Interrail 2010: Saksa: Düsseldorf

Ensimmäinen pidempi matkani oli reilireissu Keski-Europpassa. Kaiken kaikkiaan kuukauden matkustelin junilla punainen rinkka selässäni. Olin jo tuolloin kiinnostunut Saksasta, joten pääpaino reissullani keskittyi kyseiseen maahan. On jotenkin hassua, etten tullut käyneeksi lainkaan Etelä-Saksassa, sillä nyt olen menossa tekemään Erasmus-vaihtoani Baijerin osavaltioon. Tämä osavaltio Etelä-Saksassa on Saksan suurin. Ajattelin, että voisin kirjoittaa Erasmus-vaihtoni lähestyessä kaikista noista Saksan kaupungeista, jotka tuli nähtyä vuonna 2010. Kaiken kaikkiaan seitsemän kaupunkia.

Olin etukäteen katsonut oppaasta, että Düsseldorfissa eräällä alueella olisi mielenkiintoista arkkirehtuuria. Myöskin japanilainen puutarha tästä kaupungista löytyi. Nämä olikin asiat, jotka päällisin puolin jäi lopulta mieleen.

545

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

547

Oikeastaan tutustuminen ei alkanut hyvin. Melko painava rinkka selässä kävelin hienoa ostoskatua, jossa oli mm. Chanelin, Diorin jne. liikkeet. Näissä liikkeissä ei sinällään ole mitään vikaa, mutta Düsseldorfista tuli mieleen, että tässä kaupungissa ihmisillä on rahaa. Kovin lämmintä ensivaikutelmaa ei siis tullut ja jälkeenpäinkään ei kaupunki ole niin kiinnostava, että sinne uudestaan nyt vaihdon aikana menisin.
Mutta japanilainen puutarha oli kyllä kaunis. Enpä tuolloin osannut aavistaakaan millainen kolo sydämeeni Japanille syntyisi, ja että muutamien vuosien päästä tulisin näkemään monen monta puutarhaa aivan Japanissa asti!

587

575

588

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Kohokohta: hostini kämppis soitti lempibändiäni eli Rammsteinia. Harvassa ovat oikeasti ne saksalaiset, jotka bändistä pitävät, saatikka omistavat bändin levyjä.
Arvosana: 7

Seuraavana Köln, joka on yksi suosikkikaupunkini Saksassa. Japani-teema myös jatkuu, sillä tutustuin kaupungissa erääseen japanilaiseen.

Ps. Jos ette tienneet, niin ü-kirjain lausutaan y:na. Varmaan tuttu sanasta über.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply