsevassa hostellissa. Hostelli oli ihan ok, junien kuulutukset kuuluivat kyllä melko hyvin, mutta itseäni ei se suuremmin haitannut. Hostellista olin varannut sekadormin ja huomasin pian, että jokainen muu huoneessa olija oli mies. Vietinkin aikaani aulassa netissä surffaten (hostellissa oli tietokoneet). Tämä oli itse asiassa harmi juttu, sillä vasta myöhemmin huomasin, että viereisessä sängyssä päiväunia nukkunut mies oli japanilainen. Olin jo tuolloin kiinnostunut Japanista, joten olisi ollut kiva jutella hänen kanssaan enemmän. Vaihdoimme kyllä sähköpostiosoitteita, mutta sain häneltä vain yhden vastauksen. Hän ei myöskään tiennyt mikä on Facebook. Seuraavana päivänä hän lähti kohti Müncheniä, kun taas itse lähdin viimeiseen kaupunkiin Saksassa, Dresdeniin.

Mutta se siitä. Kölnissä kävin suklaamuseossa ja näin Karnevaaleista jäänteitä, sillä ilmapallofolioita näkyi vielä puissa. Pidin myös keskustan kävelykadusta ja mielenkiintoisista katumuusikoista. Harmi, etten katsonut tarkemmin orkesterin nimeä! Tai tullut ostaneeksi heidän levyään. Kölniin haluaisin vielä joskus mennä, ehkäpä joulumarkkinat pitäisi tsekata.

747

köln3

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

köln4

Kohokohta: Kölnin tuomiokirkko, japanilaisen tapaaminen, musiikki, kävelykatu.
Arvosana: 9

köln7

Artikkelikuva Pixabay.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Noora 04/03/2016 at 23:06

  Mä oon yöpynyt tossa samassa hostellissa! Samassa huoneessa en sentään, mutta sisustuksen tunnistin heti 😀 Köln on ihana, oon käynyt siellä kahdesti. Rakastan Domia ja ihanaa vanhaakaupunkia. Yksi mun lempparikaupungeista Saksassa 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2016 at 21:16

   Eikä! 😀 Miten hauska yhteensattuma. Mulla on ihan huonot muistikuvat vanhastakaupungista, pitäisi kyllä mennä uudestaan. Taitaa olla yksi omakin suosikkini. 🙂

 • Reply Susanna 05/03/2016 at 01:33

  Kölni on kyllä kiva kohde, olen ollut siellä useita kertoja. Sieltä löytyy aina uusia nähtävyyksiä ja uusia kujia. Kävin roomalaisessa museossa aseman vieressä ja tykkäsin. Roomalaiset nähtävyydet tekevät kaupungista uniikimman, kuin jotkit muut Saksan kaupungit joissa ei välttämättä ole paljoa nähtävää kaupungista riippuen

  • Reply Tiia/ReiseReise 06/03/2016 at 21:20

   Joo, mä kanssa tykkäsin kovasti. Tuli käytyä vain suklaamuseossa, mutta roomalainenkin museo voisi olla kiinnostava. Ehkäpä mun tosiaan pitää vielä uudestaan käydä Kölnissä, nähtävää varmasti riittää, kuten sanoit. 🙂 Kiva, kun kommentoit!

  Leave a Reply