Suomen suurin matkablogiyhteisö

Yakushiman Ohko no Taki vesiputous

DSCN1339

DSCN1348

Nukuin varmasti kuin tukki, sen patikointi takasi. Seuraavana päivänä meillä oli suunnitelmissa mennä katsomaan vesiputousta. Poikaystäväni mukaan kävelyä ei ollut paljon, eikä varsinkaan ylös kiipeämistä, joten olin helpottunut. Jalat nimittäin olivat jonkin verran kipeät.

DSCN1345

DSCN1346

Hostellin omistaja halusi lounastaa kanssamme ja päätimme mennä ihan ravintolaan syömään. Valitsimme ravintolan, joka on lähellä bussipysäkkiä, jolta pääsee suoraan vesiputouksille. Bussi ajoi paikalle noin 45 minuuttia ja matka maksoi 1050yen. Myöhemmin meille selvisi, että saarelle voi ostaa lipun 2000yen hintaan, joka on koko päivän voimassa! En yhtään ihmettele, että useimmilla on oma auto käytössään, sillä bussimatkustus on kallista ja niitä menee aika harvoin. Jokaisella Yakushiman asukkaalla näyttääkin olevan tismalleen samanlainen paketin näköinen auto. (Automerkeistä en tiedä, mutta Suzuki wagon r on aikalailla samannäköinen). Myös hostellin omistajalla on tälläinen auto, kuinkas muuten.

Täytyy sanoa, että vesiputous oli upea, vaikka en ehkä niin kovasti ole niitä enää kiinnostunut näkemään. Kävelyä ei onneksi ollut nimeksikään, ja kiipesimme jopa aitojen yli lähemmäs putousta. Vesiputous kuuluu myös Yakushiman kansallispuistoon.

DSCN1353

DSCN1349

DSCN1352

DSCN1361

yakushima-mapi
Kartta saatu lainaan The travel of Sergei blogista. Thanks!

Lähes keskellä karttaa on vanhin puu, siitä oikealla alakulmassa tämä vesiputous. Kartan puolessa välissä oikealla reunalla on shuttle-bussiyhteys kansallispuiston patikointialuelle (toiselle niistä). Ylhäällä sijaitsee lauttaterminaali ja nuoli osoittaa kohti Kyushu-pääsaarta, kaupunkeina mm. Oita, Beppu, Fukuoka, Kagoshima, Kumamoto ja Nagasaki. Katsokaa Japanin karttaa niin huomaatte, että Yakushima on kuin Myyn sanoin ”kärpäsen kakka”. Mutta kuuluu siis UNESCOn maailmanperintökohteisiin ainutlaatuisen luontonsa puolesta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply