Suomen suurin matkablogiyhteisö

Interrail 2010: Saksa: Hampuri

Ensimmäinen pidempi matkani oli reilireissu Keski-Europpassa. Kaiken kaikkiaan kuukauden matkustelin junilla punainen rinkka selässäni. Olin jo tuolloin kiinnostunut Saksasta, joten pääpaino reissullani keskittyi kyseiseen maahan. On jotenkin hassua, etten tullut käyneeksi lainkaan Etelä-Saksassa, sillä nyt olen menossa tekemään Erasmus-vaihtoani Baijerin osavaltioon. Tämä osavaltio Etelä-Saksassa on Saksan suurin. Ajattelin, että voisin kirjoittaa Erasmus-vaihtoni lähestyessä kaikista noista Saksan kaupungeista, jotka tuli nähtyä vuonna 2010. Kaiken kaikkiaan seitsemän kaupunkia.

093

Berliinin jälkeen vuorossa oli Hampuri. Näin kaupungista harmittavan vähän, edes satama-alueella ei tullut käytyä, vaikka se on varmasti must-kohde kaupungissa. Sen sijaan vietin aikaani Reeperbahnin läheisyydessä, ihan vain koska henkilö, joka minua hostasi asui alueella.
Tämä nuori nainen teki ainakin silloin musiikkia ja soitti mm. huilua. Valmistautuessaan musiikkitunnille hän katsoi samalla Marienhof-sarjaa, samaa, jota mäkin katsoin nuorena. Tuolloin Suomessa ei enää sarjaa esitetty, joten oli jännä katsoa sarjaa televisiosta. Oli uskomatonta tuntea nostalgiaa hampurilaisessa kodissa.
Myöhemmin menimme paikalliseen baariin, me molemmat inhoamme tanssimista, joten paikka oli juuri sopiva, jossa sai vain istua sohvilla ja musiikki soi tarpeeksi hiljaa. Pidämme vielä silloin tällöin yhteyttä Facebookissa, mutta emme ole tavanneet uudestaan.

Eli ei kauheasti sanottavaa Hampurista, paitsi, että haluan käydä kaupungissa joskus uudestaan. Löysin sieltä kyllä kivat korvikset, joissa on Hampurin vaakuna ja punaisen kangaskassin, jossa lukee Hamburg.

108

102

096

Kohokohta: uuteen ihmiseen tutustuminen
Arvosana: 7

Seuraavana: Bremen

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply