Suomen suurin matkablogiyhteisö

Joulun perinteet

Tämän vuoden joulua olen odottanut jo joulukuun alusta. Aivan kuin olisin tiennyt, että tästä joulusta tulee merkityksellinen. Olen nimittäin taas ymmärtänyt, miten katoavaista elämä on ja miten nopeasti asiat voivat muuttua. Tarkoituksenani oli tehdä joka viikko jouluvideo, mutta en ehtinyt tehdä kuin yhden, sillä jo seuraavalla viikolla sain huonoja uutisia. Onneksi asiat kuitenkin selvisi parhainpäin, ja selvittiin lyhyellä sairaalareissulla. Oli jälleen kerran hirveää pelätä menettävänsä läheisensä.

20151020_102620

Tämä joulu ja yhdessä olo tulee kyllä niin tarpeeseen. Meillä on varmaankin melko perinteiset tavat viettää joulua. Kokoonnumme koko joukolla isovanhempien luokse, syömme hyvin, jaamme lahjat, jonka jälkeen juomme kahvit ja käymme illalla hautausmaalla. Me sisarrukset olemme myös päättäneet ottaa pelejä mummulaan ja nostaa henkiin vanha tapa. Pelilistalla ovat ainakin Sano se suoraan ja Fingerpori, jotka molemmat ovat siis lautapelejä. Kyllä joskus muinoin mummulassa Playstationkin on nähty, ei vaan taida oma veljeni ja serkkuni montaa pleikkapeliä tänä vuonna saada.

Emme jaksaneet poikaystäväni kanssa raahata joululahjojamme tänne Poriin asti, joten annoimme toisillemme lahjat jo etukäteen. On uskomatonta miten tuo mies kuuntelee mua, sain lahjaksi jotain, joka löytyy etusivuni Haaveet-kohdasta. Vaikka arvostankin joulussa ylikaiken yhdessä vietettyä aikaa, niin kyllä edelleen vain lahjojen antaminen ja niiden saaminen ilahduttaa. Nykyään, kun lahjat ovat (ainakin itse pyrin tähän) tarkkaan harkittuja ja mieluisia.

20151020_102620

Alla lyhyt video, jonka toivotus on kaikille sama:

Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2016!

ps. Joulukuusikuva otettu Kaunasin hostellista. Oli niin jouluinen, niin säästin kuvaa jouluntoivotuksiin asti.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply