Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kohtaamisia Matkamessuilla 2016

Matkamessut ovat ohi tältä vuodelta. Sain ensimmäistä kertaa käyttööni bloggaajapassin, joka oikeutti messuiluun jo ammattilaispäivinä sekä ilmaiseen sisäänpääsyyn vaikka joka päivä! Niin, todellakin kävi, olin messuilla paikalla ihan joka ikinen päivä.

Torstaina kaikki alkoi. Meille bloggaajille tarjoutui tilaisuus lounastaa messuilla Clarion hotelliketjun edustajien kertoessa meille kahdesta uudesta hotellista, jotka Helsinkiin avataan. Toinen hotelleista rakentuu kiinni samaan rakennukseen, josta juna vie suoraan lentokentälle. Myös Jätkäsaareen tulee Clarion-hotelli, joka näytti kuvissa tyylikkäältä, lisäksi hotelliin tulee ulkouima-allas! Molemmissa hotelleissa on hyvin edustettuna kasvispainotteinen ruoka, siitä saimme jo lounaalla etukäteen maistiaisia, sillä ruoka oli lähes kokonaan kasvisruokaa. Ja minä mietin pitääkö mun ilmottaa etukäteen, etten syö punaista lihaa… Hotellit aukeavat lokakuussa 2016.

Torstaina pääasiassa kiertelin ständiltä toisella. Yritin myös etsiä kuumeisesti Nepalin osastoa, mutta ei sellaista sitten löytynytkään. Viiden jälkeen oli aika siirtyä Soneran Roam etkoille, Sonera Inspirational Stagen luo. Muita matkabloggaajia olikin jo paljon paikalla ja pieniä joukkoja oli syntynyt. En tohtinut liittyä mihinkään ryhmään, sillä jutut näyttivät olevan pahasti kesken. Myös lavalla oli samalla ohjelmaa. Onneksi huomasin yksinistuskelijan ja tutustuin nuoreen Jennaan, joka kirjoittaa lifestyle-blogia Toiveita, Haaveita ja Suloisia Unelmia. Yhdessä lähdimme kaunistautumaan edelleen Soneran tarjoamilla pikakampauksilla. Iltamme jatkui bussikyydityksellä kohti hotelli Radisson Blu Plazan 7 BLINGS baaria, jossa käynnistyivät NBE Partyt, joihin tulivat myös kansainväliset bloggaajat.

NBE Partyissa seuraamme liittyi Mutkia matkassa -blogin Emma, joka oli myös ensi kertaa paikalla. Hyvä, että me ensikertalaiset löysimme toisemme ja kenenkään ei tarvinnut kököttää yksin! Baari oli avoinna ja ahkerat mikot väänsivät illan drinkkiä. Täytyy tunnustaa, että ekaa kertaa joku teki edessäni mulle drinkkiä, olin aika tohkeissani. (Voi kyllä olla, että muistan väärin).

DSCN3956

Bilepaikkana hotellin baari oli upea, aluksi vähän ahdas, mutta kun illallistarjoilu alkoi, bloggaajat pääsivät hajaantumaan ja tilaa tuli. Ohjelmassa oli musiikkia, muutaman bloggaajan puheenvuoro ja kuulumisten vaihtamista, tai mun tapauksessa tutustumista.

Oli myös niin mahtavaa, että huomasin saksalaisen bloggarin Tinen. Olen häntä jo seurannut jonkin aikaa Instassa ja sieltä huomasin, että hän ottaa osaa NBE partyihin. Menin sitten juttelemaan ja nyt mulla on oma opas Nürnbergissä! Melkein mun vaihtokohteeni naapurissa. Ilta meni siis aika nappiin, vaikka olinkin ajatellut vaihtavani sanoja useamman bloggaajan kanssa. Kun Jennan juna lähti kohti kotia, päätin minäkin lähteä ”kotiin”. Ensi vuonna sitten viimeistään tutustun muihinkin bloggaajiin, toivottavasti.

DSCN3993

Perjantai

Tämä oli jännittävä päivä, sillä Lähialuematkailun ständille tulisi itse Ville Haapasalo. Olen herran matkoja seurannut ja koska Ville tietää paljon Venäjästä oli pakko kysyä vinkkejä TransSiperiaa varten, jonka toivottavasti joskus teen. No minä sitten kysyin missä kaupungeissa kannattaisi pysähtyä ja holloalaisen tarinankertojan vastaus kuului: kaikissa. Hah! Ville kertoi kaupunkien olevan niin erilaisia ja voin hyvin uskoa tämän. Saas nähdä, sain ainakin ihan valtaisan kipinän matkustaa taas pian Venäjälle!
Oletteko muuten huomanneet, että matkamiehen sarja jatkuu: tällä kertaa matkustetaan 30 päivässä Volgaa pitkin.

IMG_20160122_132016

Lauantai ja sunnuntai

Nämä päivät kuluivat pääasiassa kuuntelemassa mielenkiintoisia esityksiä. Jaan kyllä kaikki vinkit, jotka muistan tai olen kirjoittanut ylös tänne blogiin! Kirjoitinkin Twitteriin, ettei Matkamessut kasvata matkakuumetta (se on krooninen) vaan valinnan vaikeutta. Tahdon sinne, tuonne ja tänne.
Sunnuntaina tapahtui myös hauska yhteensattuma, kun olimme samaan aikaan Kerran poistuin kotoa Nooran kanssa pukemassa takkeja yllemme. Miten sitä osattiinkaan olla samaan aikaan samassa paikassa. Seuraavaksi näemme sitten kai Saksassa.

DSCN3983

Kiitokset bloggaajapassista Messukeskukselle, kaikille mielenkiintoisille esiintyjille ja maskoteille, Lähialuematkoille Haapasalon kutsumisesta ständilleen, Soneralle, NBE:lle, Radissonille, kanssabloggaajille seurasta ja sille ihanalle, joka vei kaulaliinani Messukeskuksen löytötavaratoimistoon!
Thank you #matkafair !

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Noora 25/01/2016 at 20:27

  Oli kyllä kiva törmätä, vaikkakin noin lyhyesti! Saksassa toivottavasti sitten taas 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 25/01/2016 at 21:07

   Niin oli! Saksassa on varmaan jo ihanan keväistä toukokuussa, silloin sitten toivottavasti. 🙂

 • Reply Emma 25/01/2016 at 23:04

  Oli tosiaan kiva hengailla yhdessä bileissä! Toivottavasti pian taas jossain törmätään! 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 26/01/2016 at 10:50

   Joo, niin oli! Toivottavasti syksyllä olisi jotain yhteistä tapahtumaa bloggareille. 🙂

 • Reply Jenna 26/01/2016 at 14:15

  Oli aivan ihana tutustua! Toivottavasti näemme vielä uudelleen. 🙂

  • Reply Tiia/ReiseReise 26/01/2016 at 18:25

   Juu, kiitos seurasta! Eiköhän me nähdä, vaikka Tampereella!

  Leave a Reply