Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuokrahuone ja lentoliput check

Uskon, että Erasmus-vaihto on kaiken vaivan arvoista. Täytyy kuitenkin myöntää, että aika paljon on jo saanut asioita hoidella ja vielä on jonkin verran tekemistä. Mutta onhan tässä yli kuukausi vielä aikaa.

P1250468

Asunnosta, tai huoneesta/yksiöstä sain vahvistuksen tällä viikolla. Olin itse asiassa toivonut soluhuonetta, ajatellen, että se on halvempi ja kämppikseni voisi olla saksalainen. Toisin kuitenkin kävi ja Einzelappartement on mulle varattuna. Asunto sijaitsee jonkin matkan päästä keskustasta, mutta olen joka tapauksessa ajatellut ostaa pyörän, vaikkakin Semesterticketillä bussien käyttö pitäisi olla opiskelijoille ilmaista. Muuttamaan pääsen heti maaliskuussa, jolloin orientaatioviikot alkavat. Virallinen lukukausi Saksassa alkaa vasta huhtikuussa.

P1250448

Meinaan lentää Bambergiin Münchenin kautta. Oli jännää ostaa vain menolippu, sillä en yhtään vielä tiedä koska tulen takaisin. Lukukausi loppuu joskus heinäkuussa, mutta tenttejä saattaa olla vielä elokuussa. Olen myös ajatellut, että lukukauden jälkeen on hyvä tilaisuus matkustaa melkein minne vain vähän lyhyemmillä matka-ajoilla. Saa nähdä!

P1250431

Olen kerran aiemmin käynyt Münchenissä, mutta en tykännyt kaupungista, joten on kiva antaa kaupungille toinen mahdollisuus…tosin olen ajatellut ennen uuteen ”kotikaupunkiini” menoa käydä Itävallan puolella.

Ensi viikolla pitää muistaa irtisanoa tämä Vaasan solu!

P1250374

Kaikki kuvat München marraskuu: ’13.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Katja 17/01/2016 at 16:15

  Mulla oli mennyt ihan tuo vaihtokohdepostaus ohi, mutta ihanaa Saksaan! Nykyään tuo vaihtoon lähteminen ei olekaan ihan itsestäänselvyys, mutta aivan taatusti kaiken sen vaivan arvoista.
  Itse olen jo nyt alkanut työstämään päässäni mahdollisuutta vaihtoon lähdöstä ensivuoden puolella. Eiköhän ne haaveet ole tehty toteutettavaksi. Sulla on varmasti tiedossa ikimuistoinen kevät!

  • Reply Tiia/ReiseReise 19/01/2016 at 20:44

   Meillä kuuluu ainakin pakollisena kieliharjoittelu, joten varmasti kaikki halukkaat pääsee vaihtoon. Myös yliopisto on aika pieni. 🙂
   Voin kyllä suositella vaihtoon lähtöä, vaikka en sitä vielä olekaan tehnyt, upea tilaisuus!

 • Reply sannintaikasaappaat 29/01/2016 at 22:06

  Tervetuloa tänne Saksaan! 🙂 Itse majailen tällä hetkellä Neumarktissa, eli aika lähellä Nürnbergiä. Suosittelen käymään myös Nürnbergissä jos vain suinkin ehdit. Aivan ihana kaupunki varsinkin keväällä! Ja ehdottomasti kannattaa antaa Münchenille toinen mahdollisuus. Itselläni ainakin kaupunki vei sydämen jo ensimmäisellä kerralla, vaikka olikin kolea talvipäivä. Oih, täytyypä ruveta suunnittelemaan uutta visiittiä pian. Ja ota kaikki ilo irti vaihtoajasta. Niitä hetkiä on sitten mukava muistella kiikkustuolissa. Nimimerkillä Vaihdossa Espanjassa 2012. 😉

  • Reply Tiia/ReiseReise 30/01/2016 at 19:39

   Kiitos, kiitos! Täytyy sanoa, että odotan jo aika kovasti vaihtoa. Kyllä tarkoitus on käydä Nürnbergissä, varmaan kuudessa kuukaudessa ehtii. Tosin voi olla, että mulla on liikaa suunnitelmia, sen näkee sitten mitä ehtii. 🙂
   Oonkin sun blogia seuraillut, aina yhtä kiva lukea Saksassa asuvien juttuja. 🙂

  Leave a Reply