Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tallinnan nykytaiteenmuseo KUMU ja joulumarkkinat 2015

Huh, nyt on viikonloppu sairasteltu ja vähän ylikin. Onneksi vihdoin alkaa ruoka maistumaan ja jaksaa viettää aikaa muutenkin kuin nukkuen.

Tässä kun mietiskelin, niin tulin käyneeksi Tallinnassa viime vuonna peräti kaksi kertaa! Näitä matkoja ennen kävimme myös poikaystäväni kanssa Tallinnan reissulla, taisi jopa olla ensimmäinen yhteinen ulkomaanmatkamme. Siitä ajattelin myös joskus kirjoittaa, mutta koska tämä viimeisin reissu sijottui joulukuulle, on siitä hyvä aloittaa. Palataan siis hetkeksi joulun jälkeiseen Tallinnaan. Olin voittanut Helin Pimeä onni -blogin kautta Eckerö Linen yhden hengen päiväristeilylahjakortin. Olin joka tapauksessa Porissa vietetun joulun jälkeen tulossa Helsinkiin, joten pieni matka naapuriin sopi erittäin hyvin. Olen myös tottunut matkustamaan yksin, joten lähdin hyvissä mielin matkalle. Täytyy kuitenkin myöntää, että oli outoa olla Tallinnassa aivan yksin, ensimmäistä kertaa!

DSCN3780

DSCN3785

Hyvä puoli oli tietenkin se, että sai mennä vapaasti omien mielenkiintojen mukaan. Otinkin suunnaksi KUMUn eli Viron nykytaiteenmuseon. Olen halunnut käydä museossa jo muutamat kerrat, mutta onhan museo vähän keskustan ulkopuolella ja en voi sanoa, että paikka olisi esimerkiksi poikaystäväni ykköskohde. Nyt oli siis hyvä aika vierailla. Nykytaiteenmuseo on levittäytynyt muutamaan kerrokseen ja alakerran pitkä käytävä toi mieleen Kiasman.

DSCN3783

20151230_123749

20151230_130955

20151230_134724

Ehdottomasti mielenkiintoisin näyttely oli japanilaisen Ryoji Ikedan, joka levittäytyi yhden valtavan huoneen (lähes hallin) pituuteen. Supersymmetria on palkittu teos ja voin sanoa, etten kyllä yhtään ihmettele. Tämä taideteos sai minut tuntemaan, että olisin astunut jonnekin avaruusasemalle. Vei todellakin pois tältä planeetalta. Tosin teokseen kuului häiritseviä piipityksiä. Jaksoin kuitenkin tutustua teokseen varmaan kymmenen minuutin ajan. Teos on nähtävissä vielä helmikuun loppuun KUMUssa! Se ei sovellu epileptikoille, sillä se sisältää voimakkaita valoja. Jos herran työt kiinnostavat, tuubista löytyy ainakin muutama samantapainen teos.

20151230_132227

20151230_132235

Pidin myös tosi paljon huoneesta, joka oli täynnä erilaisia päitä. Aulassa on myös hauska autonrengaista tehty jättinojatuoli. Tai itse asiassa niitä oli kaksi ja niihin sai vapaasti istua.

20151230_133525

20151230_134124

20151230_135618

Olin kovin iloinen, sillä joulumarkkinat olivat vielä Tallinnan vanhassakaupungissa. En ole koskaan käynyt talvella Tallinnassa, joten oli todella kiva nähdä nämä tunnelmalliset markkinat. Mitään ei tullut ostettua, vaikka hyviä tuoksuja leijaili sieltä täältä.

DSCN3802

DSCN3809

DSCN3812

Laivamatkat menivät hyvin, olin varautunut kirjalla ja se oli niin hyvä, etten tylsistynyt kertaakaan. Laivalla oli myös hyvä-ääninen trubaduuri. Menin aina ajoissa jonottamaan laivaan pääsyä, joka oli kyllä melko tuskasta takki päällä. Etenkin Tallinna-Helsinki jonossa olimme kuin sillit purkissa. Meinasi usko loppua ja parasta oli, että rullaportaat olivat ensin rikki ja niiden korjausta piti odottaa vielä muutama minuutti. Voi olla, että ensi kerralla otan rauhallisesti ja istun mielummin terminaalissa, kun jonotan puolta tuntia laivaan pääsyä. Istun vaikka lattialla sitten laivalla, sillä istumapaikat varataan sitä mukaa, kun ihmiset tulevat laivaan. Hytin voi tietysti myös aina varata, toisaalta matka Tallinnaan on sen verran lyhyt, etten ole koskaan hyttiä tullut ostaneeksi.

DSCN3822

DSCN3824

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply