Suomen suurin matkablogiyhteisö

Interrail 2010: Saksa: Osnabrück

Ensimmäinen pidempi matkani oli reilireissu Keski-Europpassa. Kaiken kaikkiaan kuukauden matkustelin junilla punainen rinkka selässäni. Olin jo tuolloin kiinnostunut Saksasta, joten pääpaino reissullani keskittyi kyseiseen maahan. On jotenkin hassua, etten tullut käyneeksi lainkaan Etelä-Saksassa, sillä nyt olen menossa tekemään Erasmus-vaihtoani Baijerin osavaltioon. Tämä osavaltio Etelä-Saksassa on Saksan suurin. Ajattelin, että voisin kirjoittaa Erasmus-vaihtoni lähestyessä kaikista noista Saksan kaupungeista, jotka tuli nähtyä vuonna 2010. Kaiken kaikkiaan seitsemän kaupunkia.

Jaa, mikä Osnabrück? Niinpä, tässä pienessä kaupungissa Bremenin ja Münsterin välissä oli pakollinen junan vaihto mulle. Olin siis matkalla Amsterdamiin, mutta koska juna oli myöhässä myöhästyin mun vaihtoyhteydestä, joten piti ottaa toinen juna alle. Tämän vuoksi mulla oli x määrä ylimääräistä aikaa, jonka päätin kuluttaa kävelemällä vähän kaupungissa. Kovin kauas en uskaltanut mennä, koska mulla ei ollut karttaa (vuonna 2010 eivät älypuhelimet olleet vielä mitenkään yleisiä). Kävelin siis koko ajan suoraan, ja jos näin jotain mielenkiintoista menin sinne ja samaa reittiä takas.

340

329

338

En tiedä yhtään onko Osnabrückissa mitään nähtävää. Helmikuussa kaupunki ei varmaan ollut parhaimmillaan, mutta vähän epäilen, että menisin kaupungissa joskus kesällä käymään.

Kohokohta: kirkon pihassa oleva pylvään teksti.
Arvosana: 7-

Seuraavaksi olenkin käynyt Amsterdamissa ja ylitin taas rajan Saksan puolelle. Vuorossa Düsseldorf.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply miraorvokki 25/02/2016 at 12:59

    Pisti oikein silmään tuo ”2010 älypuheimet ei olleet niin yleisiä”. Totta! Hurja kehitys tapahtunut tässä ajassa. Nykyään ei meinaa pärjätä ilman wifiä, kuusi vuotta sitten ei edes osannut sitä kaivata 😀

    • Reply Tiia/ReiseReise 03/03/2016 at 19:49

      Joo, niinpä! Mä olen sitä ikäluokkaa, jolloin vielä kenelläkään ei ollut minkäänlaista kännykkää alakoulussa. Nyt on orpo-olo olla ilman, nopeasti siihen vaan tottuu, ja jää koukkuun, 😀

    Leave a Reply