Suomen suurin matkablogiyhteisö

Interrail 2010: Saksa: Bremen

Ensimmäinen pidempi matkani oli reilireissu Keski-Europpassa. Kaiken kaikkiaan kuukauden matkustelin junilla punainen rinkka selässäni. Olin jo tuolloin kiinnostunut Saksasta, joten pääpaino reissullani keskittyi kyseiseen maahan. On jotenkin hassua, etten tullut käyneeksi lainkaan Etelä-Saksassa, sillä nyt olen menossa tekemään Erasmus-vaihtoani Baijerin osavaltioon. Tämä osavaltio Etelä-Saksassa on Saksan suurin. Ajattelin, että voisin kirjoittaa Erasmus-vaihtoni lähestyessä kaikista noista Saksan kaupungeista, jotka tuli nähtyä vuonna 2010. Kaiken kaikkiaan seitsemän kaupunkia.

Bremen vaikuttaa pieneltä kaupungilta, sillä sen keskusta on käveltävissä. Varmasti ainakin osa turisteista tulee Grimmim veljesten lasten sadun vuoksi, löytyyhän aivan tuomiokirkon viereltä eläinaiheinen patsas: Bremenin soittoniekat, tähän tarinaan liittyen. Myös Bremenin kaupungintalo ja Roland-patsas kuuluvat UNESCO-kohteisiin.

201

169

171

168

Kannattaa ehdottomasti kävellä pienen matkan päähän keskustasta Schnoor-nimiselle alueelle. Alue on varmasti yksi Euroopan suloisimpia, sillä tämä alue on täynnä kapeita taloja ja kujia. Löytyy sieltä myös joulumyymälä, joka on avoinna vuoden ympäri.

165

200

138

137

136

Myös Bremenissä tapasin paikallisen. Hänen kanssa vierailimme Universum-nimisessä paikassa, joka on kuin saksalainen vastine Vantaan Heurekasta. Paljon kaikenlaista tekemistä ja mielestäni paikka sopii myös aikuisille, kyse on kuitenkin pääasiassa interaktiivisesta tiedemuseosta. Maanjäristystä oli hauskaa kokeilla, toivottavasti ei tarvitse koskaan tuntea aitoa järistystä. Me ostimme paikkaan iltapäiväliput, jotka olivat hiukan halvemmat kuin tavalliset liput. Näköjään lippua saa vielä, ”Good evening ticket” maksaa vain 5€ ja on voimassa 16.30 jälkeen eli 1,5h jää aikaa kiertämiseen. Se on ihan passeli, ainakin aikuisille, lasten kanssa mentäessä varaisin ehkä vähän enemmän aikaa. Universum sijaitsee keskustan ulkopuolelle, mutta sinne pääsee esimerkiksi bussilla. Bremenissa menee myös ratikkalinjat, mutta en tiedä menevätkö ne Universumin suuntaan.

282

318

Viivyin Bremenissä kaksi yötä, joten aikaa jäi hyvin kiertämiseen. Muistan vain, etten ollut tajunnut, etteivät kaupat ole sunnuntaisin auki Saksassa, joten tuliaisia ei tullut kaupungista ostettua. Mielestäni tämä on oiva kaupunkikohde viikonlopulle, mutta en suosittele kaupunkia nuorten bilemestaksi. Mielestäni näin kaupungin sen verran hyvin, etten varmasti vaihdon aikana tule kaupunkiin menemään, mutta tykkäsin siis kaupungista!

Kokokohta: suloinen Schnoor ja Universumin siltakäytävä
Arvosana: 8-

Seuraava pysäkki oli Amsterdam, mutta juna oli myöhässä, joten vaihtoaikaa oli reilusti, joten tein lyhyen kävelyretken Osnabrückin kaupungissa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Noora 21/02/2016 at 16:41

  Mä oon käynyt Bremenissä muutama kesä sitten ja ihastuin! Ainahan kaupungit antavat parasta kesällä eikä Bremenkään tehnyt poikkeusta. Schnoor oli kaunis, samoin kaikki vanhat rakennukset. Muutenkin kesä sai kaikki kaupungin värit loistamaan. Kolmen päivän ajan kiertelin kaupunkia ja Bremenille se oli aivan hyvä aika. Vähän olen himoinnut sinne uusintavisiittiä, kun Ryanair näemmä taas niille nurkille lentää. Tosin päivä-pari varmasti riittäisi kaupungille tällä kertaa. 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 23/02/2016 at 14:10

   Kiva, että Tampereelta pääse taas Bremeniin. Saksassa on aika monta kaupungia, jotka haluaisin nähdä niin uusintavisiitti Bremeniin jää kyllä väliin.

 • Reply jujukas / Lempipaikkojani 21/02/2016 at 20:09

  Tuo Universum kuulostaa kivalta paikalta. Me olemme lentäneet Bremenistä kerran Suomeen RyanAirilla ja ensi kesänä on taas tarkoitus sieltä lentää. Silloin voisi kyllä katsastaa kaupunkia muutenkin 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 23/02/2016 at 14:13

   Mä oon lentänyt vain Budapestiin. Universum oli kyllä kiva paikka! Kannattaa kyllä tutustua kaupunkiin.

  Leave a Reply