Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkamessujen esitysten antia

Mielestäni parasta antia Matkamessuilla oli mielenkiintoiset esitykset. Niitä tulikin kuunneltua pari joka päivä. Joistakin kirjoittelin muistiinpanoja ja ajattelin jakaa ne nyt teille. Toivottavasti näistä on iloa jollekin.

Perjantai

Maailma yllättää matkailijan? Madventuresin Riku ja Tunna virtuaalisesti suoraan kohteesta: Sonera Inspiration Stage
Riku jutteli Thaimaasta ja Tunna Intiasta käsin. Molemmilla oli matkavakuutukset kunnossa, puolella suomalaisista ei! Lisäksi keskustelussa muistuteltiin matkustusilmoituksen tekemisestä. Kun matkustusilmoitus on tehty voi suurlähetystö ilmoittaa esimerkiksi lähestyvästä myrskystä, tsunamista ym. tekstiviestitse. Samalla tiedetään missä suomalaisia on. Muistuteltiin myös Ulkoasiaministeriön sivusta, josta näkee kätevästi lähes jokaisen maan sen hetkisen tilanteen, liittyen esimerkiksi turvallisuuteen, viisumeihin jne.

DSCN3977

Traveltrends of 2016 and how you can afford to travel more often Mondo-lava
Arvaatteko mikä on tällä hetkellä edullisin matkakohde? Makedonia! Tuli myös muutamia vinkkejä, lennot kannattaa varata ainakin 50 päivää ennen, niin saa parhaan hinnan. Torstai on edullinen päivä matkustaa!

Lauantai

Upea Islanti.: Mondo-lava Islanti-oppaan kirjoittaja Satu Rämö oli kertomassa satumaisesta Islannista. Minulle iloista oli, että tälle 1300 km pituiselle saarelle ei välttämättä tarvita ajokorttia/vuokra-autoa vaan saaren kiertämiseen voi ostaa bussipassin! Myös liftaamista voi koettaa, tosin se on nykyään turismin noustessa vähän vaikeampaa. Islanti on turvallinen maa, joten ehkä jopa mä uskaltaisin liftata!
Mondo-lavan yleisö sai kuulla myös hauskoista geeni-bileistä. Islannissa kun asukkaita on vain noin 300 000 ja aika monet ovat sukua toisilleen. Näin ollen maahan muuttavista ulkomaalaisista iloitaan, sillä he tuovat maata uutta geeniperimää, ja ovat siten bileiden arvoiset. Reykjavikissa voi muuten juoda valaskiviolutta, yh, ei kuulosta kyllä kovinkaan huokuttelevalta.

DSCN3996

Mondo-lavalla kuultiin myös New York vinkkejä, joita oli jakamassa Alli Haapasalo. Allin top3 vinkkiä suurkaupunkiin on kulttuuritarjonta, Downtown ja Central Park. Hän kehotti tutustumaan kaupunkiin, ei pilvenpiirtäjien katoilta tai maan kamaralta vaan siltä väliltä, joka New Yorkissa on mahdollista High Linea kulkien. Brooklyn, joka koostuu useammasta kaupunginosasta sai vahvat suositukset.

DSCN4000

Sunnuntai

Olin kuuntelemassa vinkkejä Osloon ja Tukholmaan Tripsteri-sivun naisilta, erityisesti konkreettisia ruokavinkkejä tuli. Saattaapa olla, että lähden testaamaan paikkoja itse Osloon.

Hauska juttu: Alli Haapasalon kertoessa New Yorkin nousevasta ruokatrendeistä, mainitsi hän bagelit, sillä burgerit ovat jo out, kun taas Tukholmassa burgerit ovat nousussa! Eli kyllä vaan muutkin Pohjoismaat laahaavat perässä, ei aina vain tää meidän Suomi.

Wrocław – Euroopan kulttuuripääkaupunki 2016: Rantapallo
Kaupunki näytti kauniilta, kaupunkikohteelta. Täältä voi löytää Euroopan (?) suurimman panoraamamaalauksen sekä rautaisia kääpiöitä kadun varsilta. Niiden historia ulottuu 1900-luvulle ”happening”-liikkeeseen. Tällöin lyhytkasvuiset henkilöt pukeutuivat tonttiasuihin ja hämmensivät miliisiä. Erilaisia tapahtumia on pitkin vuotta, onhan kyse kulttuurikaupungista 2016.

DSCN4021

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Illa 27/01/2016 at 22:08

    Sorry, mutta kuka on Alli H.? Voi olla aukko sivistyksessä, mutta titteli ”bloggaaja” ym kertoisi hieman.

    • Reply Tiia/ReiseReise 28/01/2016 at 15:49

      Ihan hyvä huomio! Titteleitä on muutama, kopioin nämä Mondon nettivisuilta: Alli Haapasalo on New Yorkissa asuva elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja, sekä Mondon New York -oppaan kirjoittaja. Syksyllä elokuviin tuleva Syysprinssi on Allin ohjaama, en minäkään osannut yhdistää nimeä elokuvaan!

    Leave a Reply