Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miksi Yakushima saarelle?

Yakushima, saari Japanin eteläisellä puolella, on luontonsa vuoksi ainutlaatuinen. Yakushiman patikointimaisemissa sijaitsee ainakin Japanin vanhin puu, upea vesiputous, luonnollisia kuumia lähteitä ja jopa elokuvan Prinsessa Mononoken maisemat.

DSCN1231

Missäs me sitten käytiin saarella? Hyvin nukutun yön jälkeen, lähdimme ennen auringon nousua (klo 5) Yakusugi museolle, jonka edustalta pääsisimme shuttle-bussilla kohti Yakushiman tunnetuinta patikointireittiä. Eväät oli tehty valmiiksi jo edellisiltana ja reput pakattu. Niin vaan ajattelimme olevamme hyvinkin ajoissa liikkeellä, olimme paikalla noin klo 6.25, mutta itse asiassa paikalla oli jo melkoinen määrä ihmisiä. Emme mahtuneet kahteen ensimmäiseen bussiin! Onneksi kolmas toden sanoi ja pääsimme matkaan. Bussimatka yhteen suuntaan maksaa 870yen ja se on itse asiassa pakollinen, sillä reitin alkuun ei saa ajaa ollenkaan omalla autolla.

DSCN1223

Löysin tälläisen sivun, jossa on hyvin tietoa Yakushiman tunnetuimmasta reitistä. Me teimme siis Ando mountain trailin, muistikirjani mukaan kävelimme 22 km. Olin tosi poikki tuon päivän jälkeen. Suomalaisena sitä ei vain tule liikuttua luonnossa noin paljoa, tai no on ehkä vähän väärin sanoa ”suomalaisena”, ihan vain tälläisenä kaupunkilaisjunttina. Shuttlebusseja menee muutamia takaisin iltapäivällä, me palasimme klo 15.

DSCN1224

Minä ja poikaystäväni painimme hiukan eri sarjoissa, mitä tulee liikunnallisuuteen tai kuntoon. J:lla oli suunnitelmissa, että näemme myös Prinsessa Mononoken maisemat ja otamme shuttle-bussin toisesta suunnasta reittiä. Joo, haaveeksi jäi. Kyllä tuo metsä kaikkineen on todella upea, mutta reitti tuolle puulle on rankka. Seuraavaksi kuvia sitten itse reitistä!

DSCN1293

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply