Suomen suurin matkablogiyhteisö

”Tropiclandia, Tropiclandia vesipuisto loiskuva…”

Voiko olla mitään parempaa kuin vierailla hyvässä seurassa kylpylässä arkiviikolla? Meinasi vain ensin suunnitelma mennä ihan plörinäksi, mutta säästän teidät ällöttäviltä yksityiskohdilta. Vaasaan siis päästiin ja tarkoitus oli vihdoin vierailla kaupungin omassa vesipuistossa Tropiclandiassa. Kävi myös niin onnekkaasti, että olin huomannut kaupunkilehti Ikkunassa alekupongin, pääsimme pulikoimaan 10€.

DSCN4045

Vierailimme ensimmäistä kertaa Tropiclandian kylpylässä (tai vesipuistossa). Reippaina emme käyttäneet bussia vaan minä kävelin ja J tuli mun pyörällä. (Ilmeisesti Tokion japanilaiset ovat tottuneet, että minne vain pääsee julkisilla, joten kovin kamalasti ei kävellä. Mielestäni vesipuisto oli niin lähellä kotiani, että en halunnut ottaa bussia.) Oli myös ihan ok kävellä pienessä räntäsateessa, kun tiesi kohta pääsevänsä saunaan.

rs-tropiclandia-ilmakuva_800x450
Kuva: Hotellimaaiilma.fi

Tropiclandia vaikutti hiljaiselta ja sitä se olikin. Ystävällinen henkilökunta antoi avaimet, jotka laitetaan ranteeseen kiinni, kuin rannekello. Pukuhuone on iso ja hienon näköinen, onkohan muissa kylpylöissä tälläiset maalatut kaapit? Suihkutiloissa sain olla aivan yksin. Olin unohtanut läpsyt kotiin, mutta en edes kaivannut niitä, kylpylä oli kyllä tosi siisti! Pidin erityisesti sinisävyisistä suihkuista, joita oli erilaisia. Itse pidän kätevämpänä suihkua, jota voi vaan painaa. Sekä naisten että miesten puolilla on kolme saunaa, perinteinen, jossa saa itse heittää löylyä ja kaksi höyrysaunaa. Toinen näistä oli kylläkin kiinni molemmilla puolilla.

Perinteinen sauna oli tyylikäs beigensävyisellä kiviseinällä ja katonrajan led-valoineen. Vähän kyllä ihmettelin keskikokoista ikkunaa! Siitä näki suoraan ulos, kesäisin vesipuisto jatkuu ulkotiloissa, nyt siellä ei onneksi näkynyt ihmisiä. Sauna ei ole kovin iso, arviolta vain 10 henkilöä mahtuu saunomaan samaan aikaan, kuitenkin pukukoppeja on ainakin pari sataa (arvio).

DSCN4047

Olin vähän etukäteen jännittänyt onko vesi kovin kylmää, mutta mukavan lämpöistä se oli. Heti vain uimaan siis. Vesipuistossa on kolme poreammetta, pitkä liukumäki, sekä tosi lyhyt hyppyrimäinen mäki ja ulkouima-allas! Siellä oli tosin sen verran kylmä uida, että piti aika nopeasti lähteä pois. Ehkäpä paikan erikoisuutena on aallot, jotka ulottuvat altaan joka nurkkaan. Kyse ei ole pienistä laineista vaan ihan kunnon aalloista. Voin sanoa, että jaksaisi kovinkaan kauan uida ristiaallokossa. Onneksi altaalla on köysiä, joista voi ottaa kiinni. Äänekäs summeri varoittaa alloista. Aaltojen ajan voi tietysti kellua myös uimarenkaan päällä. Tropiclandiassa uimarenkaisiin mahtuu kaksi henkilöä ja niitä on käytössä kaksi.

Oli kyllä tosi kiva reissu! Porin Puuvillatehtaassa oli myös joskus kylpylä (siis Yyterin lisäksi), mutta siellä ei ollut tuollaista isoa liukumäkeä, ainoastaan yksi poreamme, joka oli aina täynnä. Käytiin molemmat muutamat kerrat laskemassa tuota ”Dragonia”, joka kuvasta poiketen on nykyään punainen. Olisi varmasti ollut hauskempaa lapsena, mutta kyllä mä nytkin tykkäsin ja menin pari, kolme, neljä kertaa.

Tropiclandian normaalit hinnat voi tarkistaa täältä.
Nostalgian vuoksi, pakko laittaa tähän video. Muistan kun lapsena tätä mainosta kattelin. Me mentiin silti aina joko Särkänniemeen tai joskus harvemmin Linnanmäelle. On vähän harmi, että Wasalandia oli viimeistä kesää avoinna edellisvuonna.

Artikkelikuva online.osterbottenstidning.fi

Uimisen jälkeen oli sen verran nälkä, että päätimme mennä ravintolaan syömään. Tarkoitus oli syödä meksikolaista ruokaa, mutta menimme vahingossa väärän ravintolan puolelle! Vasta ruokalistat saatuamme huomasimme erheemme, mutta oli liian myöhäistä vaihtaa paikkaa, sillä olimme saanet jo ”alkupalat”. Söimme sitten ihan hyvin Fransmannissa.

20160127_153251

20160127_154731

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Noora 01/02/2016 at 20:56

  Apua mitä nostalgiaa! Toi paikka näyttää edelleen ihan samalta kuin sillon about 20 vuotta sitten kun siellä viimeksi kävin. En sitten tiedä onko se hyvä asia… Ja kiitti, nyt soi toi tunnaribiisi koko ajan päässä 😀

  • Reply Tiia/ReiseReise 02/02/2016 at 21:20

   Hahaha, tietkö en yhtään kattonut ja luulin, että tämä kommentti oli tuohon edelliseen Japanin nettikahvilaan. 😀
   Kyllä joistakin ruostumista pystyi arvaamaan, ettei kylpylää ole taidettu uusia vähään aikaan, mutta se ei menoa haitannut.

 • Reply Tiia/Tiiantai 03/02/2016 at 23:10

  Komppaan tässä Nooraa 🙂 Voi, Tropiclandia oli aina lapsena THE lomakohde – ja joskus vielä teininäkin viimeisen kesälomapäivän lohtuaktiviteetti. Nyt en ole tainnut käydä kymmeneen vuoteen koko Vaasassa, täytyisi selvästi verestää muistoja.

 • Leave a Reply